US open: Jorovićevoj samo gem u prvom kolu!

Ivana Jorović glatko poražena na startu US opena! Srpska teniserka Ivana Jorović zaustavljena je u prvom kolu Gren Slema u Njujorku posle poraza 6:0, 6:1 od poljske teniserke Ige Švjontek.

Tenis 26.08.2019 | 23:21
US open: Jorovićevoj samo gem u prvom kolu!
Jako loš US Open za Ivanu Jorović. Već u prvom meču na turniru je ispala, a izbacila ju je Poljakinja Iga Švjontek sa rezultatom 2:0 u setovima - 6:0, 6:1. Srpska teniserka nažalost stigla je samo do jednog gema na ovom duelu.

Ivana je osvojila svega pet poena u prvom setu i to je bila samo najava da će uslediti ubedljiv poraz. Da bi se izvukla iz te situacije Jorovićeva je morala drastično da promeni igru, ali se to nije dogodilo.

U drugom se borila, ali je rani brejk Švjontekove raspršio njene nade da može do preokreta. Prvi set je trajao samo 22 minuta, dok je drugi bio malo duži.

Iga Švjontek sasvim zasluženo odlazi u drugo kolo gde će igrati protiv Anastasije Sevastove. Jorovićevoj preostaje da izvuče pouke iz ovog duela i da to upotrebi u narednim mečevima. 

Velika je ovo škola.

Iga Švjontek nadmudrila je Ivanu Jorović i osvojila prvi gem na meču kojim je nagovestila svoju dominantnu predstavu na otvaranju US opena.

Potom je napravila brejk na Ivanin servis i stekla lepu prednost od 2:0 da bi nastavila da igra fantastično i nije dozvolila srpskoj teniserki da osvoji niti jedan jedini gem u prvom setu, koji je završen za 22 minuta.

Ivana je osvojila svega pet poena u prvom setu i jednostavno je morala da pronađe način u drugom kako bi eskivirala lagani poraz u prvom kolu.

Ipak, Švojntek nije bez razloga bila veliki favorit pred početak ovog meča i u drugom setu je bila podjednako dominantna, sem što je Jorovićeva uspela da osvoji gem više u odnosu na prethodni set.

To na kraju nije bilo dovoljno i Iga Švjontek sasvim zasluženo odlazi u drugo kolo gde će igrati protiv Anastasije Sevastove.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar