Šet bi sa Tipsom o Njujorku, a Tipsarević - o Srbiji!

Srpski teniser Janko Tipsarević je odigrao svoj poslednji Gren slem turnir u karijeri.  Janko o najlepšim uspomenama: Dejvis kup, pa US open!

Tenis 27.08.2019 | 12:07
Šet bi sa Tipsom o Njujorku, a Tipsarević - o Srbiji!
Jedan od najboljih srpskih igrača ikada je poražen u prvom kolu US Opena od Denisa Kudle.

Posle meča je gostovao u emisiji Barbare Šet, koja je apostrofirala činjenicu da je Tipsarević imao neke od najboljih momenata u karijeri upravo na terenima Flešing Medouza.

Janko je imao drugačiji odgovor.

"Moj najsrećniji trenutak je osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije. To je posebna radost. Volim Njujork, ovo je moja omiljena podloga, ovde sam dva puta igrao u četvrtfinalu", rekao je Tipsarević.

Janko Tipsarević oprostio se od vrhunskog tenisa, bar što se tiče individualne karijere, porazom od Denisa Kudle u prvom kolu US opena (1:3).

On je nedavno najavio mogućnost da posle Njujorka nastupi na još nekoliko manje važnih turnira, a poslednje takmičenje biće mu finale Dejvis kupa u Madridu, na kome će od 18. do 24. novembra učestvovati 18 reprezentacija.

Janko je u kraćem razgovoru za "Eurosport" u ponedeljak uveče rekao da svojim najvećim uspehom smatra upravo trijumf u Dejvis kupu 2010. godine sa timom Srbije.

"Ako bi trebalo da se osvrnem iza sebe, to je najblistaviji trenutak u mojoj karijeri. Posle toga bih izdvojio dva četvrtfinala odigrana ovde".

Janko je 2011. nanizao četiri pobede, pa izgubio od Novaka Đokovića (6:7, 7:6, 0:6, 0:3 - predaja), dok je godinu dana kasnije bio veoma blizu polufinala, ali je posle vođstva od 2:1 poražen od Davida Ferera (3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:7).

"Nosim sjajne uspomene sa Flašing Medouza", rekao je Tipsarević, koji je na preostala tri grend slem turnira najdalje išao do osmine finala.

On je ranije najavio da će završiti karijeru posle nastupa za Dejvis kup reprezentaciju Srbije u novembru.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar