Zlatni iz Londona i Rija nepovrijeđen u nesreći!

Kenijac se, srećom, izvukao bez ozbiljnijih posljedica.

Ostali sportovi 27.08.2019 | 18:27
Zlatni iz Londona i Rija nepovrijeđen u nesreći!
Kenijski atletičar Dejvid Rudiša, dvostruki olimpijski šampion, doživio je tešku saobraćajnu nesreću u rodnoj zemlji – vijest je koja je odjeknula među ljubiteljima ''kraljice sportova''!

Ipak, nedugo potom, mogli su da odahnu – osvajač najsnajnije medalje na 800 metara u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine nije ozbiljnije povrijeđen.

Do nesreće je došlo kada je, tokom vožnje na autoputu Najrobi -  Kisumu, pukla guma na Rudišinom automobilu, poslije čega je došlo do strahovitog sudara sa autobusom. Srećom, 30-godišnji Kenijac je prošao bez povreda, što je potvrdio i na društvenim mrežama.



''Hvala svemoćnom Bogu što mi je sačuvao život. U subotu uveče oko 22:30 preživio sam tešku saobraćajnu nesreću u Kiroki na putu ka kući u Kligorisu. Dobro sam, bez povreda. Hvala vam na molitvama'', napisao je Kenijac na Tviteru.

Inače, Dejvid Rudiša se nije takmičio još od mitinga Dijamantske lige u Šangaju, koji je održan u maju 2017. godine, a sve zbog učestalih povreda leđa i koljena.

Ipak, očekuje se da uskoro krene sa lakšim treninzima s ciljem da odbrani tron na najvećoj svjetskoj smotri sporta, koja će biti održana 2020. godine u prestonici Japana.

Takođe, aktuelni vlasnik svjetskog rekorda na 800 metara dobio je specijalnu pozivnicu organizatora za Svjetsko prvenstvo koje će biti održano od 28. septembra do 6. oktobra u Dohi, ali neće učestvovati na nacionalnom takmičenju koje je zakazano za 12. i 13. septembar u Najrobiju.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar