Državljanki BiH oduzeli pasoš i prijetili smrću

Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je Državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv dvoje državljana Hrvatske zbog sumnje da su iskorištavali osamnaestogodišnju državljanku BiH koja se javila na oglas za čuvanje djeteta, a kojoj su potom oduzeli pasoš i prijetili smrću.

  • Vijesti
  • Region


U saopštenju iz ove uprave se navodi da je riječ o dvadesetdevetogodišnjaku i tridesetogodišnjakinji koji se sumnjiče da su počinili krvično djelo trgovina ljudima na štetu državljanke BiH.

Кako se navodi, državljanka BiH se 12. jula javila na oglas za čuvanje djeteta i došla u Hrvatsku u dogovoru sa pomenutim licima koji se sumnjiče da su joj tom prilikom oduzeli pasoš i odbili da ga vrate.

Nakon toga su je, kako se ističe, pored dogovorenog posla čuvanja djeteta, iskorištavali i za druge poslove.

"Za obavljeni rad nije bila plaćena, te se nije mogla slobodno kretati bez njihove pratnje, a navedeno je bilo propraćeno i prijetnjama smrću od dvadesetdevetogodišnjaka", navode iz policije.

U saopštenju se dodaje da je državljanka BiH 23. avgusta uspjela da pobjegne iz stana i da pozove policiju. Pružena joj je ljekarska pomoć, te je utvrđeno da nije povrijeđena.

Dvadesetdevetogodišnjak i tridesetogodišnjakinja su nakon kriminalističke obrade u prvoj Policijskoj stanici Split uz krivičnu prijavu sprovedeni u pritvor.

(Srna)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

Nemoj

26.08.2019 15:47

Ma nece to Rvati.

Pa institucije to jest Mup radi svoj posao to je najvaznije. nije kao policija Republike Srpske oni bi uhapsili zrtvu a djelate zastitila.Nije potrebna tolika mrznja prema Hrvatskoj jer od mrznje ne znas da razmisljas.

Nostradamus

26.08.2019 19:04

Re

26.08.2019 21:07

Zar opet Split, pa taj Split je crna rupa

srna rupa je cijela Hrvatska netreba tamo uopšte Ici ni na more niti traziti bilo kakvog posla tamo uzas od tih ljudi.

E

27.08.2019 13:09

Miromo

26.08.2019 22:08

Policija u Hrvatskoj je profesionalna i vjerujem da če debelo platiti za taj zločin prema nevinoj curi koja je došla za nevolju da zaradi dinar ko zna možda je loše stanje u familijifamiloji i tražila da pomogne ili za dalje školovanje sirotica

Platiće debelo ako je cura Hrvatica ili muslimanka iz BiH ali ako je Srpkinja piši propalo.

Ds

27.08.2019 08:02

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.