Upitan nastup RK Borac u EHF kupu!

RK Borac m:tel saopštio da je zbog poteškoća sa finansijama upitno učešće crveno-plavih u EHF kupu.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Rukometaši Borca m:tel završili su pripreme za novu sezonu u kojoj će pored domaćih takmičenja učestvovati i u EHF kupu.

Duelom protiv Olimpijakosa u okviru prvog kola EHF kupa u subotu 31. avgusta u Atini crveno-plavi bi trebali otvoriti sezonu, međutim, samo šest dana prije tog meča iz RK Borac m:tel saopštili su da je upitno učešće u ovom evropskom takmičenju.

Saopštenje RK Borac m:tel prenosimo u cjelosti:

“Iako je RK Borac m:tel dobio podršku svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i domaćih kompanija na putu ostvarenja još boljih rezultata u narednoj sezoni, zbog kašenjenja u realizaciji pojedinih sponzorskih ugovora, doveden je u pitanje nastup našeg kluba u prvom kolu Kupa EHF, u okviru kojeg narednog vikenda gostujemo višestrukom šampionu Grčke, Olimpijakosu.

Podsjećamo da se svakodnevno borimo sa naslijeđenim dugovima, koji i dalje opterećuju poslovanje našeg kluba, odnosno direktno utiču na servisiranje prispjelih obaveza. Kao ilustraciju ove situacije naglašavamo da smo samo u prethodnih nekoliko dana u potpunosti očistili dug prema Upravi za indirektno oporezivanje BiH, koji je do prije nekoliko sezona, kada je ova Uprava došla na čelo RK Borac m:tel, iznosio oko 140.000 KM. To nas zasigurno svrstava u rijetke sportske kolektive u BiH koji više nemaju dugovanja po ovom osnovu.

Ovo je samo jedan od primjera savjesnog odnosa prema obavezama iz nekog ranijeg perioda, od kojih ova uprava ne bježi, a koje u značajnoj mjeri utiču na redovno poslovanje i servisiranje obaveza Kluba.

S obzirom da nastupom u Kupu EHF, drugom po snazi evropskom klupskom takmičenju, RK Borac m:tel ove sezone predstavlja Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku i Banjaluku, primorani smo da apelujemo na sve nadležne institucije svih nivoa vlasti da nas finansijski podrže u što kraćem roku kako ne bismo morali odustati od ovog takmičenja i dugoročno nanijeti veliku štetu i našem klubu, ali i rukometu uopšte.

Imajući u vidu dosadašnji odnos, prvenstveno srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović, predsjednika Vlade Republike Srpske, Radovana Viškovića, ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonje Davidović, gradonačelnika Banjaluke, Igora Radojičića, kao i mnogih drugih nosilaca visokih funkcija, vjerujemo da će prepoznati važnost situacije u kojoj se trenutno nalazi RK Borac m:tel i pomoći nam da na najbolji način predstavimo i naš klub, Banjaluku, Republiku Srpsku i BiH”, saopšteno je iz RK Borac.

Izvor: mondo.ba

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.