US open: Nadal ne misli da ima prednost...

. . . jer je izbegao Đokovića i Federera! Rafael Nadal ove godine na US openu ima "očišćen" put ka finalu tog turnira.

Tenis 25.08.2019 | 09:35
US open: Nadal ne misli da ima prednost...
Žrebom u Njujorku utvrđeno je da Nadal do eventualnog finala neće morati da igra ni protiv Rodžera Federera, ni protiv Novaka Đokovića.

On će se u prvom kolu sastati sa Federerovim prošlogodišnjim "dželatom" Džonom Milmanom, a najbolje rangirani rival u njegovoj četvrtini žreba mu je Saša Zverev.

Pred početak turnira Rafa je upitan da li misli da će mu ovakav žreb pomoći.

"Ne znam. Moram da pobedim svoje mečeve da bih imao ikakvu prednost. Moram još da radim da bih znao da li imam ikakvu prednost. Moram da vidim da li ja mogu da donesem ono što je potrebno na teren", izjavio je Nadal.

Rafa nije imao ovoliko sreće na Vimbldonu, pošto ga je u polufinalu sačekao - i pobedio u četiri seta - Rodžer Federer.

"Tu nema govora o nekoj prednosti, to je deo žreba. Takve stvari se dešavaju kada ste prvi, drugi ili treći. Na primer, na Vimbldonu je bilo drugačije, sada se promenilo, pa ćemo videti šta će biti", konstatovao je Nadal.

Španac je prošle godine bio primoran da preda polufinalni meč Huanu Martinu del Potru zbog velikog problema sa kolenima, ali kaže da se sada bolje oseća.

"Nadam se da ću biti spreman. Prošle godine nisam bio loš, a kolena su mi bolje sada nego tada. Prošle godine je bio problem igranje tri-četiri veoma, veoma dugačka meča, a onda se desilo i to sa kolenom u polufinalu... Nadam se da ću biti spreman", zaključio je osvajač 18 Grend slem titula.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar