US open: Mekinro predviđa veliko iznenađenje!

U Đokovićevom delu žreba! Proslavljeni američki teniser Džon Mekinro govorio je o očekivanjima pred početak US opena.  Veliki "brbljivac" o favoritima US Opena: Nole da, ali… Džon Mekinro pričao i o Nadalu i "Supermenu" Federeru, i zašto "stara garda" i dalje "vedri i oblači" svjetskim tenisom. . .

Tenis 24.08.2019 | 22:10
US open: Mekinro predviđa veliko iznenađenje!
Mekinro je pričao o dominaciji "velike trojke", kao i o njihovim šansama na US openu.

On se osvrnuo i na to ko bi mogao da bude potencijalna "mina" za nekog od njih trojice.

"Tim izgleda spremno posle Rolan Garosa na kojem je bio konstantan. Vavrinka izgleda da se vraća, Hačanov napreduje... Ali, ako bih morao da izaberem jedno ime koje može da napravi iznenađenje - to je Danil Medvedev", otkrio je Mekinro za Marku.

Medvedev se nalazi u četvrtini žreba koju predvodi Novak Đoković i sa Srbinom bi mogao da se sastane u četvrtfinalu.

Ruski teniser nalazi se u najboljoj formi na Turu i na prethodna tri turnira došao je do tri finala, a titulu osvojio jednom - usput pobedivši Novaka u Sinsinatiju.

Šveđanin Mats Vilander takođe ima svoj favorita, Poljaka Huberta Hurkača.

"On je jedan od igrača koji mogu do polufinala, pogotovo jer se igra na betonu. Siguran sam da će on tokom karijere dođi do Top 10. On ima sve što je potrebno - ogroman talenat, dobro se kreće, mentalno je jak, kompletan je teniser", pričao je Vilander o teniseru kojeg pred US open očekuje finale Vinston-Sejlema protiv Benoe Pera.

Džon Mekinro sa nestrpljenjem očekuje početak US Opena, na kojem će raditi kao komentator.

Na turniru, na kojem je osvojio čak četiri grend slem titule, od ukupno sedam u karijeri, očekuje zanimljivu borbu.

Kao prvog favorita vidi Novaka Đokovića, branioca trofeja, ali…

"Ne mogu da ne izdvojim Đokovića, ali moram i da kažem da će mu biti teško da izađe na kraj sa protivnicima", naveo je Mekinro.

U ženskoj konkurenciji je situacija drugačija.

"Kod dama je sve otvoreno. Favorit mi je Serena Vilijams, iako će sve zavisiti od toga koliko želi da pobijedi i koliko je njeno tijelo u stanju da odgovori teškim zahtjevima".

I dalje među glavnim konkurentima Đokoviću vidi najveće rivale - Rafaela Nadal i Rodžera Federera, za kojeg tvrdi da je poput Supermena.

"Još prije pet godina sam mislio da on neće više voditi glavnu riječ na grend slemovima, a pogledajte šta je uspio na posljednjem Vimbldonu... Uprkos svojim godinama, on je nalik Supermenu, koji je u stanju sve da uradi", rekao je Mekinro.

Ipak, kaže da će teško Švajcarac održati prvo mjesto na listi igrača sa najviše grend slem trofeja.

"Mislim da će ga prestići Đoković. Prije svega jer je mlađi od Nadala, koji je najbliži Federeru, ali i zbog toga što je u stanju da pobjeđuje na svim podlogama. Rafa je imao dosta problema sa povredama, Novak ne, tako da sve zavisi od njegove motivacije", rekao je Amerikanac, koji je u karijeri osvojio 77 pehara.

On je naveo i zbog čega "velika trojka" i dalje vlada sjvetskim tenisom.

"Svaki od mlađih igrača koji bi trebalo da ih prestigne ima neke svoje stvari zbog čega to ne čini. Neki su se povrijedili, neki ne mogu da se nose sa pritiskom, neki su se prerano probili na scenu… Ali ono što je izvjesno zbog čega Đoković, Nadal i Federer i dalje igraju na tako visokom nivou je zato što imaju ogromno samopouzdanje", istakao je Mekinro.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar