I ko kaže da Srbi i Hrvati ne mogu zajedno?

Bokseri Srbije i Hrvatske na zajedničkim pripremama pred SP! Bokserska reprezntacija Srbije završnu fazu priprema za Svetsko prvenstvo u Rusiji odradiće u Zagrebu.  Može i ovako: Srbi i Hrvati se zajedno spremaju za SP! U moru negativnih vesti o odnosu dva naroda, pojavila se i jedna pozitivna.

  • Sport
  • Ostali sportovi


Na dan kada iz Knina stižu grozne vesti o brutalnom napadu na Srbe koji su u jednom kafiću gledali utakmicu Crvene zvezde, iz Zagreba dolazi priča o mnogo pozitivnijem primeru.

Bokseri Srbije nakon bazičnih priprema na Zlatiboru, finiš brušenja forme za najvažnije takmicecnje u sezoni realizuju u Zagrebu, gde zajedno sa domaćim bokserima sparinguju i rade na spečificnim treninzima koji su uobičajeni za poslednje dane pred velika takmičenja.

Reprezentacija Srbije u sastavu: 52 kg Dušan Janjić, 57 kg Veljko Gligorić, 63 kg Damjan Grmuša i Nenad Jovanović, 69 kg Dejan Dašić i Milan Vranković, 75 kg Sandro Poletan, 81 kg Slobodan Jovanović i Aleksa Marković i +91 kg Vladan Babić, predvođena selektorom Milanom Piperskim, saveznim trenerom Manetom Marčetom, kao i trenerima Mićom Poletanom i Miodragom Milićem, u Zagrebu će ostati do 24. avgusta.

Selektor srpske reprezentacije Milan Piperski zadovoljan je dosadašnji pripremama u Zagrebu.

"Pripreme u Zagrebu za sada teku dobro. Damjan Grmuša je nažalost obnovio povredu ramena, dok su svi ostali reprezentativci zdravi, što je najvažnije. Imamo odlične uslove za rad. U ekipi vlada dobra atmosfera, a prilicno sam zadovoljan i prikazanim boksom"rekao je Piperski.

Svetsko prvenstvo na programu je od 7. do 21. septembra, a konačan spisak boksera koji ce Srbiju pretstavljati u ruskom Jekaterinburgu biće poznat sledece nedelje.

"U ovom trenutku ne bih nikoga posebno izdvajao. Momci se maksimalno trude i zalažu na treningu, vredni su i disciplinovani. Sparing mečevi u Zagrebu ce im sigurno mnogo koristiti, baš kao i kompletan pripremni ciklus kroz koji su prošli. Cak i ako neki ne budu išli na Svetsko prvenstvo, do kraja godine nas ocekuje nekoliko važnih takmicenja. Prva liga Srbije startuje u oktobru, mec šampiona za Zlatnu rukavicu je krajem novembra, a negde izmedu nas ocekuje i Balkansko prvenstvo u Turskoj, tako da ce se sve ove pripreme višestruko isplatiti", zaključio je Piperski.

Ženska seniorska reprezentacija Srbije danas u Španiji počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu u Madridu, koje je na programu od 22. avgusta do 1. septembra.

Srbiju u Madridu predstavlja pet devojaka: u papir kategoriji (48 kg) boksovace Sandra Maran (BK Vršac), u muva kategoriji (51 kg) Nina Radovanović (BK Nina Box Team – Beograd), bantamu (54 kg) Jelena Zekić (ŽBK Šajkaši – Žabalj), poluvelter kategoriji (64 kg) Aleksandra Rapajić (BK Petrovgrad – Zrenjanin) i u srednjoj kategorji (75 kg) Milena Matović (ŽBK Šajkaši – Žabalj), predvodene trenerima Stevanom Čizmićem, Markom Tubićem i Darkom Radovanovićem.

Izvor: B92

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.