SAD: Ko pomogne iranskom tankeru, imaće posljedice

Grčko ministarstvo spoljnih poslova pomno nadgleda dešavanja u vezi sa iranskim tankerom, koji plovi ka grčkim vodama nakon što je oslobođen u Gibraltaru, saopštili su diplomatski izvori iz Atine.

Svijet 20.08.2019 | 14:51
SAD: Ko pomogne iranskom tankeru, imaće posljedice
Kako se navodi, iranski tanker nije uputio zvanični zahtev da uđe u bilo koju grčku luku, prenosi agencija ANA.
 
Isti izvori su saopštili da je Ministarstvo spoljnih poslova u kontaktu, preko diplomatskih kanala, sa SAD, čija je pozicija po ovom pitanju poznata i o kojoj je obaveštena ne samo Grčka već i sve zemlje i luke u Mediteranu.
 
Nešto ranije danas SAD je saopštila da se svako nastojanje da se pomogne tankeru može smatrati pružanjem materijalne podrške onima koje je SAD označila za terorištičku organizaciju i može imati potencijalne krivične posledice. 

Iranski tanker Adrijan Darija 1, otisnuo se iz gibraltarske luke kasno u nedelju, nakon što su ga pre više nedelja zaplenile britanske mornaričke snage, a podaci za praćenje brodova pokazuju da plovi ka Kalamati u Grčkoj. 

SAD tvrde da tanker prevozom nafte pomaže Islamskoj revolucionarnoj gardi, koju su Sjedinjene Države označile kao terorističku organizaciju. 

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Demokratija

20.08.2019 13:14

To se kod amera zove demokratija,samo prijetnje i sila . Svugdje gdje grade demokratiju nije ostao kamen na kamenu. To je svjetski serif.

ODGOVORITE