Tomane: Odbio sam Porto zbog Zvezde!

"Sa kim bih mogao da uporedim crveno-bele? Sa Benfikom, definitivno", poručio portugalski napadač.

Fudbal 20.08.2019 | 15:17
Tomane: Odbio sam Porto zbog Zvezde!
Od Portugalca Tomanea očekuje se da bude jedna od udarnih pesnica Crvene zvezde ove sezone. On je zbog povrede propustio uvodne utakmice ovog leta, nešto sporije ulazio je u takmičarski ritam, ali na prvom meču na kom je počeo - postigao je gol. I to za pobedu u Subotici. 

Bivši igrač Tondele ipričao je u intervjuu za Sportski žurnal svoje prve utiske o Beogradu, Srbiji i Crvenoj zvezdi, odnosno kako se ipak odlučio za crveno-bele pored ponude koju je imao od Porta, jednog od najvećih klubova u svojoj domovini...

"Kada je sve završeno i pošto sam sada igrač Zvezde mogu da kažem da sam imao ponudu Porta. Dva su razloga zbog kojih sam je odbio. Prvi - jer sam dao reč ljudima iz Crvene zvezde. A drugi - jer u Portu ne bih bio prva napadačka opcija. Bilo je finansijski unosnijih kombinacija, ali ovaj projekat mi se najviše svideo", počeo je Tomane.

Ni u Zvezdi konkurencija neće biti slaba, ostali su i Boaći i Pavkov. Može li Zvezda sa dva klasična špica?

"O njima dvojica kao igračima i ljudima mislim sve najbolje. Svako ima svoj stil. A za ekipu je zdravo kada postoji konkurencija. Što se tiče igre sa dva napadača nemam nikakav problem sa tim. U Tondeli sam neke mečeve igrao iza napadača, kao desetka".

Neko će reći da igrač koji postigne za Tondelu 12 golova u Portugaliji u Srbiji, u dresu Zvezde, mora bar 20...

"Ne bih da se bavim prognozama i obećanjima. Trudiću se da budem što bolji, da dam sve od sebe. Mnogo mi znači što sam dao gol na prvoj utakmici u kojoj sam bio starter. Napadači žive od pogodaka. Imao sam težag start, mučio se s povredom. Sada je sve u redu".

Sledi Jang Bojs, možda i najvažniji dvomeč u sezoni?

"Srećan sam što ću biti akter tako velikih utakmica. Koliko ću da igram zavisi od trenera. Tu sam da pomognem, da ostvarimo cilj. Nadam se golovima na obe utakmice".

Za vas je olakšavajuća okolnost što su tu Žander, Kanjas, Marin, sada i Garsija... Svi govore španski...

"I Boaći delimično govori, bio je u Elčeu. Posebno mi je drago što su me prihvatili domaći igrači. Ne osećam se kao stranac. U Nemačkoj, dok sam bio u Duizburgu, bilo je drugačije. Klub nije bio na top nivou, to je bio moj prvi odlazak u inostranstvo... Ali kada se sve sabere - dobro iskustvo".

To s ene može reći za grčku i Panetolikos?

"Tamo sam doživeo najgora iskustva, nisu plaćali. Najlošija sezona za mene".

Sa kojim portugalskim klubom biste mogli da uporedite Crvenu zvezdu?

"Sa Benfikom, definitivno! Imaju mnogo navijača i trofeja, evropski su brendovi. Benfiku kao i Zvezdu na gostovanjima prati veliki broj ljudi. Voleo bih samo da više navijača dolazi i na Marakanu".

Beograd?

"Drugačije je nego što sam čuo. Drugačije je nego što se priča po Evropi... Sve je to iskrivljena slika. Ovde sam sreo srdačne i prijatne ljude. Svi hoće da pomognu. Srbi su slični nama, Portugalcima"...

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar