Teo ne može, ovo je tim Srbije za Mundobasket...

"Orlovi" će danas poleteti ka Kini u sastavu koji će, nadamo se, i peti put od Đorđevićevog dolaska na klupu igrati utakmicu poslednjeg dana šampionata. Srećno, majstori!

Košarka 20.08.2019 | 13:04
Teo ne može, ovo je tim Srbije za Mundobasket...
Košarkaška reprezentacija Srbije putuje danas u Kinu bez kapitena!

Tačnije, predvođena novim kapitenom, Miroslavom Raduljicom.

Miloš Teodosić prema pisanju beogradskih medija, nažalost, nije uspeo da se oporavi na vreme i neće se naći među 12 putnika na letu za Šenjang, pre kog će selektor Aleksandar Đorđević i održati konferenciju za medije na Aerodromu "Nikola Tesla".

Luča ide!

Vladimir Lučić, koji zbog povrede nije nastupao prošlog vikenda na Akropolis kupu u Atini, putovaće u Šenjang, nastaviti oporavak i priključiti se radu sa ostatkom ekipe prvom prilikom kada zaleči povredu butnog mišića.

Prvobitan plan bio je da 14 "orlova" poleti prema Kini i odluka o učesnicima Mundobasketa bude doneta posle naredne tri pripremne utakmice sa Italijom (23. avgust), Novim Zelandom (25. avgust) i Francuskom (27. avgust), tim pre što je FIBA ostavila selektorima mogućnost da konačan spisak dostave samo 48 sati do početka šampionata.

Povrede su bile jače, pa su Teodosić i Dragan Milosavljević silom prilika postala poslednja dvojica igrača koja neće nastupiti u tamno plavom i belom dresu, počev od 31. avgusta i utakmice sa Angolom u Fošanu, pa sve do - nadamo se - 15. septembra i borbi za medalje poslednjeg dana u Pekingu.

Ovako-onako, došlo se do toga da će srebro iz Madrida 2014. braniti:

bekovi

Stefan Jović
Vasilije Micić
Bogdan Bogdanović
Marko Gudurić

krila

Vladimir Lučić
Nemanja Bjelica
Stefan Birčević
Marko Simonović

centri

Boban Marjanović
Miroslav Raduljica
Nikola Milutinov
Nikola Jokić

Grupa D, Fošan

31/08 Srbija - Angola 9.30

02/09 Srbija - Filipini 13.30

04/09 Srbija - Italija 13.30

Dve najbolje ekipe iz Grupe D formiraće Grupu J u Vuhanu, zajedno sa dva najbolja tima iz Grupe C u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis. U drugu fazu prenosi se samo rezultat protiv ekipe koja je prošla dalje, a u četvrtfinale plasiraće se takođe dva najbolja tima iz Grupe J.

Potencijalni rivali "orlova" u četvrtfinalu biće timovi iz Grupe A (Obala Slonovače, Poljska, Venecuela, Kina) i Grupe B (Rusija, Argentina, Južna Koreja, Nigerija).

Srbija pre polufinala neće moći da se sastane sa timovima poput SAD, Kanade, Australije, Litvanije, Francuske, Nemačke, Grčke, Brazila, Turske...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar