Srbiju sa Kinom upoznaje - Miroslav Raduljica!

Centar Srbije i Đangsu Dragonsa centralna je ličnost filma koji će gledaocima približiti zemlju domaćina Mundobasketa i svakodnevni život stranog sportiste u njoj.

Košarka 20.08.2019 | 09:35
Srbiju sa Kinom upoznaje - Miroslav Raduljica!
Svetski kup u Kini počinje za nešto više od 10 dana, a reprezentacija Srbije na put ka Dalekom istoku kreće već u utorak popodne.

Centar "orlova" Miroslav Raduljica zato je iskoristio priliku da u bajkerskom kafeu "Chopper" organizuje projekciju filma "Dobro došli u Kinu", u kome glavnu ulogu igra - Miroslav Raduljica!

Produkcijska kuća "Two rivers", koju čini tandem Boško Čukić - Miodrag Kolarić, jesenas je pratila Raduljicu i njegove Đangsu Dragonse na dva gostovanja, a jedan deo filma snimljen je i u samom Đangsuu.

"Dobro došli u Kinu" je film koji će tokom 27 minuta gledaocima približiti zemlju domaćina Mundobasketa.

Neke interesantne činjenice o životu u Kini saopštiće sam Raduljica, a naravno, priča se i o košarci u najmnogoljudnijoj zemlji sveta - o specifičnostima CBA lige, o tome šta se očekuje od jednog stranog igrača i šta je sve potrebno da bi se snašao i opravdao očekivanja u jednoj specifičnoj sredini, gde se na gostovanja duga par hiljada kilometara putuje vozovima, brzinom od preko 300 kilometara na čas.

Sam Raduljica priznao je da boravak u Kini prija njegovoj avanturističkoj prirodi i izrazio želju da još koju sezonu ostane tamo.

"Moj život u Kini stvarno je najvernije prikazan u ovom filmu. To je miran, normalan sportski život, sa dosta prepreka i izazova koji se meni dopadaju. Svaki dan sadrži neki novi izazov i moraš da budeš najbolja verzija sebe da bi tamo preživeo. To mislim u sportskom smislu, jer ovo sve ostalo nije nikakav bauk. Kina je moderna zemlja, koja ima dostupno sve što jednom strancu treba. Ne možeš baš da izađeš iz stana i kupiš na trafici ono što bi kupio ovde, ali imaš prodavnice sa stranim proizvodima, stranom hranom, tržne centre... Problem je samo sporazumevanje i drugačiji 'majndset', što je i normalno, jer ti ljudi žive 10.000 kilometara daleko od nas i normalno je da su drugačiji", ispričao je Raduljica.

Film će pred početak Svetskog kupa biti emitovan na RTS.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar