Počeo proces u tužilaštvu u slučaju "Reket"

U Tužilaštvu u Skoplju danas je ispitan Zoran Milevski - Kičeec, koji je zajedno sa makedonskim šoumenom Bojanom Jovanovskim zvanim Boki 13, optužen za iznudu novca u slučaju "Reket", a sutra će biti ispitana i šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Region 19.08.2019 | 18:32
Počeo proces u tužilaštvu u slučaju "Reket"
Kako navode makedonski mediji, Milevskog je ispitivao tužilac u slučaju "Reket" Vilma Ruskoska, kako bi se saznalo gdje su otišli evri iznuđeni u toj aferi. 

Ovo je prvo ispitivanje osumnjičenih u tom slučaju, nakon što je istraga otvorena 15. jula. 

Iz makedonskog tužilaštva do sada nisu saopštili da li su saznali gdje je završio milion i po evra, koje su Jovanovski i Milevski iznudili od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamjenu za oslobađanje od pritvora.

Mediji u Sjevernoj Makedoniji navode da su iz tužilaštva kratko saopštili da je u procesu finansijska istraga, da se provjeravaju računi i sefovi. 

Kamčev, koji je osumnjičen u jednom od slučaja Specijalnog tužilaštva, na čijem je čelu Katica Janeva, dao je pare i pregovorao sa Bokijem 13 i Milevskim kako bi bio oslobođen pritvora. 

U objavljenim razgovorima između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu „La Veritas“ čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši „da ne brine i da će sve biti ok“. 

Oslobađanje od pritvora biznismena Jordana Kamčeva bi morala da odobri upravo Katica Janeva, šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva koja će sutra biti ispitana u skopskom tužilaštvu.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar