Tragedija: Porodilja umrla dan nakon poroda

Tridesetdevetogodišnja Dušanka Đurđević iz Banjaluke preminula je iznenada u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci, nakon što je carskim rezom rodila zdravo treće dijete, saznaje Srpskainfo.

Republika Srpska 19.08.2019 | 16:26
Tragedija: Porodilja umrla dan nakon poroda
Majka dva dječaka i tek rođene djevojčice primljena je prošle sedmice bez bilo kakvih poteškoća, a i sam porod protekao je bez problema.

Dan kasnije, u svega par minuta, uslijedila je nezapamćena tragedija.

Ono što porodicu najviše boli, kako tvrde, bio je odnos odgovornih u UKC, koji nisu detaljnije objašnjavali okolnosti koje su dovele do tragedije, već su porodicu uputili na sud?!

Zvaničan uzrok smrti Đurđevićeve, prema otpusnom pismu, bila je embolija pluća.

S obzirom da im nisu ponuđeni jasni odgovori, ožalošćena porodica čeka nalaz obdukcije koja će biti obavljena na Klinici za patologiju UKC, nakon čega će donijeti konačnu odluku o eventualnoj tužbi protiv pomenute zdravstvene ustanove.

Članovi porodice za Srpskainfo ističu da ih je posebno uvrijedio odnos odgovornih u UKC. 

– O eventualnoj tužbi odlučićemo naknadno, ali ono što nas je povrijedilo jeste odnos odgovornih u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Nisu nam dali razumno objašnjenje onoga što se dogodilo sa Dušankom, već su nas uputili da dodatne odgovore tražimo putem suda – objasnio je blizak član porodice.

IZ UKC RS, umjesto objašnjenja koje su okolnosti dovele do tragedije, dobili smo odgovor u kojem ističu da ne možemo dobiti tražene informacije, jer su one lične i podliježu privatnosti!?

Iz otpusnog pisma koje je u posjedu Srpskainfo navedeno je da je carski rez obavljen 17. avgusta, te je porod protekao bez problema. Komplikacije su nastale dan kasnije, kada je Đurđevićevoj pozlilo, nakon čega je izgubila svijest i preminula.

Odgovor UKC prenosimo u cjelosti.

– U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske svi pacijenti se liječe u skladu sa protokolima koje nalaže medicinska struka. S obzirom na to da se predmetni zahtjev odnosi na lične informacije koje se tiču privatnosti trećeg lica, a koje su višestruko zaštićene zakonskim propisima, te da lične informacije može dobiti samo lice na koje se informacija odnosi ili zakonski zastupnik tog lica ili lice koje je ovlašćeno za pristup takvoj informaciji, uz obavezu dokazivanja identiteta podnosioca zahtjeva, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj 20/01) Univerzitetski klinički centar Republike Srpske nije u mogućnosti da dostavi detaljnije informacije – navodi se u odgovoru.

Komentari / 80

Ostavite komentar
Name

Skeptik

19.08.2019 14:39

Greške ljekara pokriva crna zemlja.

ODGOVORITE
Name

Nemusto objasnjenje

19.08.2019 19:42

Kakvo je ovo objasnjenje UKC.To su nekog Trecerazrednog pripravnika od pravnika gurnuli da da ovakvu pisanu izjavu.Njima je sad najbitnija zastita podataka.

Name

Prijedor- Centar

19.08.2019 20:32

U Prijedoru isto svi se žale na bolnicu ne samo na kriminal već pre svega na nestručnost kvazi ljekara traže para a pacijenta ko j..e koliki je procenat uspiješnosti hirurga u ovoj bolnici katastrofa

Name

BOKI

19.08.2019 22:02

Kad operacija protekne uredno onda se kaže hvala Bogu. Doktor primi mjesečnu platu od 2500 KM (maksimalno) - skoro koliko zaradi fizički radnik koji radi na dnevnicu. Ako nastupe bilo kakve komplikacije onda doktore pljuju razapinju i vrijeđaju prijete pa i tuku. Narode, narode teško Bogu s tobom kakav si! Da Bog da vam svi doktori odu u inostranstvo, pa da im se tamo javljate na liječenje, gdje se poštuje znanje i prave vrijednosti.

Name

Krsto

20.08.2019 04:28

Doktore na UKC-u zanima jedino koverta. Nakon što sam dao kovertu koju je naravno dr uzeo, spustio je ženu u porodjaju salu. Porođaj je trajao 9 sati, a on nije ušao da vidi kakvo je stanje. Babice su kompletan porod obavile. Došao je na kraju i ušio ženu i pri tom zaboravio dio gazu u njoj. Tek treći dan je primjerena greška pa su morali vaditi gazu iz nje. Nervira to što kada sam ga pitao šta je bilo on mrtav hladan rekao "Desava se". Ne znam kako sam izdrzao da ga ne udarim. Školstvo, zdravstvo, sudstvo i bilo čega drugog da se dotaknemo dotaklo je samo dno. Potkivača na sve strane, a stručnosti ni na vidiku, sve sami šarlatani.

Name

Prijedor- Centar

20.08.2019 05:53

Samo tjerati gadove sudom budaletine su to traže para to je jedini način da se gadovima uzvrati istom mjerom

Name

za Boki

20.08.2019 06:58

Boki samo ti pričaj i trla baba lan, za platu da kažem da je kriv onaj ko je daje, nije narod kriv. A narod ima pravo na pouzdano liječenje, tu ne smije biti rasprave. Osim toga krivi smo svi jer je dopušteno da se svaka tica predstavi kao doktor i do diplome dolaze na raznovrsne razvratne načine, nećemo se praviti ludi. I da te pitam šta bi ti da je to tvoja krv, tvoj rod umro nakon porođaja, a jutros ustaneš i gledaš u oči svoje djece, njene djece, šta bi ti? Kukala ti majka, znaš li šta pišeš?!

Name

Bl

20.08.2019 20:09

To je neznanje,nerad bahatog doktora koji ne vode brigu o svojim pacijentima sve su to obicni holosi.

Name

blic

21.08.2019 06:19

Na zalost jos jedan tragican slucaj u Klinickom centru. Vec nekoliko dana razmisljam o nesrecnoj zeni i njenoj porodici, tek rodjenom djetetu, sinovima, muzu, roditeljima. Zao mi je svih njih kao da su mi najrodjeniji. Ovim putem zelim da izrazim saucesce porodici, moraju izdrzati zbog djece. Zasto se sve ovo desava? Trebamo poci od najranijeg skolovanja i zapitati se ko su ucitelji, vjeroucitelji, vaspitaci u vrticima.Takodje trebamo preispitati kako se ponasaju nastavnici i profesori u osnovnim i srednjim skolama kao i na fakultetima. Kao da smo izgubljeni , nema kvalitetnog skolstva i onda imamo doktore koji su na ko zna kakav nacin zavrsili osnovne studije i specijalizaciju. Nema vise doktora koji pacijenta prije svega posmatra kao covjeka i pristupa istom sa punom paznjom. Sve se svelo na protokole i cini mi se da doktori ne zele da se u punom kapacitetu posvete svakom pacijentu. Vise puta sam bio svjedok kada doktori da tako kazem bjeze od pacijenata. Pustaju pacijente da se muce i sami da prevazilaze svoje zdravstvene probleme.Malo je pravih , istinskih doktora koji su posveceni svojoj struci i pacijentima.Sjecam se starih doktora koji su znali ne samo onaj dio koji je vezan za njihovu specijalizaciju nego i cjelokupnu materiju. Pristupali su pacijentu sa najvecom paznjom i sveobuhvatno posmatrali organizam i eventualne bolesti. Ovdje je to izostalo, znam pristup doktora na spomenutoj klinici,svi do jednog su sujetni, nadobudni i pacijen kao i porodica nemaju prilike da iznesu svoje strahove, tegobe,probleme i onda nam se desavaju ovakve stvari. Pored toga upitna je i strucnost velikog broja doktora na klinici za ginekologiju i akuserstvo i o tome treba da se raspravlja u narednom periodu i da se odstrane svi oni koji ne zadovoljavaju. Na zalost sada je kasno za jedan mladi zivot, za njenu porodicu, za tek rodjeno dijete... Da nam se ovo ne bi ponovo desavalo moramo kao drustvo preduzeti odlucne korake i kazniti sve koji su na bilo koji nacin doveli do strasnog gubitka.

Name

insajder

21.08.2019 08:07

Ovo je redovna pojava na UKC ljudi umiru zbog gresaka,nestrucnosti i nemarnosti ljekara.Ima jako malo dobrih ljekara .Molite boga samo za zdravlje i da ne padne u ruke zdravstva RS

Name

Re Krsto i Slični

21.08.2019 09:08

Savjetujem vam da svakog dr-a koji uzme kovertu prijavite u knjigu zalbi....sve dok im ne bude zabranjeno primanje kojekakvih darova....antikorupcijski plakati se nalaze u svakoj ustanovi...nisu oni studirali da bi kupili harač od naroda...ko hoce da se zahvali nek kupi poklon nakon zavrsenog posla...takve divljake samo BiH ima....primitivci...

Name

Re

21.08.2019 22:26

Nema sumnje da se ne radi o greški ljekara. Vrhunac brezobrazluka ide do te granice da vas upućuju na sud i komoru časti ljekara, gdje opet nećete dobiti ništa, jer vještaci obično raspletu stvari. Nefunkcionalan sistem. Po ovom pitanju US prednjače jer imaju neovisne kuće koje gone ljekare sa greškom. Nisu krivi ljekari nego sistem. Vidite koliko je tih ljekara povučeno u politiku od strane Baje, da mu pokrivaju uticajem izbore. Pohlepni se odazivaju i po tome ih možemo prepoznati.

Name

Dragce

19.08.2019 14:40

Pa valjda treba sacekati obdukciju pa vidjeti sta je uzrok smrti

ODGOVORITE
Name

RE DRAKCE

19.08.2019 16:56

I ODRZATI KONFERENCIJU ZA STAMPU KAO KOD DAVIDA. COVJECE NIJE NIKO TOLIKO LUD KAO VI STO DODIKOVIM OCIMA GLEDATE A ON SA VAMA MLATI. ODMAH SE VIDI DA JE SUMNJIVO CIM OVO RADE. I KOME IH TUZITI? ISTO KAO SLUCAJ DAVID. NEKA SVI ONI KOJI NISU PODRZALI DAVORA ,SAD VIDE STA IM SE MOZE DESITI I DA NEMAJU GDJE TRAZITI PRAVDU. TREBALO JE SVI DA IZIDJEMO NA TRG I OVE MAFIJASE U INSTITUCIJAMA ZAMIJENIMO NORMALNIM LJUDIMA.

Name

Re

19.08.2019 17:33

Nije samo stvar u Dodiku. Doktori su stvarno postali dno dna, mozda ima par izuzetaka. Samo predstavljanje, prica o putovanjima, svojoj djeci, ko ce im donjeti krompir, a ko paprike, a pacijente tretiraju kao tirani. To nema ni u Africi. Nema razdvajanja privatnog zivota i zivota na poslu, samo pricaju, bez prestanka. Ne mogu da shvatim da neko moze tako da gleda sopstveni narod. Zaista je bahatost prevrsila svaku mjeru, a zene su jos gore od muskaraca cini mi se po svim tim parametrima. Nekad su doktori kod nas uzivali ugled, ali bili su nacitani, normalni, pravedni, jednako tretirali sve pacijente, borili se za svaki zivot. Ovi danas ne zasluzuju nikakve pohvale. Jos kako ne funkcionise pravosudje pa se ne boje nicega, a rade sve preko veze i za sopstvenu korist. Zao mi je toliko ove zene, ali znam koliko njih nije briga.

Name

Vau

19.08.2019 17:48

Koja crna obdukcija,oni napisu kako njima odgovara zalosno sto mlada žena ode u smrt,a ostase troje siročadi zbog nečije bahatosti,zalosno da zalosnije ne moze biti.

Name

Re Re

19.08.2019 18:29

Dobra konstatacija svega sto si napisao samo je zalosno sto nema ko da procita i uci. Ne mozes porediti nekadasnje doktore koji su godinama ucili ,sticali znanje i kroz prakse se usavrsavali dok nisu dostigli zvanje doktora. Kako moze na danasnjici biti neko doktror koji plati par hiljada maraka i za par mjeseci dobije doktorat to nema nigdje samo ovde kod nas .I kako da takvi doktrori lijece ,koga?

Name

wwww

19.08.2019 14:44

Koja sramota i bezobrazluk . Odnos ljekara prema pacijentima i rodbini je toliko neprofesionalan, bezobrazan , drzak , da se više stvarno ne može tolerisati. Doktori su pukli , na jednoj strani gu...ca im zinula na pare, na drugoj strani neide im se u Njemačku jer se nemogu bahatiti kao ovdje , na trećoj strani nemaju znanja . Većina ih je neiskusna, nemaju znanja , a nemaju koga ni pitatiti.

ODGOVORITE
Name

Re

19.08.2019 17:01

U njemačkoj ne bi ni mogli da rede kao doktori nego kao pomoćno osoblje, jer naši fakulteti nisu priznati tamo, a o znanju i da ne pričamo

Name

RE RE

21.08.2019 07:14

KAKO NIJE STVAR U DODIKU? KO JE ,,DONIO,, BAHATOST I GORDOST ( DJAVOLJE PONASANJE) U NAS NAROD. PONASATI SE KAO DODIK I LUKAC POSTALO JE PRAVI HIT.

Name

re

21.08.2019 08:12

U Njemackoj bi morali da se dokazuju izpocetka.A odnos prema pacijentima bi morao da se mjenja jer u Njemackoj je pacijent u centru paznje a ne ljekar.Ovde su se umislili da su bogovi,pacijenti moraju da ih traze po kancelarijama,mole daju koverte,obecavaju pecene parasice i mladu jagnjetinu samo da se udostoje da pogledaju e sad koliko su strucni nebih da ulazim u to ali i to je izgleda pod velikim upitnikom sudeci po komentarima

Name

Otac

19.08.2019 14:53

Otac sam dvoje male djece rodjene na Papirkovcu. Prvi porodjaj moje zene je protekao tako da je niko nije ni pregledao nego su je smjestili u krevet i pustili da lezi sama. Tu je lezala 14h dok ja nisam pozvao jednu doktorku sa Paprikovca koju poznajem licno. Ona je otisla do moje zene i ustanovila da pupcana vrpca ide preko glave i da zato dijete ne moze da izadje. Dovela je ginekologa bukvalno za rukav i kada je on pomjerio pupcanu vrpcu djete je izaslo bukvalno za 20 sekundi. Kasnije mi je doktorka objasnila da mi je dijete bukvalno bilo poluuguseno i da je pola sata dijelilo od smrti. Pri porodjaju drugog djeteta sam ja licno prisustvovao. Doktori su me svi ubjedjivali da odustanem jer su se bojali da mogu biti svjedok greske. To se zatim i dogodilo. Opet su napravili gresku i poslali su zenu na klasicni porodjaj iako je pupcana vrpca djetetu bila obmotana dva puta oko glave i to bi trebalo na carski rez. Djete je jedva prezivilo i to nakon sto sam ja bukvalno dovukao doktora u salu. Da je dijete umro a ja nisam bio tu kao svjedok oni bi rekli da je zena bila u dilerijumu. Ne zna da li su i u ovom slucaju doktori krivi ali sve sto sam vidio mi govori da je velika sansa. Roditeljima preporucujem da obdukciju rade privatno jer ce ovde nastimati.

ODGOVORITE
Name

Pedja

19.08.2019 16:49

Saucesce ozaloscenima!! Ne dao Bog nikom

Name

MM

19.08.2019 20:46

Pokoj joj dusi.Steta jos jednog mladog zivota.

Name

Djole

19.08.2019 14:58

Ovi magarci iz KC BL ne svataju da prvenstveno moraju biti ljudi, pa onda ljekari. Ako nema ovog prvog, za drugo ne treba ni pitati. Da ne spominjemo Hipokratovu zakletvu koja je postala samo formalnost.

ODGOVORITE
Name

Re Otac

19.08.2019 21:52

koji ste vi baksuzi!!

Name

kažem

19.08.2019 15:15

Kako je to moguće, da bi se žena porodila, pogotovo carskim rezom tj. SEKCIJOM mora uraditi sve nalaze, otkud njoj sad embolija pluća. Kakvo zanemarivanje pacijenata se dešava uvijek, ŽALOSNO, GROZNO! Danas napisah za zubare da su uglavnom podrugljivi, a i ginekolozi su.

ODGOVORITE
Name

Stana

19.08.2019 15:15

Tesko onom ko im padne saka! Cuj , da se porodica obrati sudu, a sud gori od njih. Sve ovo u paketu treba goniti na goli otok.

ODGOVORITE
Name

Joj Joj joj

19.08.2019 17:10

Kojem crnom sudu u Srpskoj dajte molim vas nebudite smešni...

Name

simo

21.08.2019 08:13

Kakv crni sud sve je to debelo korumpirano i preko veze

Name

kuku nama sa nama

19.08.2019 15:22

Vise nego golemo,a ugledni plasticni hirurg,Eric,koga su otjerali iz Foce,za godinu i po dana rada u Kataru,prepoznat i dodeljena mu funkcija pocasnog doktora u Indiji..hej,srbende,osvjestite se

ODGOVORITE
Name

brecalo

19.08.2019 15:28

I obdukcija ce reci svoje kao i kod pokojnog davida sve ce oni to da sakriju kao po obicaju Saucesce porodici

ODGOVORITE
Name

Zalosno

19.08.2019 15:29

Doktori I medicine osoblje sa kupljenim diplomama.

ODGOVORITE
Name

Koliko para toliko muzike

19.08.2019 16:14

Ko ima para neka se leči na klinici Mayo u USA, a ko nema neka ne vrišti ovde. Zdravlje se plaća!

Name

074

19.08.2019 16:23

Nije to baš sve tako crno. Mom bratu su prije 10 dana ugradili stent za 15 min. Danas kosi travu kod kuće.

Name

neno

19.08.2019 16:58

Ajde ne lupaj,meni su pomogli da nije bilo njih ja bi danas vec bio znas gde.Ne mogu nista reci za ovu zenu i jako mi je zao,ja govorim iz svog primjera..

Name

Re

19.08.2019 17:09

I ne moraju biti sa kupljenim diplomama ali bi medicinski fakultet u BL i Foci trebalo zatvoriti ili izvrsiti reorganizaciju iz korjena,medjutim nema ko da ih uci,i pitanje mize li se vise sta napraviti na bolje !!!!

Name

za Brata

19.08.2019 17:36

Pitaj brata koliko je dao novca na ruke doktorima!

Name

Re Koliko para toliko muzike

20.08.2019 02:11

Pazi da ti ne zakacis nesto neizljecivo onda ti ni sve pare svijeta nece pomoci.

Name

Re Zalosno

20.08.2019 10:52

Bas zalosno sto se ispiti polazu preko stele, a tako se i specijalizacija dobija!Uglavnom lova i poznanstvo, nepotizam igra glvnu ulogu.Tako da ne dobiju najbolji i najspospbniji specijalizaciju.Zato je tako kako jeste!

Name

!!!

20.08.2019 15:49

Da je po onoj koliko para toliko muzike imajuci u vidu koliko je kroz ministarstvo zdravlja RS u zadnjih 12 godina miliona i miliona procirkulisalo trebalo bi da da smo barem na Balkanu, ako ne i sire lideri po kvalitetu zdavstvenih usluga. Medjutim od tih silnih miliona dobar dio je zavrsavao ko zna gdje i zato sad imamo ovo sto imamo. Pored sve tragedije za porodicu nesretne zene zalost je time veca sto se to desilo u najeminentnijoj ustanovi tog tipa u RS.

Name

Prijateljica

19.08.2019 16:39

Saucesce porodici !

ODGOVORITE
Name

Hirurgukc

19.08.2019 16:42

Narode neuki ..nemojte osudjivati nesto o čemu veze nemate..Da znate šta je plućna embolija i kako nastaje začepili bi ..nekada se ona desi i ako se preduzmu sve preventivne mjere/niskomolekularni heparin..elastične čarape itd.I prema tome ne lupetajte svašta o nečemu sto vas većina pojma nema.Saucesce porodici.Ne govorim ovde o odnosu moje uprave i porodice preminule vec govorim.sa čisto stručnoga aspekta.I pored svih mjera nekada se desi masivna plućna embolija i kada pacijent ustane taj tromb tj.embolus se pokrene i zacepi arteriju u plucima i nastupi smrt za par minuta.Ako je embolija manja tj.ako su ugrusci manji smrtnost je mnogo manja.pozz

ODGOVORITE
Name

Vjeruj

19.08.2019 17:34

Budale jedne, znam slučaj kada su ženu okupali na Paprikovcu poslije puknuća vene u glavi jer su je htjeli smestiti u Gradiške, osim toga je zaradila bakterije i dobila sepsu. Krvnici jedni, žena je preminula poslije kupanja, a porodicu nisu ni nazvali da im jave. Ostala je devojčica iza nje, mala radosnica majčina, zato ćuti, ćuti, ti što lupaš gluposti i navodiš opravdanja!!!

Name

Re

19.08.2019 17:36

Opet vredjaju sopstveni narod sa "narode neuki" i slicno je svaka druga rijec i oni su pametni, a svi ostali glupi. Mislim da narod i te kako ima pravo da postavlja pitanja, nakon svega sto se desava u toj bolnici. To je katastrofa i ispod casti za svakog normalnog covjeka.

Name

ZA HIRUTGUKC

19.08.2019 17:36

ZNAMO MI STA JE PLUCNA EMBOLIJA BOLJE NEGO POLOVINA DOKTORA NA UKC. DA. MOGUCA JE. MOGUC JE I NFRAKT, MOZDANI, MNOGO TOGA SU MOGLI NAVESTI. SRAM TE BILO ,A TO BRZOBRAZNO PONASANJE? STA SA TIM? TI SI NAPISAO I DOGODINE CES NAPREDOVAT.

Name

blic

21.08.2019 06:23

Za HirurgaUKC Ovdje je problem sto se nije prepoznala plucna embolija! Sto nisu preduzete sve neophodne mjere da se sprijece posljedice iste...

Name

Rea

21.08.2019 16:10

Ako ste hirurg kao što Vam nickname kaže, uvijek budite čovjek, ljudsko biće, nemojte govoriti narodu da je neuk, objasnite lijepo, naravno da ne znamo, mi nismo doktori, ni Vi ne znate da polijepite parket možda, ali to ne znači da ste neuki. Mogli ste ovo ljepše napisati i sa malo ljudskog takta, umrla je supruga, kćerka, prijateljica, kuma i najbitnije majka. Malo solidarnosti, malo srca, duše, a ne napadanje da je narod neuk , tako Vam se ponašaju i kolege, i šta očekujete, da Vas se ne osudjuje. Ne znam kako spavaju noću ljudi koji nisu ljudi, jer ako ne znate ništa utješno reći nekom narodu, možda je bolje da ćutite. Lijep pozdrav.

Name

Tuzno

19.08.2019 17:06

Tuzno sta je dozivjela jedna cestita porodica,porodici iskreno saucesce neka im tri mala andjela daju snage da ovo izdrze,

ODGOVORITE
Name

Fikl

19.08.2019 17:08

Mora kad ih naprimalo nestručnih po partijskoj liniji sa falš diplomaam zato narode bezi ko ima gde jel neće niko odgovarat u ovom slučaju kao ni mnogim drugim. ..

ODGOVORITE
Name

Djajic

19.08.2019 18:44

Najbolji doktor je Djajic vrhunski strucnjak Glasajmo za njega i SNSD Nikad nisam vidio ljepseg pametnijeg i nadasve kulturnijeg covjeka i doktora i politicara

Name

vojo

19.08.2019 17:47

Hvala danasnjem danu i doktoru Jovanu Culumu koji me vratio iz mrtvi.Da ga bog cuva i njega i njegovu suprugu i kcerke .Covjek koji je od kuce poslije operacije dolszio u 3 sata ujutro i brino se o meni.Tad nas je lezalo tri pacijenta dolazio je u sok sobu i prazio nas.Isto se zahvaljujem sefu intezivne doktoru Golicu koji je vodio brigu o pacijentima kao da smo mu najrodjeniji.Ali danas ih bama DrGolic u penziji a Jovan Culum otjeran da radi privatno.Doktor da specijalizacijom samo 2 doktora u Beogradu i jedini Jovan u RS.Svako dobro im zelim u zivotu.Sada kad sam imao inervenciju tromba jedina normalna koja se brine u KC mogu reci svoje misljanje i bolesnika koliko nas je tada bilo u sobi 8 pacijenata na intezivnoj he Dr Milka Jandric.Ima pristup pacijentima kao Dr.Golic.Hvala im da uh bog cuva i danasnji dan.

ODGOVORITE
Name

Re

19.08.2019 18:24

Golic nije u penziji vec je nacelnik klinike za anesteziju

Name

21vek - vaskrsenje

19.08.2019 18:48

dr. Golić je prvo čovjek pa onda doktor. Svako dobro mu želim.

Name

Hirurg ukc

19.08.2019 18:04

Vrijedja i Mile ovaj narod pa narod šuti..Ovaj neki lik osoblje naziva magarcem.Me.moze uprava UKC da daje izjave a nema nalaz obdukcije.I naravno da je narod neuk kada sebi daje za pravo da komentarise nesto o čemu veze nema ili je samo citao po novinama.Ne govorim o tome.jel.neko bio neljubazan ili ne..govorim sa strucnoga aspekta da se pl.embolija moze desiti i ako su preduzete sve ali sve preventivne mjere.

ODGOVORITE
Name

Plucna embolija

19.08.2019 18:06

Upravo na dnevniku Bn procitana otpusna lista koju je porodica dostavila. Porodilja nakon carskog reza prvi put uz pomoc fizioterapeuta podignuta iz kreveta tek naredni dan, proslo vise od 24 h. Uzas uzas uzas! Zar se tad pacijent bilo koji nakon operacije ili intervencije podozd iz postelje!? Saucesce porodici!

ODGOVORITE
Name

Da

19.08.2019 19:45

Sveto je pravilo da se pacijent 24h nakon operacije dize na noge a ne ranije..

Name

Gosca..

19.08.2019 21:21

Takvo je pravilo postoperativnog toka kojeg se fizioterapeuti i svo osoblje pridrzava..

Name

Re

19.08.2019 22:18

Moj otac je imao plucnu emboliju(plucni udar), doktori u hitnoj nisu nista skontali, vratili ga kuci, sreca pa je otisao privatno kod dr Mrdje i on ga je odmah poslao u bolnicu

Name

Nije 24h svuda

20.08.2019 19:11

Za ove što navijaju ili brane ovo pravilo od 24 sata, očito ne posedujete znanje da je takvo pravilo u Banjoj Luci, ali ne i u Beogradu. Toliko o tome. Sramota, sve za ne poverovati da se dešava, ali stanje kao i u svim sferama našeg društva, ipak to nije ljudski!

Name

Pa

21.08.2019 11:53

Pa ja sam imao upalu rebra a na hitnoj rekli da je zucna kesa .Nemaju pojma na hitnoj

Name

Odgovor

19.08.2019 18:13

Odgovor UKC je tipican za trenutnu vlast i njihove institucije. Potrebno je da se desi tragedija kao sto ova da bi na povrsinu isplivalo sve ono sto se desava u tim institucijama. Naravno, ni u ovom slucaju ne mozete uperiti prstom u njih i ocekivati istinu, a pogotovo da neko odgovara pred Zakonom.

ODGOVORITE
Name

Kolega

19.08.2019 18:25

Radim 30 godina i ovako nesto ne pamtim. Pozivanje na zakon je sumnjivo. Ministar Seranic mora vanjsku komisiju da posalje. Djajic sve radi lako cemo ne moze mu se za strucnost vjerovati

ODGOVORITE
Name

Jovan Blagojevic

21.08.2019 11:58

Seranic mora da podnese ostavku.Ministar u svedskoj vladi i za manje podnesi ostavku a ovde je u pitanju smrtni ishod zbog nemara i nestrucnosti i loseg zdravstvenog sistema u RS .Ministrar mora da ode,direktor UKC,ljecnicima umjesanim u slucaj treba najmanje da bude oduzeta licenca i zabranjeno da se bave ljecenjem dozivotno.Ako se ne bude reagovalo i odgovorni adekvatno kaznjeni samo bog zna koliko ce zivota uzeti zdravstveni sistem RS u buducem vremenu

Name

Bojana

19.08.2019 21:02

Strasno....Bitno je da se sve radi po protokolu,a sve vise djece upropastene prilikom poroda,I sve vise smrtnih slucajeva nakon poroda....

ODGOVORITE
Name

Bakica

19.08.2019 22:06

Iskreno saucesce porodici velika tuga i zalost .

ODGOVORITE
Name

Nensy

20.08.2019 00:51

Iskreno saučešće porodici!

ODGOVORITE
Name

huh

20.08.2019 07:27

Nevjerovatno, među komentatorima sve vrhunski doktori, stručnjaci za piralen, politički analitičari, nuklearni fizičari... Sve moj do mojega...

ODGOVORITE
Name

Simo Terzić

20.08.2019 10:58

Dragi doktori, nije sporno da su vama mala primanja kao i svima nama ostalim a ako mislite napuštati državu to je vaše pravo ali Boga vam platite ono školovanje koje je ova us.ana država vama omogućila. Niste vi završili fakultete po bijelom svijetu i došli ovde da radite pa sad vam se ne sviđa i idete dalje. Plati pa se klati. A dok vas ovaj narod plaća ima da radite i odgovarate za svoj posao. Da imate dobre uslove daleko od toga ali da ćutite ko pi.ke godinama nemojte da se lažemo. Jedini čovjek među vama je bio onaj doktor iz Zvornika koji je digao glas pa makar i na dva dana. Svi vi ostali ste ja.are koje bi za pare sve živo dale!!!

ODGOVORITE
Name

Snouden

20.08.2019 12:58

Dovoljno je samo reci da su nam vecina doktora u politici, kad je stanje tako idealno zasto Ognjena Kuzmica prebacise u BG, da je ostao ovde umro bi za 5 dana, ovde se samo lijeci sirotinja koja nema gdje drugdje, zasto Spiric u Austriju ide na operaciju, kad ste vidjeli nekog politicara na kontrolama u UKCBL oni i njihove porodice se lijece po inostranstvu jer ovde lijeka nema(nestručnost).

ODGOVORITE
Name

100% PREDPOSTAVLJAM !

20.08.2019 15:29

JER PO OVOM SLUCAJU SE SLEDECI FAKTORI OCIGLEDNO MOGU USTANOVITI: -trudnica je bila srednjih godina (rizicna starost) -predpostavljam sa vise tjelesne tezine( po iskustvu) -i nije se cesto pokretala nakon operacije (to znaci nakon operacije kad se probudi treba da se cesto pokrece ili šeta da se krvotok i pritisak odgovorno stabilizuje. A NEVJERUJEM DA JOJ NIKO NIJE SAVJETOVO I OBJASNIjO DA SE TREBA POKRETATI... Ovaj zadnji Faktor konstantno cesto pokretanje je nakon svake operacije NAJ VECI FAKTOR PROTIV EMBOLIJE

Name

Kako

20.08.2019 15:49

Kako da se pokrece, znas li ti koliko boli rana poslije carskog reza, a analegtik jaci od paracetamola, da daju kao da im trazis dukat. Naravno da joj nisu rekli koliko je to vazno, naravno da nije analgezirana da bi mogla sama da se pokrece bez pomoci sestre ili terapeuta. Nabiju kateter i infuzije poslije carskog pa zalegni 24 h, koga ne bi ubila plucna embolija u tim uslovima

Name

za nekih posto

20.08.2019 19:51

Za ovog od 100 posto se vidi da nemaš pojma o čemu pišeš. Ma blago tebi i što svojim mozgićem daješ pretpostavke i navodiš neke XY faktore, kao i to što pojedine riječi pišeš VELIKIM SLOVIMA, ne znači ništa posebno nego da samo prosto ili prošireno nagađaš. Ne rade to, ne mijenjaju ni uloške ženama, meni nisu, kažu ne treba. Sekcije rade uglavnom ujutro, ako su prethodno trudnoće uredno vođene onda već postoji zakazan termin, žene primaju po nekoliko dana ranije da se urade svi mogući nalazi,... Ako su dobri nalazi, ako plod nema nekih "ZASTOJA U RASTU I RAZVOJU", ne vučeš se po hodnicima. Uradi se operacija, stručno rečeno sekcija, a onda te bude i šta već, članovi porodice ti mašu sa prozora, odu kući, ti uglavnom ležiš, nema mrdanja, imaš kateter, prima infuziju, nema jela, možda neki čaj dobiješ, donesu ti dijete da vidiš tek poslije ne znam koliko jer nemaš pojma ni koje je doba dana. Sutra ustajanje, pa ako možeš! Znači sutra!!! I jedva ustaneš tada, uglavnom je užasno teško, vuče te tijelo prema dole! Ti od "100 posto" da mi je znati šta bi rekao njenoj djeci koja je čekaju, koja čekaju svoju majku kod kuće! Šta će njima reći otac jutros kad ustane i pogleda svoju djecu u oči, kada pogleda i te novorođene oke! Sram te bilo, nemaš pojma, samo nagađaš, a vidi se da ne znaš. Zaplači za njom barem od stida i srama.

Name

Нн

20.08.2019 15:43

Моје искрено саучешће породици.Жао ми је јадне жене врана врани очи не вади,91 године моја беба је отпуштена као здраво живо донесено дјете да би након извјесног времена констатовали да је хидро цефалус а они написали здраво дјете оперисана у Београду а доктор је рекао кои је оперисао дјете да је притиснута на породу кога тужити када врана врани очи не вади живјела је непокретна 7 година и умрла.Породице ми је жао и дјеце што су изгубила мајку тешко да ће ико ишта урадити јер наш систем је никакав.Искрено саучешће.

ODGOVORITE
Name

"strucnjak"

21.08.2019 08:44

Naj skuplje su kupljene diplome sa privatnih medicinskih skola ,jos takvi "srednjoskolci" nastave studirati medicinu ,i poslije se cudimo ......cudimo....zlu.

ODGOVORITE
Name

Realnost

21.08.2019 10:53

A sta ocekujete od zaposlenih u UKC Banjaluka? Pa zna se da je Dodikova perjanica Djajic direktor, zna se ko su i kakva je kvaliteta kadrova kojima se on okruzio. Samo budala m9ze ocekivati bilo sta pozitvno od tih ljudi.... Mala je smrtnost pacijenata akd znamo ko su nacelnici i na koji nacin je vecina zaposlenih dosla do diploma. Nazalost, ovo je tek pocetak sta nas ceka...a vi i dalje glasajte za Djajica, Cvinanovicku, Radojicica i ostale Miletove strucnjake!

ODGOVORITE
Name

Realna

22.08.2019 06:58

Strucnost je kod Djajica na poslednjem mjestu. Nacelnici se po poslusnosti i politici biraju. On gradi parking i hotel ganja tendere i dobavljace a pacijenti smetnja njemu i njegovima

Name

Noćna ptica

22.08.2019 07:13

Odgovornost na niskom nivou, para glavni razlog veceg dijela medicinskih radnika, zakletva izgubila na težini.

ODGOVORITE
Name

Vesna

23.08.2019 16:20

Ma sve je super kod nas ljudi grijesite stvarno

Name

Dada

06.09.2020 20:49

Zena je lezala na odjelu za carski rez... Licno sam lezala na istom mjestu, mogu samo reci pojedine babice ljepse se ponasaju prema svinjama.... Babica Amra ima jako ruzan nastup , vrijedja i omalobazava, ocekuje novac i prima ga. Fujj, znaci zene kao je nisu u mogućnosti da daju novac ,ne trebaju da imaju djecu, jadan onaj ko im dodje u ruke

ODGOVORITE