ŠPA: Čarobni Feliks raspalio maštu Madrida!

Morata postigao gol i promašio penal, Šaponjić na klupi Atletiko Madrida. . .  Fudbaleri Atletika ostvarili su pobedu na startu takmičenja u La Ligi.  Rezultat standardan, ali ima nešto novo u igri Atletika.  Žoao Feliks pokazao je na debiju u Primeri zbog čega je ovog leta plaćen 126 miliona evra.  Kad igra Atletiko mora da bude tuča! Hetafe pao u Madridu!

Fudbal 19.08.2019 | 11:48
ŠPA: Čarobni Feliks raspalio maštu Madrida!
Izabranici trenera Dijega Simeone su na "Vando Metropolitanu" pobedili ekipu gradskog rivala Hetafea sa 1:0.

Atletiko je susret počeo u formaciji 4-4-2 sa Alvarom Moratom i Žoaoom Feliksom u špicu, a do pogotka su domaćini stigli u 23. minutu.

Pojačanje iz redova Totenhema, Kiran Tripije sjajno je centrirao sa desne strane, na pravom mestu bio je Alvaro Morata koji je sa ivice peterca glavom poslao loptu u mrežu Hetafea.

Onda dve neverovatne stvari, prvo je napadač Hetafea Horhe Molina u 38. minutu zaradio crveni karton jer je nagazio u predelu članka vezistu Atletika Tomasa, prilikom starta sa leđa. Samo tri minuta kasnije, igrač Atletika Reno Lodi dobio je prvi žuti karton, a u 42. i drugi pošto se "laktao" u skoku.

Tako su oba tima u drugom poluvremenu igrali sa po desetoricom na terenu.

Imao je Atletiko kolosalnu šansu za 2:0 u 56. minutu, ali Alvaro Morata nije iskoristio jedanaesterac. Četiri minuta pre kraja, velika prilika za Hetafe, Anhel je šutirao i pogodio prečku.

Bivši napadač Partizana Ivan Šaponjić nije dobio priliku da debituje za Atletiko u La Ligi, presedeo je ceo meč na klupi za rezerve.

U Sevilji, Betis je poražen od ekipe Valjadolida sa 2:1.

Domaćin je od osmog minuta imao igrača manje zbog isključenja Roblesa. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a onda je Valjadolid poveo u 63. minutu golom Gvardiole. Bio je to precizan udarac sa 20 metara u desni donji ugao.

Radost gostiju trajala je svega pet minuta jer je Loren uspeo da izjednači posle dobre akcije šutem iz peterca.

Kada se očekivao kraj i podela plena, gosti su izveli odličnu akciju po desnoj strani, lopta je u kaznenom prostoru došla do Plana koji se oslobodio pratioca i poslao loptu u mrežu za konačnih 1:2.

Atletiko Madrid počeo je novo prvenstvo Španije pobedom nad Hetafeom!

Kao i "mali milion" puta u eri Dijega Simeonea, crveno-beli su slavili minimalnim rezultatom - 1:0 (1:0) - a strelac je bio Alvaro Morata u 23. minutu.

Centarfor koji je zimus doveden iz Čelsija dobro je ispratio centaršut Kirana Tripijea i glavom matirao golmana Soriju.

Morata je u 56. minutu propustio idealnu priliku da duplira vođstvo "jorgandžija", jer je njegov udarac sa 11 metara Sorija "pročitao" i odbranio.

Može se reći da je Morata donekle obesmislio fascinantan solo prodor novajlije iz Benfike, Žoao Feliksa, koji je izborio penal nakon što je sa loptom pretrčao oko 70 metara, predriblavši usput četvoricu čuvara.

Žoao Feliks je sredinom drugog poluvremena izašao iz igre zbog lakše povrede, a nema dileme da će posle ovoga milioni ljubitelja fudbala širom sveta "navijati" da se oporavi do idućeg vikenda, kako bi ga ponovo gledali u susretu sa Leganesom.

Hetafe za 90 minuta nije uputio nijedan šut u okvir gola. Međutim, bio je blizu izjednačenja, kada je Anhel udarcem iz daljine u 86. minutu uzdrmao prečku!

Inače, oba tima su već u prvom poluvremenu ostala sa po desetoricom na terenu.

Prvo je Molina dobio direktan crveni karton zbog toga što je s leđa nagazio nogu Tomasa Partija (možda i nehotice). Po istom principu isključen je dan ranije i Luka Modrić, na utakmici Selta - Real.

Ubrzo je i Atletiko ostao bez igrača, Renana Lodija, koji je faulom u skoku, po mišljenju sudije, zaslužio drugi žuti karton.

Nov tim, dobro poznati rezultat. Atletiko je novu sezonu u Primeri počeo sa karakterističnih 1:0, pošto je Alvaro Morata postigao jedini gol na meču sa Hetafeom. Međutim, kako je kasnije propustio priliku da sa penala dotuče grogiranog rivala Morata je sam sebe precrtao sa spiska najjačih utisaka sa Vanda Metropolitano stadiona. Nisu to čak ni dva crvena kartona – tek da pokažu da Atletiko uprkos poptuno izmenjenom sastavu i dalje ume da uzvrati udarac – već trk Žoaa Feliksa, 126.000.000 evra vrednog pojačanja, momka koji bi posle odlaska Antoana Grizmana u Barselonu trebalo da preuzme ulogu prve zvezde Atletika.

Ako se po jutru dan poznaje ima potencijal za tako nešto. Štaviše, Grizman jeste izuzetan fudbaler, u ovom trenutku verovatno i bolji od Feliksa, ali Portugalac je prosto – čaroban. Trk iz 55. minuta, kad je vukao loptu sa sobom jedno 70 metara, pride napravivši trojicu čuvara na budale pre no što ga je Bruno oborio za jedanesterac, predstavljao je sve ono što je Atletiku tako nedostajalo poslednjih sezona. Imali su oni rezultate, koliko su mogli, imali su i karakter i identitet... Ali nisu imali taj šarm koji živi u Feliksovimnogama. Maestralno.

Nažalost po Atletikov, taj Feliksov juriš nije Jorgandžijama nije doneo ništa konkretno, pošto je David Sorija odbranio Moratin udarac sa kreča. Srećom po Atletiovog napadača, još ranije je on pogodio za 1:0, pa se neće mnogo pričati o tom promašaju. A kad već govorimo o tom pogotku, treba reći da je on pao na savršen centaršut Kijerana Tripijea, još jednog Atletikovog letnjeg pojačanja.

Kad smo već kod novajlija, Renan Lodi na levom beku nije imao tako uspešaan debi kao kolega sa desne strane. Lodi je u razmaku od svega 60 sekundi skrivio dva žuta kartona, pa je, kao i Hetafeov Horhe Molina četiri minuta ranije, morao pre vremena u svlačionici. Nije doduše bilo baš isto, Molina je zbog gaženja Tomasa Partija na nogu dobio direktan crveni karton.

Za kraj, da kažemo još i da je Ivan Šaponjić meč presedeo među rezervama Atletika što je negde bilo i očekivano posle ta dva crvena kartona. Nemanja Maksimović nije bio u timu Hetafea, pošto je morao da odradi suspenziju zbog pet kartona iz protekle sezone. Iz uprave takmičenja su razmišljali o tome da pomiluju nekoliko “izgrednika“, ali su na kraju odustali, pa je Fajsal Fažr zauzeo Maksimovićevo mesto uz Maura Arambarija.

Ostaje Hetafeu da žali za Anhelovom prečkom iz 86. minutu, mada je i Atletiko psle toga imao zicer, ali se Sorija još jednom istakao.

REZULTATI 1. KOLA:

Alaves - Levante 1:0 (0:0)
/Hoselu 54/

Espanjol - Sevilja 0:2 (0:1)
/Regilon 44, Nolito 86/

Betis - Valjadolid 1:2 (0:0)
/Loren 68 - Gvardiola 63, Plano 89/

Atletiko Madrid - Hetafe 1:0 (1:0)
/Morata 23/

odigrano u subotu:

Selta - Real Madrid 1:3 (0:1)
/Losada 91 - Benzema 12, Kros 61, Vaskez 80/

Valensija - Real Sosijedad 1:1 (0:0)
/Gameiro 59 - Ojarzabal pen 111/

Majorka - Eibar 2:1 (1:0)
/Rodrigez 4, Oliveira ag 75 - Oliveira 57/

Leganes - Osasuna 0:1 (0:0)
/Avila 75/

Viljareal - Granada 4:4 (1:1)
/Kazorla 35p, Gomez 53, Moreno 65, Čukvuze 73 - Viko 45+6p, Makis 62, Soldado 75, Puertas 81/

u petak:

Atletik Bilbao - Barselona 1:0 (0:0)
/Aduriz 89/

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar