Grenland nije na prodaju, ta ideja je apsurdna

Grenland nije na prodaju i ta ideja je potpuno apsurdna, rekla je danska premijerka Mete Frederiksen, nakon što je ekonomski savjetnik Bijele kuće potvrdio interesovanje predsednika SAD Donalda Trampa da kupi to najveće ostrvo na svijetu.

Svijet 19.08.2019 | 08:15
Grenland nije na prodaju, ta ideja je apsurdna
"Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski, već pripada Grenlandu. Istinski se nadam da on to ne misli ozbiljno", rekla je ona listu "Sermitsiag".

Tramp će posetiti Kopenhagen narednog meseca i sastaće se sa Frederiksenom i premijerom Grenlanda Kimom Kilsenom.

Ekonomski savjetnik Bijele kuće Lari Kudlou potvrdio je sinoć da Tramp želi da kupi Grenland, koji je autonomna oblast Danske.

"Želim da kažem da predsjednik, koji se prilično dobro razumije u poslove sa nekretninama, želi da kupi Grenland", rekao je on za "Foks njuz".

On je rekao da se situacija u tom smislu "razvija", podsjetivši da je svojevremeno predsjednik SAD Hari Truman, takođe, želio da kupi Grenland.

"Danska posjeduje Grenland. Danska je saveznik. Grenland je strateško mjesto, koje ima puno vrijednih minerala", rekao je Kudlou.

Grenland, između Sjevernog Atlantika i Arktičkog okeana, zavisi od danske ekonomske podrške. Grenland sam vodi svoju unutrašnju politiku, dok Kopenhagen vodi politike odbrane i spoljnih poslova.

"To je potpuno apsurdna diskusija i Kim Kilsen je jasno rekao da Grenland nije na prodaju i tu se svaki razgovor prekida", rekla je Frederiksen danskoj medijskoj kući DR.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Е

19.08.2019 06:22

Како бре није? Госпођо драга све је на продају па и Гренлад. Видећеш ти то, али мало касније.

ODGOVORITE
Name

Re

19.08.2019 07:20

Mislis...nemas pojma kako je razvijena svjest o zastiti prirodnih resursa i inteteresa drzave,nije to Dodik prodaje sve sto stigne,nebi oni bili to sto jesu da su tako radili !!!

Name

Joja

19.08.2019 07:00

ha haha ha , osetite i vi malo sta je amerika , osetite kada vam neko podriva drzavu unosi nemir stvara tenzije ... uzece vam ga za dzaba nego uzmite kes dok daju ... hahaaha

ODGOVORITE
Name

Drzite lopova

19.08.2019 09:56

Mora da je Rusija kriva,destabilizuje Evropu, koju i sama jednim dijelom sacinjava. Valjda NATO, bolje reci Amerika zna sta je za vas dobro! Kako necete, hocete silom ako necete milom. Pa ne zive oni od rada, nego od otimacine po svijetu! Resurse, molim......!

ODGOVORITE