Francuzi znaju tim za SP, otpao bivši igrač Mege!

Vensan Kole odredio je 14 igrača koji će učestvovati na posljednjem pripremnom turniru pred Mundobasket.

Košarka 19.08.2019 | 08:57
Francuzi znaju tim za SP, otpao bivši igrač Mege!
Timote Luvavu Kabaro neće sa reprezentacijom Francuske otputovati u Kinu, gdje će "trikolori" od 23. do 27. avgusta učestvovati na turniru u Šenjangu, pa od 1. septembra na Svjetskom kupu.

Selektor Vensan Kole označio je prekobrojnim "svingmena" Čikago Bulsa i drugog igrača - poslije Nikole Jokića - koji je iz Mega Bemaxa direktno otišao u NBA ligu.

Luvavu je u sezoni 2015/16 bio među najzaslužnijima za osvajanje Kupa Koraća i plasman u finale plej-ofa ABA lige, a onda je draftovan sa 24. pozicije i potpisao za Filadelfija Sikserse. Prošlog ljeta je u okviru "trejda" tri tima prešao u Oklahoma Siti Tander, koji su ga zimus proslijedili Čikagu.

Nakon što su zbog povreda otpali plejmejker Barselone Toma Ertel i krilni centar Efesa Adrien Moerman, Kole će konačan sastav za Mundobasket izabrati od sljedećih 14 igrača:

plejmejkeri Endru Albisi (Zenit), Teo Maledon (Asvel), Frank Nilikina (Njujork), Eli Okobo (Finiks);

bekovi i niska krila Nando De Kolo (Fenerbahče), Pol Lakomb (Monako), Evan Furnije (Orlando), Nikola Batum (Šarlot), Aksel Tupan (Olimpijakos).

krilni centri i centri Amat Embaje (Karšijaka), Lui Labejri (Valensija), Vensan Poarije (Boston), Matijas Lesor (Bajern), Rudi Gober (Juta).

Francuska će se u Šenjangu sastati sa Novim Zelandom u subotu, sa Italijom u nedjelju i sa Srbijom u utorak, 27. avgusta.

U grupi G Mundobasketa odmjeriće snage sa Nemačkom, Jordanom i Dominikanskom Republikom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar