Francuzi i Litvanci skratili spisak za SP...

I jedni i drugi ostali sa 14 igrača na listi. . .

Košarka 18.08.2019 | 18:27
Francuzi i Litvanci skratili spisak za SP...
Još manje od dve nedelje preostalo je do početka Svetskog prvenstva u Kini. Košarkaši nacionalnih timova polako privode pripreme kraju i spremaju se put Dalekog Istoka, a za to vreme selektori imaju težak zadatak da odrede ko će se definitivno naći na listama igrača koji će nastupiti na Mundobasketu. Vensan Kole i Dainijus Adomaitis su tako danas objavili da su skratili spisak Francuske i Litvanije na 14 imena.

Galski petlovi su se oprostili od Adrijana Moermana, koji će propustiti prvenstvo zbog povrede Ahilove tetive koja ga već duže vremenea muči. U Kinu neće otputovati ni bivši igrač Mega Bemaksa, Timoti Luvavu-Kabaro.

Što se Litvanaca tiče, Dainijus Adomaitis je nakon pripremnih mečeva protiv Srbije i Finske odlučio da iz rostera „izbaci“ Eimantasa Bedžijusa, košarkaša Ritasa iz Viljnusa. To je donekle bilo i očekivano, pošto selekcija sa Baltika na poziciji „tri“ već ima sasvim dobru pokrivenost zahvaljujući Kuzminskasu, Ulanovasu i Butkevičijusu.

Francuska će do početka Svetskog prvenstva odigrati još tri pripremne utakmice u Šenjangu. Prvo će naredne subote na megdan Novom Zelandu, dan kasnije ih očekuje susret sa Italijanima, a 27. avgusta na programu je duel sa srpskom selekcijom.

Što se Litvanaca tiče, pred njima su takođe još tri kontrolna meča. Oni će u Seulu igrati protiv Južne Koreje 24. avgusta, potom protiv Angole dan kasnije, da bi se u poslednjem susretu sastali sa Češkom.

SASTAV LITVANIJE

PLEJMEJKERI: Kalnietis (Lokomotiva Kubanj), Lekavičijus (Žalgiris), Janavičijus(Neptunas Klaipeda)

BEKOVI: Grigonis (Žalgiris), Seibutis (Saragosa), Giedraitis (Alba Berlin)

KRILA: Kuzminskas (Olimpijakos), Ulanovas (Žalgiris), Butkevičijus (Ritas Viljnus)

KRILNI CENTRI: Sabonis (Indijana Pejsers), Mačijulis (AEK Atina)

CENTRI: Valančijunas (Memfis Grizlis), Jankunas (Žalgiris), Geben (Žalgiris)

SASTAV FRANCUSKE

PLEJMEJKERI: Andru Albisi (Zenit Sankt Peterburg), Teo Maledon (Asvel Lion), Frank Ntilikina (Njujork Niks), Eli Okobo (Finiks Sans)

BEKOVI: Nando de Kolo (Fenerbahče), Evan Furnije (Orlando Medžik), Pol Lakomb (slobodan igrač)

KRILA: Nikola Batum (Šarlot Hornets), Aksel Tupan (slobodan igrač)

KRILNI CENTRI: Luj Labejri (Valensija), Amat Mbaje (Pinar Karšijaka),

CENTRI: Rudi Gober (Juta Džez), Matijas Lesor (Bajern Minhen), Vensan Poarije (Boston Seltiks)

Izvor: mozzartsport

Foto: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar