Garsija stiže u Beograd na pregovore sa Zvezdom!

Las Palmas potvrdio dogovor sa Zvezdom, problem je plata! Kapitalno pojačanje pred vratima Marakane! Menadžer: Sad je sve na Garsiji i upravi Zvezde. . .  Las Palmas se dogovorio sa crveno-belima, iako je navodno Olimpijakos poslao značajno veću ponudu za argentinskog krilnog fudbalera.

Fudbal 17.08.2019 | 00:03
Garsija stiže u Beograd na pregovore sa Zvezdom!
Lavovski se bori se Crvena zvezda sa finansijski moćnijim Olimpijakosom i mogla bi na kraju da se izbori za transfer argentinskog krila Matea Garsija.

Ponuda Crvene zvezde za krilo Las Palmasa je iznosila 1.800.000 evra kroz tri rate i prihvaćena je u španskom klubu.

To je večeras u izjavi za Novosti potvrdio i Las Palmasov direktor, Branko Milovanović.

„Zvezda i Las Palmas su se dogovorili oko visine obeštećenja i sada je sve na ljudima sa Marakane da se dogovore oko plate. Ja, kao Srbin i navijač Zvezde od malena u situaciji, kad mogu da biram da li da pomognem Zvezdi ili Olimpijakosu normalno je da sam naklonjen našem klubu. Mi iz Las Palmasa smo završili posao dogovorom sa Zvezdom a sada je sve na igraču i upravi crveno-belih“, rekao je Milovanović za Novosti.

Očekuje se da Garsija večeras u društvu svog agenta doputuje u Beograd na konačne pregovore sa srpskim šampionom. Problem je što mu Olimpijakos nudi 2.600.000 evra za ugovor na četiri godine. Ponuda Crvene zvezde je prema pisanju grčkih medija oko 400.000 evra po sezoni za tri godine. Dakle, za 30 odsto manje po sezoni od onoga što nude Grci. Ali sutra bi na pregovorima moglo sve da se promeni. Zvezda bi mogla da poveća ponudu, a Argentinac pristane na mali finansijski kompromis.

Olimpijakos je u poslednjem trenutku probao da "otme" Crvenoj zvezdi 22-godišnjeg Matea Garsiju, ali španski drugoligaš Las Palmas poštovaće dogovor napravljen sa prvakom Srbije.

To je za "Večernje novosti" izjavio Branko Milovanović, Garsijin agent i direktor Las Palmasovog skautinga, koji zajedno sa Argentincem stiže u Beograd na završne pregovore.

"Zvezda i Las Palmas su se dogovorili oko visine obeštećenja i sada je na ljudima sa 'Marakane' da se dogovore oko plate", izjavio je Milovanović.

On je dodao da "kao Srbin i navijač Zvezde od malena" prirodno bira da pomogne beogradskim, pre nego pirejskim crveno-belima.

Ipak, Milovanović je ponovio da će poslednju reč imati Garsija, kome Olimpijakos, prema pisanju "Novosti", nudi "za 30 odsto" veća lična primanja nego srpski klub.

Zvezda se nada da će novo, za sada još uvek potencijalno pojačanje, debitovati već u sredu protiv Jang Bojsa, u prvom meču plej-of runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Garsija bi za Zvezdu bio kapitalno pojačanje, u Olimpijakosu ne bi imao baš takav status. Oba kluba su u žurbi jer imaju rok do ponedeljka uveče da Garsiju naknadno prijave na spisak licenciranih igrača za plej-of u Ligi šampiona. Zvezda igra protiv Jang Bojsa, a Olimpijakos protiv Krasnodara. Sutra je dan odluke oko Matea Garsije...

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar