Inter izvisio, Džeko potpisao!

Ide, ostaje, ide, ostaje - Džeko u Romi do 2022. godine! Reprezentativac BiH produžio ugovor sa Romom.  Kraj sapunice oko bosanskohercegovačkog napadača. . .

Fudbal 16.08.2019 | 23:56
Inter izvisio, Džeko potpisao!
Dugo je trajala saga oko odlaska ili ostanka Edina Džeka na "Olimpiku", a čini se da je večeras stavljena tačka na ovu dilemu.

Edin Džeko produžio je ugovor sa Romom, prema kojem će u Rimu ostati bar do 2022. godine, saopšteno je iz Rome.

Tokom cijelog ljetnjeg prelaznog roka, Džeka su brojni mediji selili od jednog kluba do drugog, najčešće ga povezujući sa Interom.

Ipak, nakon potpisivanja novog, trogodišnjeg ugovora sa "vučicom", čini se da je odlazak ubojitog golgetera sada samo u domenu teorije, te će u narednim danima moći u potpunosti da se skoncentriše na dres Rome i pripreme za start sezone 25. avgusta, kada će Roma ugostiti Đenovu.

Mesecima je Inter jurio Edina Džeka, Antonio Konte se nadao njegovom transferu, a na kraju se sapunica završila potpisaom Bosanca za Romu.

Rimski klub je večeras i zvanično potvrdio da je sa Džekom potpisao novi ugovor do 2022. godine. Aktuelni mu je isticao narednog leta.

Celo leto je Inter jurio Džeka koji je u Konteovima planovima za napad na Skudeto imao bitnu ulogu. Trebalo je da igra u tandemu sa Lukakuom ili da bude alternativa Belgijancu. Međutim, Inter se i previše natezao i cenjkao oko kupovine bosanskog golgetera, Roma je od početka tražila 20.000.000 evra, Inter je prvo nudio 10.000.000 evra, pa 12.000.000, dogurao i do 15.000.000, ali nije hteo da ispuni Romin zahtev. Smatrali su Nerazuri da je to previše za igrača koji je ušao u poslednju godinu igovora i ima 33 godine.

Izgleda da je i Džeku dosadilo Interovo otezanje, pa je pristao na ponudu Rome. Ostaće najplaćeniji igrač u timu sa godišnjom platom od 4.500.000 evra. S tim što će sada na isti ugovor dobijati i bonuse u zavisnosti od individualnog učinka. Možda i previše za igrača u njegovim godinama, ali zasluženo i isplativije nego neke druge opcije. Roma je posle neuspelih pokušaja da dovede Iguaina i Ikardija rešila pitanje napadača ostankom Džeka.

„Poslednjih nedelja sam shvatio koliko me ovaj klub želi. Razgovori sa upravom kluba, rad sa novim trenerom, odnosa sa saigračima i ljubav navijača su mi pomogli da shvatim ono što sam znao i prethodnih godina. Roma je moja kuća. Oduševljen sam što ču ostati ovde“, rekao je Džeko po potpisu novog ugovora.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar