SLS: Prva pobjeda u sezoni Voždovca!

Fudbaleri Voždovca pobedili su Javor sa 2:1, u petom kolu Linglong Superlige Srbije.  Nišićev evrogol za prvenac na krovu, Voždovac posle preokreta srušio Javor.  Zmajevi bolji od Ivanjičana - 2:1.

Fudbal 16.08.2019 | 22:21
SLS: Prva pobjeda u sezoni Voždovca!
Domaći igrači ostvarili su prvi trijumf u sezoni i posle četiri odigrane utakmice imaju četiri boda, jedan više od Javora.

U derbiju "tviter naloga", gosti iz Ivanjice prvi su došli do prednosti, pošto je Petković u desetom minutu savladao Trkulju.

Ipak, samo dva minuta kasnije rezultat na semaforu je ponovo bio poravnat. Sudija je pokazao na belu tačku, a Nikolić je realizovao jedaneasterac.

Do potpuno preokreta nije se čekalo puno. Hajdin je u 27. minutu asistirao Nišiću, koji je pogodio za, ispostaviće se, konačnih 2:1. Do kraja meča nismo videli golove i Voždovac je ostvario važnu pobedu.

"Zmajevi" u narednom kolu čeka Mladost, dok će Javor ugostiti Napredak.

Slast pobede konačno i na krovu Tržnog centra stadion. Voždovac je posle preokreta srušio Javor, a čovek odluke bio je talentovani vezista Jovan Nišić, koji je postigao pravi evrogol u 27. minutu - 2:1 (2:1).

Gosti su vodili golom raspucanog Petkovića od 10. minuta, ali se domaćin samo dva minuta kasnije vratio golom Nemanje Nikolića sa bele tačke. Zmajevi su tada došli do samopouzdanja i ubrzo i preokrenuli rezultat.

Sam rezultat dovoljno govori da su u prvom poluvremenu viđeni gotovo svi važniji detalji sa ovog meča. Javor je u nastavku meča pokušao da stigne do preokreta, pritisak ispšred gola Marka Trkulje bio je prilično intenzivan u samom finšu, a nekadašnji golman Crvene zvezde se posebno istakao u nadoknadi vremena, kada je na sjajan način zaustavio pokušaj Kolakovića glavom.

Ivaničani će žaliti i zbog situacije iz 79. minuta, kada je poništen pogodak gostujućeg tima zbog ofsajda.

U narednom kolu Voždovac dočekuje Mladost, dok će Javor dočekati Napredak.

Superliga Srbije, peto kolo:

Voždovac – Javor 2:1 (2:1)
(Nikolić 12p, Nišić 27 - Petković 10)

subota:

17.00 Indđija – Radnik
20.00 Čukarički – Proleter
20.00 Mladost – Radnički Niš
20.00 Spartak Subotica – Crvena zvezda

nedalja:

19.00 Partizan – Rad
20.00 Mačva – Napredak
20.00 Vojvodina – Bačka Topola

Tabela: Vojvodina 12, Bačka Topola 12, Crvena zvezda (-1) 9, Radnički 9, Partizan (-1) 7, Čukarički (-1) 6, Spartak 6, Voždovac 4, Inđija 4, Mladost 4, Javor 3, Radnik 3, Rad (-1) 3, Proleter 2, Napredak 1, Mačva 1.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar