Cvajta: Konačno slavlje i u Hamburgu!

Hinterzer upucao svoj Bohum! Domaćin krunisao znatno veću inicijativu tokom meča i nekoliko dobrih prilika koje su prethodile pobedonosnom golu - 1:0.

Fudbal 16.08.2019 | 22:01
Cvajta: Konačno slavlje i u Hamburgu!
Iskusni austrijski napadač Lukas Hiterzer prethodne dve sezone postigao je 35 golova za Bohum, u svim takmičenjima, a večeras je upravo prvotiv svog doskorašnjeg kluba upisao prvenac u ovoj sezoni Cvajte i doneo Hamburgeru premijerno slavlje na Folkspark stadionu - 1:0 (0:0).

Bohum je odloevao sve do pomenutog trenutka koji je odlučio pobednika. Prethodno je važan deo posla odradio Tim Lejbold, koji je odlično centriao sa levog boka i na pravom mestu pronašao svog golgetera.

Domaćin je tako krunisao znatno veću inicijativu tokom meča i nekoliko dobrih prilika koje su prethodile pobedonosnom golu. Zahvaljujući ovoj pobedi, Hamburger će prenoćiti na prvom mestu Cvajte.

Premijerno slavlje u ovoj sezoni, u vrlo interesantnoj utakmici, ostvario je Sandhauzen, koji je na svom terenu savladao borbeni Nirnberg (3:2).

Domaćin je umalo od gotovog napravio veresiju, pošto je vodio golovima Engelsa i Berensa sa 2:0 sredinom prvog poluvremena, ali je Nirngerg prvo smanjio rezultat preko Kerka u finišu prvog poluvremena, a onda izjenačio zahvaljujući Sorensenu u 70. minutu.

Ipak, zasluženu radost Sandhauzenovoj publici doneo je Filip Turpic u 89. minutu.

NEMAČKA 2 - 3. KOLO

Petak

Hamburger - Bohum 1:0 (0:0)
/Hinterzer 60/

Sandhauzen - Nirnberg 3:2 (2:1)
/Engels 25, Berens 35, Turpic 89 - Kerk 48, Sorensen 70/



Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar