Gotovo je: Kutinjo je u nedjelju Bajernov!

Propao transfer Nejmara? Bomba iz Katalonije! Kutinjo je Bajernova "bomba" - Barsa ga dala na zajam! Sjajni Brazilac pokušaće da na "Alijanc areni" vrati karijeru na pravi kolosek.

Fudbal 16.08.2019 | 23:07
Gotovo je: Kutinjo je u nedjelju Bajernov!
Filipe Kutinjo napušta Barselonu i seli se na pozajmicu u Bajern iz Minhena!

Tako večeras javljaju katalonski mediji. On večeras nije bio u protokolu za meč sa Atletik Bilbaoom na otvaranju Primere iako je najavljen, a Radio Katalunja javlja da će već u nedelju biti u Minhenu na lekarskim pregledima i potpisu ugovora.

Filipe Kutinjo do leta 2020. će nositi dres Bajerna!

Čitavog leta tražilo se rešenje za 27-godišnjeg ofanzivnog veznog, koji je pre samo godinu i po dana doveden iz Liverpula za oko 145 miliona evra.

Kao njegovi novi klubovi pominjani su Totenhem i Arsenal, bilo je govora o povratku u Liverpul, a u poslednje vreme i o transferu u Pari sen Žermen.

Međutim, funkcioner Barselone Giljermo Amor otklonio je sve dileme u izjavi za Radio Katalonija.

"Kutinjo će na pozajmicu odigrati sezonu za Bajern".

Bavarci su tako na dan početka novog prvenstva Nemačke obezbedili transfer "bombu" na kakve su navikli svoje navijače.

Prethodno su stigli Lukas Ernandez iz Atletiko Madrida (80 miliona evra), Benžamin Pavar iz Štutgarta (35 miliona) i Ivan Perišić na pozajmicu iz Intera, ali ako se Kutinjo vrati na nivo na kome je bio u Liverpulu, nema dileme da će biti najznačajnije pojačanje Bajerna za sezonu 2019/20.

Čelnici kluba sa "Alijanc arene" ovim su samo potvrdili svoje pregovaračko umeće, jer su 2017. na sličan način doveli Džejmsa Rodrigeza, kada je postao suvišan u Real Madridu.

I ranije se Bajern pominjao kao moguća destinacija za Brazilca, ali se pretpostavljalo da je Barsin prioritet da ga iskoristi u trampi za Nejmara i tako smanji novčani deo transfera za zvezdu Pari Sen Žermena.

Kutinjo se u svom mogućim kombinacijama i ponudama podrazumevao kao deo transfera za Nejmara, tako da se Barselona sada nalazi pred nemogućom misijom. Katalonci nemaju ni onih 100.000.000 evra koje je PSŽ zahtevao uz Kutinja i još jednog igrača za Nejmara, a sada su u još težoj situaciji. Posle odlaska Kutinja u Minhen, Barsin pregovarački manevar je maksimalno sužen. Niti će dobiti novac od prodaje Kutinja, niti će moći da ga uključe kao najvrednijeg igrača u trampu. Jedina opcija ostaje da ponude Dembelea, Semeda i 100.000.000 evra. Što je malo verovatno... Sada rastu šanse za Nejmarov transfer u Real. 

Što se Kutinja tiče, on je došao u Barsu kao najskuplji igrač u istoriji kluba pre godinu i po dana, ali nije opravdao očekivanja. Dobio je dovoljno šansi i nije uspeo da ih iskoristi. Bilo je jasno na kraju sezone da je izgubio mesto u timu, a posle dolazaka De Jonga, Grizmana i planova da se vrati Nejmar mu je jasno sugerisano da je višak.

Liverpul nije želeo da ga vrati, on nije hteo u Mančester Junajted iz poštovanja prema bivšem klubu, a Arsenal nije imao dovoljno novca. Ostali su PSŽ i Bajern kao moguće destinacije. Bavarci su celo leto proveli tragajući za takvim profilom igrača koji će zameniti Riberija i Robena. Doveli su Perišića, ali su tražili još jednog. Nakon što im je propao pokušaj da kupe Sanea, okrenuli su se Kutinju i postigli dogovor. Čekalo se samo zeleno svetlo Barselone. Izgleda da je ono večeras stiglo... Kutinjo odlazi razočaran ponašanjem Barselona koja ga ništa nije pitala o selidbi u PSŽ i nudila ga je kako je htela. Možda je i to uticalo da baš odabere Bajern. 

Još se ne zna da li je reč o jednogodišnjoj ili dvogodišnjoj pozajmici kao u slučaju Hamesa Rodrigeza, ali Barselona se makar rešila Kutinjove visoke plate koji je sa 13.500.000 evra po sezoni bio jedan od najplaćenijih igrača u klubu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar