Sporting smiruje najveću zvijezdu!

Brunu Fernandešu 2. 500. 000 evra po sezoni! Odličnom kreativnom vezisti će biti duplirana primanja!

Fudbal 17.08.2019 | 11:48
Sporting smiruje najveću zvijezdu!
Sporting je rizikovao ovog leta i odbio 70.000.000 evra tešku ponudu za Bruna Fernandeša, pa će sada morati da učini sve kako bi odobrovoljio svog igrača i motivisao ga da nosi dres lisabonskog kluba i u narednoj sezoni.

Odličnom kreativnom vezisti je u prethodnom ugovoru stajalo da klub nakon svake odbijene ponude preko 35.000.000 evra mora Fernandešu da isplati 5.000.000 evra i ponudi mu novi pojačan ugovor, tako da u Lisabonu praktično nemaju drugog rešenja.

On će po završetku prelaznog roka 2. septembra staviti paraf na još jednu godinu ugovora, tačnije do kraja juna 2024. godine, i zvanično postao najplaćeniji igrač tima sa 2.500.000 evra platom (5.000.000 bruto, što je duplo više nego što je zarađivao nakon prethodnog produžetka saradnje u junu prošle godine.

Iza Fernandeša je najbolja sezona u karijeri, ujedno i najtrofejnija, pošto je sa Sportingom osvojio Kup u Liga kup Portugalije. Odigrao je 52 utakmice i postigao 32 gola u svim takmičenjima, posle čega je imao otvorenu ambiciju da ode u Premijer ligu, što nije krio ni u izjavama za medije. Mančester junajted je dugo bio zainteresovan, ali je jedini konkretan bio Totenhem, međutim, uprava Lavova je to odbija, a Fernadeš ostao.

Sada se veruje da bi njegov status mogao da promeni samo Pari Sen Žermen, koji će pokušati da iskoristi trenutnu situaciju i nedostatak prave konkurencije, pada da odličnog igrača provoli u svoje redove.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar