Zidan pričao o svima, osim o Joviću!

Ne izgleda dobro po Luku Jovića uoči prvog kola španske LaLige.  Primera počinje, Real na terenu: Zidan ni reč o Joviću. . .  Špansko prvenstvo je krenulo sinoć. Da li će Luka odmah dobiti šansu da pokaže šta zna? Zidana boli glava, povredio se Azar! Real u prve dve, tri utakmice nove sezone bez najskupljeg pojačanja. . .

Fudbal 17.08.2019 | 08:00
Zidan pričao o svima, osim o Joviću!
Real Madrid je doveo Jovića za 60 miliona evra iz Ajntrahta kao glavno pojačanje u napadu, ali srpski fudbaler nije impresionirao trenera Zinedina Zidana tokom leta.

Pre nekoliko dana španski mediji su objavili vest da bi Real već sada mogao da pošalje Jovića za pozajmicu, a oni koji prognoziraju startnih 11 za prvo kolo u špicu vide isključivo iskusnog Karima Benzemu.

Da je Jović daleko od Realovih planova pokazao je i sam Zinedin Zidan, koji je uoči meča sa Seltom pričao o skoro svim igračima osim o srpskom reprezntativcu.

Mada, Zidan je istakao da računa na svih šest novih igrača koji su došli ovog leta, a među kojima je i Jović.

"Predsezona je prošla, radili smo dobro bez obzira na rezultate. Ono što se računa je takmičenja. Zadovoljan sam sa svima", rekao je Zidan.

Najveći preokret u timu Reala mogao bi da bude povratak Hamesa Rodrigesa. On je nedeljama navodno bio na korak od transfera u Napoli i Atletiko Madrid, ali bi u subotu mogao da se nađe u startnih 11 Reala u Vigu.

"Hames je u formi i drago mi je što je s nama", rekao je trener "Kraljevskog" kluba koji je dodao da računa i na Gareta Bejla.

Luka Jović došao je ovog leta u Madrid uz veliko interesovanje navijača i predstavljen je na glamuroznoj promociji na stadionu "Santjago Bernabeu".

Međutim, njegove prve pripreme u "kraljevskom klubu" nisu prošle kako je želeo, jer se najpre povredio na turneji u SAD, a potom nije uspeo da postigne gol koji bi mu značajno olakšao navikavanje.

Povrh toga, jedan tabloidni portal u Španiji objavio je vest da je trener Zinedin Zidan već rešio da ga se odrekne (?!), a ta vest preneta je brzo u Srbiji, pa potom "vraćena" na Pirineje.

Zato je bilo interesantno sačekati današnju (petak) konferenciju za novinare "Zizua", na kojoj je govorio o prvoj takmičarskoj utakmici u novoj sezoni - protiv Selte u gostima (subota, 17 časova).

Tokom 20 minuta razgovora niko među španskim novinarima nije postavio pitanje o navodnom Lukinom odlasku, kao što ni Zidan nije iznosio tu temu "na sto".

Čini se da Jovićev status ipak ne bi ni trebalo dovoditi u pitanje, koliko god to bilo nepotrebno naglašavati nakon što je stigao u Real pre samo mesec i po, u transferu od 60 miliona evra.

Dakle, na redu je start sezone, a Luka će prvog dana vikenda imati šansu za "pravi", takmičarski debi u dresu "kraljevskog kluba".

Zidana boli glava, povredio se Azar! Real u prve dve, tri utakmice nove sezone bez najskupljeg pojačanja...

Trebalo je da bude jedini siguran starter od svih novajlija koje je Real Madrid doveo ovog leta, ali eto ni on neće moći da bude u timu sutra protiv Selte, u prvom kolu španske Primere. Eden Azar doživeo je nezgodnu povredu na zadnje lože na poslednjem treningu pred utakmicu na Balaidosu, o čemu su Madriđani obavestili javnost.   

Dileme nema, Realovog pojačanja od 100.000.0000 evra neće biti u sastavu u Vigu, ali ono što još više brine Zidana jesu prognoze lekara, a one kažu da je vrlo moguće odustvo sa terena od nekoliko nedelja. To praktično znači da bi Belgijanac mogao da preskoči i utakmice sa Valjadolido i Viljarealom. 

Marka navodi da je sada na Zidanu da odluči koga će uvrstiti u tim umesto Azara i pominje da su, ovim redom, najbliži sledeći igrači: Bejl, Hames Rodrigez, Vinisijus, Luka Jović i Lukas Vaskez.    

Kao da Zidanu nije bilo dosta problema tokom pripremnohg perioda...

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar