Javio se Hrvat iz Kopenhagena...

Čestitam Zvezdi i Borjanu, ali penali su bili neregularni! “Ne znam zašto nismo otišli na drugu stranu”, poručio desni bek.

Fudbal 16.08.2019 | 16:52
Javio se Hrvat iz Kopenhagena...
Hrvat iz Kopenhagena: Penali nisu bili regularni! "Bacili su komad trave posle mog šuta... Ne znam zašto nismo prešli na drugi gol?!", rekao je igrač danskog prvaka, jedan od tragičara svog tima u meču protiv Zvezde.

Posle prvog meča na Marakani hrvatski bek iz redova Kopenhagena Karlo Bartolec je bio samouveren. Podgrevao je atmosferu rečima da se videlo kako je srpski šampion samo prosečan tim, sa Marinom i Benom kao istaknutim igračima.

Sudbina se samo sedam dana kasnije se žestoko poigrala sa njim. Desni bek Kopenhagena je promašio drugu meč loptu i propustio priliku da donese trijumf danskom šampionu.

„Tužni smo, ali ispadanje nije nikakva katastrofa. To je sastavni deo sporta. Igrali smo gotovo 60 minuta sa igračem više i trebalo da utakmicu privedemo kraju pre nego što je došlo do penala. Borjan je branio sve što je išlo u gol, svaka mu čast, bila je to utakmica njegovog života. Pokazao se i na penalima, odbranio je čak tri“, poručio je Bartolec.

Iako je u prethodnom citatu bio umeren, mladi defanzivac je zatim pokušao da pronađe alibi.

„Penale je odlučilo blato koje se napravilo na 11 metara od od gola. Ceo dan je padala kiša, stala je predveče, teren nije bio loš. Ali baš na toj tački je bio uništen. Čak šerstorica izvođača su šutirala preko gola. Bela tačka se praktično nije videla, kod mog šuta komad trave se odlomio. To nije regularno, ne znam zašto nismo išli da šutiramo na drugu stranu“.

Šut Karla Bartoleca završio je visoko iznad gol.

“Bio sam siguran da ću dati gol. Dan pre utakmice smo rekli da bi mogli da odluče penali. Zacrtao sam da ću pucati levo dole. Golman je otišao na drugu stranu, ali lopta mi je proklizala u tom blatu i lopta je odletela dole”.

Potencijalni reprezentativac Hrvatske je na kraju smogao snage da čestita Crvenoj zvezdi.

“Čestitam Zvezdi, borili su se sa igračem manje, odradili su dobar posao odbrambeno, golman ih je spašavao. Podjednake smo ekipe, imali smo domaću publiku, ali neko je morao da izgubi”.

Hrvatski internacionalac i fudbaler Kopenhagena Karlo Bartolec dospeo je u centar pažnje posle prve utakmice protiv Crvene zvezde, kada je rekao da nema dilemu oko plasmana svog tima u plej-of za Ligu šampiona.

"Osim Marina i Bena, ostalo je sve prosek. Kod kuće ih nosi publika, na 'o-ruk', a u gostima dobijaju 'porcije'", izjavio je on tada o Zvezdinom timu, predvidevši uspeh i prolaz danskog tima.

Međutim, na "Parken" stadionu je slavio srpski tim, a Bartolec je bio jedan od tragičara domaćih, jer je penal za pobedu "degažirao" preko prečke.

U razgovoru za hrvatske "Sportske novosti", on je rekao da su u Kopenhagenu tužni, ali da se nije dogodila nikakva katastrofa.

"To je sastavni deo sporta. Igrali smo gotovo 60 minuta sa igračem više i trebalo je da privedemo utakmicu kraju daleko pre nego što je došlo do jedanaesteraca. Borjan je stvarno branio sve što je išlo u gol, svaka mu čast, odigrao je utakmicu života. Pokazao se i na jedanaestercima, jer zaustavio je čak tri", izjavio je on.

I nekoliko dana posle meča priča se o katastrofalnom stanju terena Kopenhagena, koji je posebno došao do izražaja tokom penal-serije, kada "bela tačka" nije ni postojala u blatu.

"Penale je presudilo katastrofalno blato, koje se tokom izvođenja napravilo na 11 metara. Ceo dan je padala kiša, predveče je stala, teren inače nije bio loš, ali baš na toj tački totalno je uništen i čak su šestorica izvođača pucala preko gola. Ne znam je li se to ikad dogodilo. Bela tačka se praktično nije videla, kod mog šuta komad trave se odlomio, bacili su ga i za pola metra dalje stavili penal. To nije regularno, ne znam zašto nismo išli da šutiramo na drugu stranu", izjavio je Bartolec.

Na pitanje novinara iz Hrvatske da li je litvanski sudija ispravno postupio kada je dopustio da se izvodi u takvim okolnostima, fudbaler Kopenhagena je rekao...

"Pravila to ne predviđaju, međutim sudija je mogao da pozove oba kapitena i ako oni tako predlože, da prebaci nastavak na drugi gol"

Kada se nameštao da šutne za pobedu u sedmoj seriji, on je bio uveren u trijumf.

"Bio sam siguran da ću zabiti. Dan pre utakmice razgovarali smo da bi mogli da budu jedanaesterci, mislio sam da ću šutirati. Zacrtao sam da ću pucati levo dole, golman je ušao pogrešno, ništa nije mogao, ali noga mi je proklizala u tom blatu i lopta koju sam hteo da uputim dole, odletela je gore. Stajna mi je noga propala, celo mi se telo nagnulo natrag".

Da li je mogao da spava posle promašaja?

""Razmišljao sam dugo, ali to je sastavni deo fudbala. Bio sam u prilici da odlučim tekmu, ali sve se događa s razlogom. Mogao je i N’Doje pre mene. Zaboravićemo ovu utakmicu i idemo dalje. Čestitam Zvezdi, borili su se s igračem manje, odradili su dobar posao obrambeno, golman ih je spasavao. Podjednake smo ekipe, imali smo domaću publiku i dobru atmosferu, ali neko je morao da izgubi. Idemo sad da prođemo sledećeg rivala i da uđemo u grupu Lige Evrope", dodao je Bartolec.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar