Đoković: Servis me izvukao iz problema!

Đoković: Nije bilo lako, iznenadio me Karenjo Busta! Prvi reket sveta, uprkos rezultatu, kaže da se dobrano pomučio za plasman u četvrtfinale mastersa u Sinsinatiju.

Tenis 16.08.2019 | 13:23
Đoković: Servis me izvukao iz problema!
Novak Đoković odradio je odličan posao u osmini finala turnira masters serije u Sinsinatiju, pošto je savladao Pabla Karenja Bustu iz Španije u dva seta - 6:3, 6:4.

Iako je delovalo da je glatko rešio taj duel u svoju korist, srpski as rekao je da je morao da odradi težak posao.

"Mislim da rezultat ne pokazuje koliko je teško bilo na terenu", prvo je poručio Đoković posle plasmana u četvrtfinale.

"Servis me je zaista dobro služio, imao sam čak 70 odsto uspešnih prvih servisa, ali mi je Pablo u drugom setu zadao problem. Znao sam kako igra, da je veoma čvrst, kakav kvalitet poseduje, ali me je iznenadio svojom agresivnošću iz defanzive. Čim je dobio moje mekše lopte, koristio je to odlično", pohvalio je Đoković rivala protiv kojeg sada u karijeri ima skor 3:0.



Srpskog igrača sada očekuje meč sa Lukom Pujom, koji je bio uspešniji od Karena Hačanova (6:7, 6:4, 6:2).

Francuzu će to biti treće četvrtfinale mastersa u karijeri, ali prvo od Monte Karla 2017. godine.

"Prošlo je dosta vremena od tada... Ipak, drago mi je što sam trenutno u formi koja mi je omogućila da igram četvrtfinale mastersa", naveo je Puj.

On je samo jednom u karijeri igrao sa Đokovićem, u januaru u polufinalu Australijan Opena, ali je ubedljivo poražen (6:0, 6:2, 6:2).

Puju je to najbolji rezultat na grend slemovima u karijeri, ali i ove sezone.

Meč četvrtfinala mastersa u Sinsinatiju između Đokovića i Puja na programu je u subotu rano ujutro, od tri sata po srednjeevropskom vremenu.

U ostalim mečevima četvrtfinala sastaće se Andrej Rubljov - Danil Medvedev, Rišar Gaske - Roberto Bautisata Agut i Jošihito Nišioka - David Gofan.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar