Suze u Sinsinatiju - kraj za Federera!

Ruski teniser Aleksej Rubljov je šokirao Rodžera Federera i savladao ga u trećem kolu turnira u Sinsinatiju.  

Tenis 15.08.2019 | 23:20
Suze u Sinsinatiju - kraj za Federera!
Senzacija u Americi: Rus izbacio Federera! Andrej Rubljov ostvario pobedu karijere u Sinsinatiju!

Trenutno 70. teniser na svetu je meč protiv jednog od najboljih igrača u istoriji dobio za 63 minuta, sa 6:3, 6:4.

Rubljov će se u četvrtfinalu takmičenja sastati sa zemljakom Danilom Medvedevim.

Već na startu meča je bilo evidentno da Federer nije u najboljoj formi, pošto je Rus uspeo da povede sa 2:0 i osvoji jedan gem na njegov servis.

Švajcarac je uspeo da vrati brejk, ali je potom Rubljov osvojio dva uzastopna gema i poveo sa 4:1, da bi na kraju set završio sa 6:3.

Nije izgledalo da će drugi set krenuti tokom negativnim po Federera, iako za prvih šest gemova prvog seta nije uspeo da stvori nijednu brejk šansu.

Prvi do takve situacije je stigao Rus, u sedmom gemu, a tu mogućnost je iskoristio.

U desetom gemu je dobio šansu da okonča meč, što je i uspeo, iskoristivši prvu priliku za to, posle čega doživeo emotivni kolaps i rasplakao se pri pozdravu sa Federerom.

Sedmostruki šampion nije stigao do četvrtfinala.

Rodžer Federer izgubio je u Sinsinatiju, u svom prvom međusobnom duelu protiv ruskog talenta Andrea Rubljova (21 godina)!

Plakao je izazivač od sreće posle svoje impresivne partije, u kojoj je za 61 minut izbacio tenisku legendu i rekordera turnira i u broju titula i u broju odigranih finala (osam)!

Federer - Rubljov 0:2 (3:6, 4:6)

Ovakvim epilogom, postalo je definitivno da publika u Ohaju neće imati šansu da vidi reprizu prošlogodišnjeg meča za titulu, Novak Đoković - Rodžer Federer.

Rubljov, 70. igrač sveta, u sledećem kolu igraće protiv zemljaka, Danila Medvedeva. Ako bude ponovio bar delić današnje igre, kojom je tri puta "brejknuo" favorita, i te kako će imati čemu da se nada.

Nole je smešten u isti deo "kostura" turnira, svoj meč osmine finala odigraće od jedan sat posle ponoći, protiv Španca Pabla Karenjo Buste.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar