Sinsinati: Bautista Agut prejak za umornog Kecmana!

Srpski teniser Miomir Kecmanović je poražen u trećem kolu turnira u Sinsinatiju od Roberta Bautiste Aguta.  Kecmanović nije mogao više: Poznati Španac bio prejak! Mladi srpski teniser nije imao šansu protiv 11. igrača sveta. Ipak, dugo će pamtiti Sinsinati zbog velikog uspeha.

Tenis 15.08.2019 | 22:25
Sinsinati: Bautista Agut prejak za umornog Kecmana!
Kecmanović nije uspeo fizički da se oporavi posle teškog meča u prethodnoj rundi protiv Aleksandera Zvereva.

Španski teniser je meč dobio za 61 minut, sa 6:1, 6:2.

Bautista Agut je u prvom setu vodio sa 5:0, Kecmanović je uspeo da osvoji jedan gem, a potom je njegov protivnik iskoristio drugu set loptu.

Trenutno 11. teniser sveta je drugi set otvorio brejkom, nastavio je da igra u odličnom ritmu i poveo sa 4:0, a u osmom gemu je realizovao prvu priliku da stavi tačku na duel sa Kecmanovićem.

Prošle noći oduševio je sve i ostvario pobedu karijere u duelu protiv šestog tenisera sveta, Aleksandra Zvereva. Manje od 24 časa kasnije nije bilo realno da opet iznenadi.

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović (19 godina) stao je u osmini finala turnira "Masters 1000" serije u Sinsinatiju, jer je naišao na spremnijeg i trenutno ipak boljeg rivala iz Španije.

Posle 59 minuta borbe...

Kecmanović - Bautista Agut 1:6, 2:6.

U oba seta Miomir je izgubio prva dva gema na svoj servis i nažalost od starta meča pokazao da nije spreman za još jednu borbu protiv favorita, koji će u sledećem kolu igrati protiv Francuza Rišara Gaskea.

Bez obzira na ubedljiv poraz, ostaće mu uteha i veliki motiv da je pre Zvereva eliminisao i velikog kanadskog talenta, Feliksa Ožea Alijasima (21. na svetu). Takođe, značajna satisfakcija je i to da je stigao u Sinsinati kao 58. na svetu, a već je obezbedio skok za desetak mesta na ATP listi.

Pred Miomirom je lepa budućnost na "Turu", a sadašnjost pripada Novaku Đokoviću, koji će izaći na teren sat posle ponoći i takođe igrati za četvrtfinale protiv Španca, Pabla Karenjo Buste.

Međusobni skor "Broja jedan" i narednog rivala je 2:0 u korist srpskog tenisera.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar