Šiptar jurio nožem srpske košarkaše u Italiji!

Užas u Udinama: Albanac nožem na mlade srpske košarkaše! Pravi horor doživeli su košarkaši kadetske reprezentacije Srbije u Udinama pošto ih je, u slobodno vreme, jedan Albanac nožem jurio na ulici.

Košarka 16.08.2019 | 10:13
Šiptar jurio nožem srpske košarkaše u Italiji!
Albanski navijač je prišao srpskim košarkašima povicima "Kosovo je Albanija", a zatim je izvadio nož i počeo da ih juri u jednoj sporednoj ulici. Košarkaši su uspeli da pobegnu.

Niko od košarkaša nije povređen, a policija je u hotelu uzela izjave, piše "Kurir".

Potpredsednik KSS Igor Rakočević, koji je sa kadetskom reprezentacijom u Italiji, do detalja je za beogradski tabloid ispričao šta se danas dogodilo.

"Naša deca su posle napornog rada dobila slobodno da prošetaju gradom. Mi smo ekipa, tako da su svi igrači zajedno izašli napolje, naravno, u majicama naše reprezentacije. Jedan Albanac na biciklu ih je spazio i počeo da provocira govoreći kako Kosovo nije Srbija, već da je Kosovo Albanija. Pratio ih je i vređao, a s obzirom na to da su naša deca sportski potkovana i lepo vaspitana, nastavila su svojim putem", u dahu je pričao Rakočević, a onda došao do najdramatičnijeg dela priče.

"Kada su zašli u neke manje ulice, Albanac je sišao sa bicikla, izvadio nož i krenuo na decu! Srećom, oni su sportisti, pa su uspeli da pobegnu u hotel".

Rakočević se posebno zahvalio gradonačelniku Udina.

"Gradonačelnik je odmah reagovao, poslao karabinjere i inspektore u hotel, zbog čega smo mu zahvalni".

On je dodao da je delegacija Srbije razočarana i ljuta na FIBA i organizatore.

"Dosad niko nije obezbeđivao naše igrače, ni u gradu ni u hotelu. Obratićemo se našoj ambasadi kako bismo dobili zaštitu", naveo je Rakočević.

On je podsetio da su mladi košarkaši Srbije doživeli poraz u utakmici u sredu od Španije u poslednjim sekundama utakmice i da im je oduzeta šansa da se bore za medalju.

“To što su naša deca preživela za ova 24 sata, to je strašno... Ne znam kako će moći sutra da izađu na teren. Sreća pa smo tu mi iz saveza da im pružimo podršku“, zaključio je Rakočević.

Kadetska reprezentacija Srbije, igrači rođeni 2003. i mlađi, učestvuje na Evropskom prvenstvu u Udinama.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar