Rakočević: Šiptar jurio nožem našu djecu u Italiji!

Članovi košarkaške kadetske reprezentacije Srbije su napadnuti u Udinama od strane jednog muškarca za koga se pretpostavlja da je albanske nacionalnosti.

Srbija 15.08.2019 | 20:36
Rakočević: Šiptar jurio nožem našu djecu u Italiji!
Kako je za B92.net rekao potpredsjednik KSS Igor Rakočević, incident se dogodio u četvrtak uveče, kada su reprezentativci dobili slobodno veče i krenuli u obilazak grada.

“Prije pola sata je jedan Šiptar napao našu djecu u Udinama. Djeca su dobila slobodno da prošetaju, bili su zajedno u majicama Srbije, a onda je počeo da ih prati jedan Šiptar, vozeći bicikl“, naveo je Rakočević.

Funkcioner KSS je istakao da je napadač počeo da dobacuje igračima.

“Govorio je svašta, da je Kosovo Albanija, a ne Srbija... Djeca su se sportski ponašala, rukom su mu pokazali da se skloni, ali je on postao još agresivniji, sišao je sa bicikla i počeo da ih juri nožem. Djeca su uspela da pobjegnu i da se zatvore u hotel“, dodao je Rakočević.

Kako je istakao, delegacija Srbije je razočarana i ljuta na FIBA i organizatore.

“Dosad nije postojalo nijedno lice koje bi vršilo obezbjeđenje naših igrača, ni u gradu ni u hotelu. Obratićemo se našoj ambasadi kako bismo dobili zaštitu“, istakao je Rakočević.

On je podsjetio da su mladi košarkaši Srbije doživjeli poraz u utakmici u ijod Španije u posljednjim sekundama utakmice i da im je oduzeta šansa da se bore za medalju.

“To što su naša djeca preživjela za ova 24 sata, to je strašno... Ne znam kako će moći sutra da izađu na teren. Sreća pa smo tu mi iz saveza da im pružimo podršku“, zaključio je Rakočević za B92.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kosovka U Bn

17.08.2019 21:59

siptari su zlooooooo

ODGOVORITE