MIP: Stav BiH o sankcijama Rusiji nije mijenjan

- Ministarstvo spoljnih poslova Bosne i Hercegovine je, povodom informacija koje su se pojavile u medijima da se BiH, navodno, pridružila sankcijama EU prema Rusiju, demantovalo te navode i saopštilo da je stav BiH u vezi sa tim ostao nepromijenjen.

Bosna i Hercegovina 15.08.2019 | 19:11
MIP: Stav BiH o sankcijama Rusiji nije mijenjan
U saopštenju se podsjeća da se BiH nije pridružila restriktivnim mjerama uvedenim Rusiji kao odgovor na aneksiju Krima i Sevastopolja, kao ni Deklaraciji Evropskog savjeta od 20. juna kojom se te mjere produžavaju.

Šef Misije BiH pri EU u Briselu upoznao je sve diplomate u tom diplomatsko-konzularnom predstavništvu o instrukciji resornog ministarstva od 15. aprila u kojoj se izričito navodi da se BiH ne može pridružiti ovim mjerama.

Od svih članova Misije zatraženo je da postupaju prema instrukciji Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu i takav stav BiH ostaje na snazi.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

TI mediji

15.08.2019 17:16

SU SARLATANSKI MEDIJI

ODGOVORITE
Name

Q

15.08.2019 18:38

Doče nama glave o o sa Rusijom a ljubav Srba i Rusa samo utopija i Ruski interes

ODGOVORITE
Name

Direkt

15.08.2019 22:55

U srpsko-ruskoj ljubavi nema interesa, za razliku od srpsko-americke ljubavi.

Name

Ja

16.08.2019 12:13

Mislim da u citavom svijetu sve ljubavi izmedju bilo kojih drzava su iz nekog interesa vise ili manje! Prava ljubav izmedju drzava koja nije zasnovana na bilo kakvom interesu ne postoji! A mi srbi smo skloni da u to vjerujemo pa smo mnogo puta do sada placali cehove zbog toga a i sada se nalazimo u tom laznom zagrljaju!

ODGOVORITE