Kupanje u rijeci Trebišnjici je strogo zabranjeno

Kupanje u rijeci Trebišnjici je i dalje strogo zabranjeno zbog brzine i vodostaja rijeke, a iz Hidroelektrana na Trebišnjici su apelovali da se poštuju upozorenja pored rijeke.

Republika Srpska 15.08.2019 | 18:45
Kupanje u rijeci Trebišnjici je strogo zabranjeno
Šef Sektora za proizvodnju električne energije i upravljanje vodama u Hidroelektranama na Trebišnjici Duško Vujović rekao je Srni da je kupanje u rijeci ovih dana veoma opasno.

"Ljudi ne bi trebalo da koriste Trebišnjicu u sportsko-rekreacione svrhe - skakanje, plivanje, pa čak i voženje čamaca jer je temperatura vode izuzetno niska, a brzina velika, što dodatno mijenja nivo", naveo je Vujović.

On je rekao da u većem dijelu grada protiče više od 80 kubika vode u sekundi, a u toku noći ispušta se i 150 kubika u sekundi.

Vujović je istakao da je glavni razlog havarija u Hidroelektrani Plat kod Dubrovnika, pa se trenutno radi po usaglašenim planovima Elektroprivrede Republike Srpske i Hidroelektarana na Trebišnjici shodno elektroenergetskom bilansu.

"Mi svaki dan pravimo režim ispuštanja tako da u toku noći ispuštamo veće količine vode nego u toku dana", istakao je Vujović.

U Javnom preduzeću "Ekologija i bezbjednost" iz Trebinja rekli su Srni da su uradili sve da apeluju na Trebinjce i goste da ne koriste Trebišnjicu za kupanje.

"Stalno smo putem medija upozoravali i stavili smo table zabrane na više prometnih mjesta uz rijeku", rekla je Marija Ninković iz ovog preduzeća.

(Srna)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Rex

16.08.2019 10:56

Čemu onda rijeka?

ODGOVORITE