Sinsinati: Nole i Kecman na Špance za 1/4-finale!

Srpski teniseri pokušaće da nastave sa odličnim partijama. . .

Tenis 15.08.2019 | 16:14
Sinsinati: Nole i Kecman na Špance za 1/4-finale!
Novak bez problema je prošao prethodnu prepreku, a u osmini finala mu se iznenađujuće priključio i Miomir Kecmanović, koji je kasno sinoć došao do najveće pobede u dosadašnjem toku karijere. On je u tri seta slavio protiv Aleksandra Zvereva i tako po prvi put uspeo da porazi jednog od tenisera koji se nalazi među najboljih deset na ATP listi, 2:1 (6:7, 6:2, 6:4).

Krenućemo ipak od Novaka, koji će u večernjem terminu po tamošnjem vremenu igrati protiv PablaKarenja-Buste, trenutno 53. tenisera na ATP listi. Španac je bilo vrlo dobar u prva dva kola, a na putu do megdana sa Đokovićem izbacio je Žila Simona i Džona Iznera. Sa ovim drugim bilo je više problema, pošto je meč otišao u treći set.

Đoković se do sada sa Bustom sastajao u dva navrata, zanimljivo oba puta na turniru u Monaku. Srpski teniser je u oba navrata slavio, a pre dve godine Španac je ipak uspeo da mu otkine i jedan set.

Što se Kecmanovića tiče, on će večeras gotovo u identično vreme na teren. Protivnik će mu biti ovogodišnji polufinalista Vimbldona, Roberto Bautista-Agut, pa je odmah jasno da srpski teniser neće imati nimalo lak posao pred sobom. Španac je trenutno 11. na ATP listi, ali Kecmanović za to ne mari, pošto je juče već došao do jednog podviga.

Ako kojim slučajem uspe da dođe do pobede protiv Bautiste-Aguta, Kecmanović može da očekuje još veći skok na ATP listi. Pobedom protiv Aleksandra Zvereva, obezbedio je proboj među najboljih 50, pa će biti zanimljivo videti dokle će napredovati do kraja tekuće nedelje.

Treba naglasiti da će ovo biti već peti Kecmanovićev meč u Sinsinatiju, pošto je prethodno igrao i kvalifikacije za plasman u glavni žreb. Sa Agutom se do sada nije sastajao.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar