Filadelfija: Zarobio policajce i pucao po njima

SWAT, elitna jedinica američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Filadelfiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je jutros policija.  Napadač je ostao zabarikadiran u kući te se nakon višesatih pregovora predao policiji, piše Hina.

Svijet 15.08.2019 | 12:08
Filadelfija: Zarobio policajce i pucao po njima
SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvorio vatru na policajce koji su uručivali naloge za hapšenje radi droge u sjevernoj Filadelfiji.

"Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuisani. Napadač je ostao naoružan unutra", rekao je načelnik Policijske uprave Ričard Ros.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i niko nema povrede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu sinoć, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

"Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka", rekao je Ros.



Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju.

Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove porodice, dodao je Ros.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka.

Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na fejsbuku. 

Predsjednik Donald Tramp upoznat je s pucnjavom i prati situaciju, saopštila je Bijela kuća.

Lokalni mediji navode da napadač ima vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

(Agencije) 

Komentari / 0

Ostavite komentar