Miomirov prvi Top 10 skalp: Nisam imao šta da izgubim!

Mladi srpski teniser ponosan na igru kakvu je prikazao protiv šestog igrača sveta i to što je posle najvećeg trijumfa u karijeri na mastersu u Sinsinatiju uspeo da obezbedi mesto među 50 najboljih na ATP listi.

Tenis 15.08.2019 | 14:58
Miomirov prvi Top 10 skalp: Nisam imao šta da izgubim!
Miomir Kecmanović zabeležio je pobedu karijere!

U drugom kolu mastersa u Sinsinatiju slavio je protiv favorizovanog Aleksandera Zvereva, šestog igrača sveta, u tri seta – 6:7, 6:2, 6:4.

Kecmanović je tako upisao prvi trijumf protiv igrača iz Top 10 na ATP listi.

"Mnogo mi znači ova pobeda, jer sam zahvaljujući njoj ušao među 50 najboljih na svetu. To je zaista poseban trenutak", naveo je Miomir posle trijumfa.

"Drago mi je što sam uspeo da igram na način na koji sam želeo. Mnogo sam radio, vredno trenirao i kada vidite da se stvari pomeraju na bolje, zadovoljni ste. Nisam imao šta da izgubim u ovom meču, igrao sam rasterećeno, pokušao da pružim maksimum, a na ruku mi je išlo to što Sašu definitivno nije služio servis. Ja sam samo pokušavao da ostanem miran i da koristim svoje šanse i to mi je i pošlo za rukom", napomenuo je 19-godišnji srpski teniser.



Miomir Kecmanović tek je četvrti igrač od 1990. godine koji je iz kvalifikacija stigao do osmine finala nekog mastersa. Pre njega to su uradili Španac Pablo Karenjo Busta, Japanac Jošihito Nišioka i Rus Andrej Rubljev

Kecmanovića, koji je na mastersu u Indijan Velsu dogurao najdalje - do četvrtfinala, u trećoj rundi očekuje 11. igrač sveta, Roberto Bautista Ahut, koji je prošlog meseca na Vimbldonu igrao prvi put polufinale grend slema.

Španac je pobedio Frensisa Tijafoa u tri seta - 6:3, 3:6, 6:1.

Duel Kecmanovića i Bautiste Ahuta na programu je večeras od 20.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar