Zbog trovanja uhapšeni vlasnik i kapetan broda

Policija je završila istragu događaja od utorka, kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac.

Region 14.08.2019 | 22:51
Zbog trovanja uhapšeni vlasnik i kapetan broda
Pet osoba, starih 64, 56, 44 i deca od 11 i pet godina, zbog teškog zdravstvenog stanja hitno su prevezeni u Split i hospitalizovani.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena.

Izvršen je uviđaj, tijelo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije je prevezeno na Odeljenje patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

U srijedu tokom dana nastavljen je uviđaj kojim je rukovodio zamjenik tužilaštva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić", službenika Službe za uviđaje i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar.

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i obavljenog uviđaja, u utorak su zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela uhapšeni i u službene prostorije PP Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi sprovođenja kriminalističkog istraživanja.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim upustvima u pogledu sigurnosti korišćenja uređaja dana 08. avgusta 2019. godine ugradili benzinski generator- agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte usljed čijeg rada je došlo do isticanja otrovnih plinova - ugljenmonoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika.

(B92/Index.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar