Ogoljena trgovina nadležnostima i institucijama RS

- Ako se formira vlast i SNSD dobije ministarske i direktorske pozicije, od vraćanja prenesenih nadležnosti nema ništa, jer Dodika Republika Srpska i njen položaj ne zanima, važna je vlast, funkcije i mogućnost pljačke!?

Republika Srpska 14.08.2019 | 22:00
Ogoljena trgovina nadležnostima i institucijama RS
- Ako SNSD ne bude imao ministre u Savjetu ministara BiH i ne bude dio vlasti u zajedničkim institucijama Bosne i Hercegovine pokrenućemo proces povratka nadležnosti Republike Srpske, koje su od Dejtona oduzete entitetima i prenesene na nivo zajedničkih institucija, poručio je Milorad Dodik, pokazujući još jednom ogromnu želju da po svaku cijenu, pa i dizanja tenzija i stvaranja haosa, dokopa vlasti u Sarajevu.

Ako se formira vlast i SNSD dobije ministarske i direktorske pozicije, od vraćanja prenesenih nadležnosti nema ništa, jer Dodika Republika Srpska i njen položaj ne zanima, važna je vlast, funkcije i mogućnost pljačke!?




Analogija i poruka koju je Dodik poslao je jasna.

Republika Srpska, njene institucije i nadležnosti su predmet političke trgovine i odnos prema njima zavisi od interesa "lažnog oca nacije". Dodik nikada ne bi glasao da se ukidaju institucije koje je stvarao i za čije je uspostavljanje glasao, poput SIPE, Suda i Tužilaštva BiH, ali mu laprdanje i galama dobro dođe da pokuša skrenuti pažnju javnosti sa izdaje uz pomoć režimskih medija.

Da mu je iskreno stalo do vraćanja oduzetih nadležnosti i jačanja institucijalnih kapaciteta i položaja Srpske, Dodik bi predano radio u tom cilju, okupio sve parlamentarne stranke i lidere, napravio plan kako bez puno pompe mudrim potezima da se vrate ustavne dejtonske nadležnosti ili ojačaju postojeće institucije, a ne bi sa njima trgovao ili ih sistematski sa namjerom uništavao nedostojnim partijskim aparatčicima, marionetama, nesposobnim i neškolovanim kadrovima.



Dodikov istup i prijetnje blokadama su neiskrene, svako zna da se radi o blefiranju i nastojanjima da prijetnjema i ucjenama privoli partnere, Čovića i Bakira, da mu daju dio vlasti.

Dodik je i ranije slično  prijetio i blefirao, ispoljavao ćorke, ponižavao Narodnu skupštinu RS i ostale institucije tjerajući svoje marionete da usvajaju rezolucije, zaključke i referendume, da bi od svega vrlo brzo i lako odustao pri najmanjem zavrtanju ušiju od svojih pokrovitelja iz međunarodne zajednice i uticajnih ambasadora.

Od tenzija i radikalnih poteza nema ništa, ali je važno da je Dodik javno priznao kakav odnos ima prema institucijama i nadležnostima Srpske, koje su za njega prćija i predmet trgovine, i da je spreman sve njih prodati i urušiti, kao što je to i ranije mnogo puta uradio, ako će tako sačuvati svoju glavu i imati lični interes.

Nažalost sve je na prodaju i oni neće stati dok sve ne unište, ako se narod ne suprostavi samouništenju!

https://nebojsavukanovic.info/

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Direkt

14.08.2019 21:12

Dodiku odgovaraju drzavne institucije samo kad je on tu, a kad nije, Sarajevo mu je mrsko, a srpski predstavnici u drzavnim institucijama su za njega Bakirovci. Ko je sad Bakirovac, ha Mile?!

ODGOVORITE
Name

re

15.08.2019 05:08

Svi su Bakirovci. Zavisno od broja fotelja!

Name

Vjeciti opozicionar

15.08.2019 19:51

Dodik je izetbegovicevac, on je u ratu sa alijom izetbegovic stvarao vladu BiH, baš onda kada je srpski narod krvario i stvarao Republiku Srpsku. Toliko o srbinu dodiku.

ODGOVORITE