Sinsinati: Đoković pojačao kada treba i savladao Kverija!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se plasirao u treće kolo turnira u Sinsinatiju pobedom nad Semom Kverijem, 7:5, 6:1.  Novak u formi i posle mesec dana, krenuo ka Kirjosu! Pauza od Vimbldona nije značajnije uticala na formu Novaka Đokovića pošto je bez većih problema savladao "domaćeg" tenisera Sema Kverija na početku turnira u Sinsinatiju.

Tenis 14.08.2019 | 01:00
Sinsinati: Đoković pojačao kada treba i savladao Kverija!
Srpski igrač se pojavio na terenu prvi put od spektakularnog finala Vimbldona u kom je savladao Rodžera Federera.

Negde je bilo i očekivano da će Đokoviću biti neophodno određeno vreme da se navikne na takmičarski meč, pa je i sam start duela protekao u sporijem ritmu.

Kveri, koji je na turnir stigao na poziv organizatora, pokušao je da na početku meča nametne svoj ritam i da poremeti namere Đokovića.

To se i dogodilo, ali pre svega zahvaljujući lošim servisima srpskog tenisera u prvom gemu, zbog čega je američki igrač uspeo da ostvari brejk.

U šestom gemu je Đoković pojačao ritam, stigao do dve brejk šanse i vratio meč na početak.

Sve do 12. gema su teniseri održavali svoj servis, ali je u tom periodu prvog seta Đoković naterao protivnika na greške i poveo sa 1:0.

I drugi set je počeo u ritmu sličnom prvom, u prva dva Đokovićeva servis-gema Kveri je imao po dve brejk prilike, ali mu srpski igrač nije dozvolio da ih iskoristi.

U četvrtom gemu je meč prelomljen, Đoković je osvojio servis gem Kverija i poveo sa 3:1, a zatim je osvojio i naredna tri gema i završio meč za 79 minuta.

Novak je odlično servirao, zabeležio je 15 direktnih poena iz početnog udarca, ali je imao i pet dvostrukih grešaka.

U trećem kolu će se sastati sa pobednikom duela između Džona Iznera i Karlosa Karenjo-Buste.

Bez većih problema - Novak je u 3. kolu Sinsinatija!

Najbolji teniser sveta izašao je na teren prvi put posle mesec dana, i čudesne pobede nad Rodžerom Federerom u finalu Vimbldona posle preokreta u pet setova, a "izazivač" Sem Kveri odolevao je samo u prvom setu.

Domaći teniser nije imao šanse u nastavku, pa je Đoković igrao koliko je bilo dovoljno za prolazak u narednu rundu turnira - 2:0 (7:5, 6:1).

Očekivano, bilo je malih oscilacija u prvom setu, ipak se posle nekog vremena vratio na beto. Uspešno je nadoknadio brejk minusa, u drugom setu je potpuno dominirao, pa je duel potrajao svega sat vremena i 19 minuta.

Naredni rival biće mu pobednik meča Pablo Karenjo Busta (Španija) - Džon Izner (SAD), a potom bi mogao da se susretne sa Nikom Kirjosom (Australija).

Poznata je njihova "istorija", a zanimljivo je da Kirjos ima bolji skor, pa ćemo videti da li će se ovoga puta susresti sa Đokovićem ili će ponovo ispasti pre međusobnog okršaja.

Masters u Sinsinatiju igra se za nagradni fond od 6.056.280 dolara.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar