LŠ: APOEL je uspio - heroj je Uroš Matić!

Kiprani ušli u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, a odlučujući gol postigao je srpski vezista.  Uroš Matić junak APOEL-a: Evrogolom do plej-ofa! Karabag ispustio prednost iz prvog meča.  Nada trajala osam minuta, nije Maribor za Ligu šampiona! Posle 3:1 u Mariboru, 3:1 i u Trondhajmu.

Fudbal 13.08.2019 | 20:45
LŠ: APOEL je uspio - heroj je Uroš Matić!
APOEL je došao na dve utakmice od povratka u Ligu šampiona posle jedne sezone pauze.

Šampion Kipra je gostovao Karabagu nakon poraza na svom terenu (1:2), ali je uspeo da nadoknadi minus i da uđe u plej-of za ulazak u najjače takmičenje.

Heroj tog uspeha Kiprana je Uroš Matić, srpski vezista i mlađi brat Nemanje Matića, koji je dao veoma lep gol za odlučujućih 0:2, u 68. minutu.

Karabag - APOEL 0:2 (0:1) /prvi meč 2:1/

Naredni rival Kipranima biće pobednik dvomeča Ajaks - Paok (rezultat u Grčkoj bio je 2:2).

Karabag je bio na pragu senzacije. Posle neočekivane pobede na Kipru trebalo je samo da odbrani prednost. Ni jedan gol nije bio dovoljan APOEL-u. Kipranima je bio potreban heroj. I dobili su ga u liku Uroša Matića. Mlađi brat mnogo poznatijeg Nemanje izrastao je u junaka APOEL-a pošto je evrogolom u 68. minutu doneo gostima pobedu od 2:0 i plasman u plej-of za Ligu šampiona!

Bio je to zaista prelep pogodak. Dugo je lopta kružila oko Karabagovog kaznenog prostora, ali nikako nisu izabranici Tomasa Dola uspevali da otvore protivničku odbranu. Sve dok Roman Bezjak nije iz očaja gurnuo loptu do Matića, a ovaj se sjajno izvukao na ivicu šesnaesterca i potom levicom zavrnuo loptu u malu mrežicu.

Taj drugi gol je anulirao Karabagovih 2:1 iz prvog meča, pošto su Azerbajdžansi prethodno častili APOEL “pogotkom fore“. Učinio je to Rašad Sadikov kada je potpuno nepotrebno izleteo na Nikolasa Janua dok je on bežao od gola. Uleteo mu je Sadikov u noge, krajnje nerazuman potez, ali i čist penal. Tomas De Visenti je bio siguran egzekutor i APOEL je poveo sa 1:0.

U tom trenutku zadatak za Karabag je postao mnogo komplikovaniji, a iako se APOEL mučio da stigne i do drugog pogotka na kraju je i uspeo preko Uroša Matića, pa će Kiprani u plej-of u kome će igrati protiv boljeg iz dvomeča PAOK-a i Ajaksa.

Nada trajala osam minuta, nije Maribor za Ligu šampiona! Posle 3:1 u Mariboru, 3:1 i u Trondhajmu.

Uverljivih 3:1 Rozenborga na Ljudskom vrtu nije Mariboru ostavljalo mnogo prostora za grešku. A Rozenborg ju je konstantno provocirao. I na kraju pokazao da je bolji klub pobedivši na Ljudskom vrtu sa 3:1 za ukupnih 6:2 i rutinski plasman u plej-of Lige šampiona.

Sve što je Maribor uspeo da uradi jeste da odigra dobro prvo poluvreme. Da pritiska gosta, ali i da ne rizikuje previše, jer su znali Slovenci da će teško dalje ako prime gol. A Rozenborg je znao: Mariboru su svakako potrebna tri gola. Nije morao da žuri.

I kad je početkom drugog poluvremena Maribor morao da se otvori, Rozenborg je to surovo kaznio. Prvo Aleksander Toft Soderlund, pa dva gola Andersa Konradsena. Tek da Rozenborg podvuče utisak da Slovencima objektivno nije mesto u Ligi šampiona. Pa čak ni u plej-ofu.

Što se tiče Rozenborgu, neće biti lako pobedniku dvoboja zagrebačkog Diunama i Ferencvaroša na poslednjoj prepreci ka evropskoj eliti. Opasni su Norvežani. Baš su opasni.

Rezultati revanša 3. kolla kvalifikacija:

Karabag (Azerbejdžan) - APOEL (Kipar) 0:2 /prvi meč 2:1/
Rozenborg (Norveška) - Maribor (Slovenija) 3:1 /3:1/
Dinamo Kijev (Ukrajina) - Briž (Belgija) u toku /0:1/
Kopenhagen (Danska) - Crvena zvezda (Srbija) u toku /1:1/
Ferencvaroš (Mađarska) - Dinamo Zagreb (Hrvatska) u toku /1:1/
Ajaks (Holandija) - PAOK (Grčka) 20.30 /2:2/
LASK (Austrija) - Bazel (Švajcarska) 20.30 /2:1/
Olimpijakos (Grčka) - Bašakšehir (Turska) 20.30 /1:0/
Seltik (Škotska) - Kluž (Rumunija) 20.45 /1:1/
Porto (Portugal) - Krasnodar (Rusija) 21.00 /1:0/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar