Superkup Evrope: Lampard već može da osvoji trofej!

Klopu se "osladilo"! UEFA Superkup igra se ove srede od 21 čas uz prenos na Areni Sport, a prvi put u istoriji za njega će se boriti dva engleska kluba. Videćemo da li će Lampard već osvojiti prvi trofej ili će Klop nastaviti da diže Liverpul. . .

Fudbal 13.08.2019 | 23:30
Superkup Evrope: Lampard već može da osvoji trofej!
Ovogodišnje izdanje UEFA Superkupa će po mnogo čemu biti istorijsko!

Prvi put do sada će se za trofej boriti dva engleska kluba: Liverpul, kao osvajač Lige šampiona, odnosno Čelsi koji je prošle godine Ligu Evrope, a zanimljivo je da i da su izgubili finala tih takmičenja - ponovo bi za pehar igrali klubovi iz Premijer lige.

Dominacija engleskih klubova došla je "na naplatu" posle godina i godina u kojima smo gledali klubove iz Španije kao prvake dva najveća takmičenja, a bez obzira na to što UEFA Superkup nema toliku težinu kao Liga šampiona i Liga Evrope - teško da bi ijedan klub tek tako odbacio mogućnost da muzej na stadionu krasi još jednim evropskim priznanjem.

Prvi put do sada finale će se igrati u Istanbulu, i to na stadionu Bešiktaša, u sredu od 21.00, a zanimljivo je da će ga, takođe prvi put, suditi jedna dama - Stefani Frapar.

UEFA je tako odlučila da ovogodišnje finale bude drugačije od svih do sada, a videćemo da li će nam i fudbaleri Čelsija i Liverpula priuštiti odličan fudbal, pošto su na potpuno drugačije načine "ušli" u novu sezonu Premijer lige.

"Plavci" su posle odličnih priprema doživeli debakl, uprkos solidnoj igri, protiv Junajteda (0:4), dok je Liverpul imao "prosečnu" predsezonu i počeo je ubedljivo protiv Noriča (4:1).

Problem za Jirgena Klopa jeste što je na toj utakmici ostao bez Alisona Bekera na nekoliko nedelja, tako da će meč početi iskusni Adrijan, koji je samo desetak dana u klubu, ali dobra vest za njega je da su svi ostali igrači spremni, uključujući i Manea.

Pokušaće da osvoji tako još jedan evropski trofej sa Liverpulom koji je do sada bio uspešan 1977, 2001, i 2005. godine, dok je gubio 1978. i 1984. godine.

Navikli su igrači Liverpula svoje navijače na fantastičan fudbal od dolaska Nemca na kormilo kluba i vrlo dobre igre protiv Čelsija (tri pobede, četiri remija i dva poraza), dok su sve do finala Lige šampiona na "Vandi" kiksali u finalima....

Kada je u pitanju Čelsi, njima je ovo treći UEFA Superkup i zanimljivo je da su izgubili oba u eri Romana Abramoviča (2012. i 2013.), dok su osvojili 1998. kao prvaci Kupa UEFA.

Tokom leta pretrpeli su mnogo promena, pre svega zbog kazne FIFA, tako da je klub napustio najbolji fudbaler Eden Azar, u poslednji čas je otišao i David Luiz, dok je od pojačanja stigao Mateo Kovačić, mada je već bio u klubu prošle sezone, odnosno Kristijan Pulišić koga je Čelsi "kaparisao" u januru valjda i zbog toga što su znali da im preti zabrana.

Novi je i menadžer, neiskusni Lampard, legenda kluba, posle samo jedne sezone u trenerskom poslu, kao "šef" Derbija, stigao je na "Bridž" umesto Sarija koji je izabrao Juve.

Tako će Frank Lampard već u drugoj utakmici na klupi Čelsija imati šansu da osvoji evropski trofej, nešto što nije imalo mnogo trenera u karijeri, ali će njegov tim morati da odigra mnogo "zrelije" nego u nedelju na "Old Trafordu".

Čelsi je počeo da igra dobar fudbal, ali bi se mogao opisati i kao "naivan", pošto napad nije učinkovit koliko bi trebalo, dok iz atraktivnosti proizilazi i mnogo grešaka...

Ipak, ako uzmemo u obzir to kakav je Lampard bio trener, i koliko puta je već pobeđivao Liverpul, možda bi trebalo zaboraviti poraz od Mančester junajteda i očekivati daleko neizvesniju utakmicu nego što je to delovalo u prvi mah.

Saznaćemo već u sredu od 21 čas uz direktan prenos na Arena Sport!

Očekivani sastavi za meč na "Vodafon" areni.

LIVERPUL: Adrijan - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Fabinjo, Henderson, Keita - Mane, Firmino i Salah. 

ČELSI: Kepa - Aspilikueta, Kristensen, Zuma, Emerson - Žoržinjo, Kovačić, Pulišić, Barkli, Pedro - Žiru.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar