Sinsinati: Novakova osveta!

Najbolji teniser sveta ima motiv više protiv Sema Kverija na početku turnira u Sinsinatiju.

Tenis 13.08.2019 | 16:14
Sinsinati: Novakova osveta!
Došao je trenutak i da Novak Đoković započne svoju avanturu na turniru u Sinsinatiju. Posle osvajanja Vimbldona, za Đokovića deluje da je samo nebo granica, a američki teniser Sem Kveri epizodna pojava s kojom će lagano i brzo završiti meč. 

Kveri je duel sa srpskim asom izborio posle pobede nad Pjer-Igom Erberom 7:6 (7:2), 7:6 (7:1), dok je Đoković odmarao kao prvi nosilac.

Biće to njihov 11. međusobni susret, Đoković ima veliku prednost 8:2, s tim da Kveri slavio u poslednjem pre tri godine u trećem kolu Vimbldona. Taj poraz predstavljao je početak Novakovogpada, koji se sledeće godine produbio i pretvorio u krizu.

Ipak, stvari su se u međuvremenu promenile, pa ako neko treba ovde da strahuje, to je svakako 45. reket planete. Dakle, na početku odbrane titule u Sinsinatiju, Đoković će imati motiv više.

Pobednik ovog duela ide na boljeg između Pabla Karenja Buste i Džona Iznera.



Danas će na teren i Laslo Đere koji već na otvaranju ima veoma teškog protivnika. 

Reč je o Dijegu Švarcmanu koji je pre samo sedam dana došao do titule u meksičkom Los Kabosu, ali se prošle nedelje nije proslavio u Montrealu, jer je ispao već u šesnaestini finala.

Sa druge strane, Đere traži formu, na prethodna dva turnira ispadao je već na prvoj stepenici, pa će biti zanimljivo videti da li će uspeti da je preskoči ovaj put.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nada

13.08.2019 14:24

Čuvaj se Nole, ne zalijeći se previše da te ne uzme, dobar je to teniser. Čitava Republika Srpska je uz tebe večeras, idemo do pobjede.

ODGOVORITE