Gdje, ako ne ovdje: Vrijeme je za još jednu Zvezdinu bajku!

Neće biti ni lako, ni nemoguće! Ono što je najvažnije, u "het-trik" veruju svi, od Milana Borjana i Marka Marina na terenu, do onih 2. 000 navijača koji će ući na "Parken".

Fudbal 13.08.2019 | 18:27
Gdje, ako ne ovdje: Vrijeme je za još jednu Zvezdinu bajku!
Posle prvih 90 minuta u Beogradu, fudbaleri Crvene zvezde nemaju povoda da ne veruju u prolazak dalje.

Pred drugih 90 minuta u Kopenhagenu, fudbaleri Crvene zvezde nemaju razlog da misle kako će to biti lako.

Neće biti ni lako, ni nemoguće!

Posle 10 godina vezanih neuspeha u kvalifikacijama za UEFA takmičenja, ekipa je povratkom Vladana Milojevića u srpski fudbal konačno prekinula negativan niz i plasirala se u Ligu Evrope, a odmah potom i u Ligu šampiona. Nošeni dozom samopouzdanja i verom u trenera i ekipu, navijači šampiona Srbije očekuju svojevrstan "het-trik" i još jednu jesen na međunarodnoj sceni, a dok postoji šansa da ona bude u društvu najboljih u Evropi - za nju će se svi boriti do poslednjeg atoma snage...

...od Milana Borjana i Marka Marina na lošem i verovatno mokrom terenu, do 2.000 navijača na ograđenoj južnoj tribini stadina "Parken".

U Kopenhagenu je ove sedmice u toku "Prajd", odnosno nedelja borbe protiv homofobije i transfobije.

U "zemlju bajki", tako nazvanu po čuvenom danskom piscu Hansu Kristijanu Andersonu, pokušaće Vladan Milojević, njegove kolege iz stručnog štaba i fudbaleri u crveno-belim dresovima da u klupski almanah upišu još jednu priču sa srećnim krajem. 

Nije Kopenhagen poslednja prepreka na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona, ali bi njegova eliminacija Zvezdi garantovala mesto u Ligi Evrope, što se takođe može smatrati povodom za slavlje jer je pre samo dva leta situacija u klubu bila takva da se razmišljalo kako izbeći "blamažu" u kvalifikacijama, a o tri vezane sezone u grupama evropskih takmičenja nisu razmišljali ni najveći entuzijasti. Ni najveći ljubitelji bajki.

Milojević je svojim radom uspeo da vrati veru među igrače i navijače, a ona je sada potrebnija nego bilo kad u poslednjih nekoliko meseci.

Suduva i Helsinki preskočeni su na suv kvalitet, ali protiv Danaca to nije dovoljno. Videli smo pre nedelju dana u Beogradu da je uprkos mnogo boljoj igri Crvene zvezde, Kopenhagen uz dobranu pomoć portugalskog sudije Tijaga Martinsa uspeo da dođe do remija 1:1 koji ga stavlja u mnogo bolji položaj za revanš od crveno-belih.

U identičnoj situaciji bili su fudbaleri srpskog šampiona prošlog leta, takođe u trećoj rundi kvalifikacija, kad su u slovačku Trnavu otputovali posle 1:1 na "Marakani". 

Tada je atmosfera oko ekipe bila takva da malo ko nije verovao u prolaz. Pozitivna energija preneta je i na teren, pa su upornost i hrabrost nagrađeni sjajnim pogotkom Nemanje Radonjića u produžecima.

Ovaj put postoji doza pesimizma zbog povreda Pavkova, Jovičića i Bena, ali ako igrači to ostave po strani i energiju usmere na činjenicu da su u prvoj utakmici ostavili mnogo bolji utisak od protivnika, rezultat ne bi trebalo da izostane.

Uostalom, tradicija je na strani crveno-belih.

Zvezda je dosad pet puta igrala protiv danskih predstavnika (ovo joj je treći dvomeč) i nije doživela poraz!

U osmini finala Kupa pobednika Kupova 1985. eliminisan je Lingbi (2:2, 3:1), zatim u 1. kolu UEFA kupa 2003. Odenze (2:2, 4:3) i sada je rival Kopenhagen.

U prilog srpskom šampionu ide i to da je prethodna dva puta posle 1:1 u Beogradu uspevao da izbori prolaz. Prošle godine protiv slovačkog Spartaka i 1990. protiv Grashopersa na putu ka najvećem klupskom uspehu - osvajanju Kupa šampiona.

Mogu li crveno-beli u Kopenhagenu da nastave sve pomenute nizove, saznaćemo uskoro!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar