Raspuštanje SO Rudo: Upućena inicijativa NS RS

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je Vlada uputila inicijativu o raspuštanju Skupštine opštine Rudo Narodnoj skupštini Republike Srpske, koja donosi konačnu odluku.

Republika Srpska 13.08.2019 | 12:52
Raspuštanje SO Rudo: Upućena inicijativa NS RS
– Naša logika pri kreiranju zakona bila je da oni koji su birani imaju pravo da raspuste one koji su birani. I jedne i druge su birali građani na različitim nivoima i oni treba da odlučuju o sudbini jednih, odnosno drugih – istakla je Rešićeva.

Ona je pojasnila da je u opštini Rudo usvojen izvještaj nakon neuspjelog opoziva načelnika koji je dostavljen Ministarstvu, kao i mišljenje Republičke izborne komisije da je opoziv bio u skladu sa zakonom. 

– Mi smo o tome informisali Vladu, koja je usvojila inicijativu i uputila je prema Narodnoj skupštini Republike Srpske, kako to zakon nalaže. Konačnu odluku o eventulanom raspuštanju Skupštine opštine Rudo donosi Narodna skupština – pojasnila je Rešićeva.

Ona je dodala da je Vlada ta koja prikuplja dokumentaciju da li je neka procedura ispoštovana ili nije.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Momcilo

13.08.2019 11:29

Lejla je do guse u kriminalu,potpisi na sumnjiva dokumenta,Miloradova desna ruka,ako bude pravde bice u zatvoru.

ODGOVORITE
Name

VIKTOR

14.08.2019 06:53

Evo dokaza da je Republika Srpska pravna država u kojoj se poštuje Ustav i zakoni i institucije da su nezavisne.Malo morgen!Sve je laž i prevara i imitacija demokratije.Jedan (ne)čovjek je država i sve njene institucije pred očima cjelokupne javnosti.Svi službenici,sudije i tužioci su obični gmizavci,bezkičmenjaci...bivši ljudi

Name

Direkt

13.08.2019 11:42

A u NSRS vecina su oni protiv kojih je izglasan opoziv. Ako budu protiv, to ce im uticati na rejting, posto nepostovanje volje naroda moze da izrevoltira iste, a i blize se novi opstinski izbori tako da vladajuci nebi trebalo da su protiv vecinske volje.

ODGOVORITE
Name

dusanculi

13.08.2019 11:55

Ova vlast je najtoksičnija i najgora poratna vlast u svim državama koje su nastale raspadom SFRJ. U rangu Milove. Ovakve majka ne rađa. Čovjek ih redovno pobjedjuje na svim izborima ali mu ne priznaju što se on tako mali usprotivio bagri. Ovo je lično Dodikov hir i bolesna sujeta jer je aktivno učestvovao na strani Rajakovog protivkandidata. Ništa drugo nego njegova osveta stanovnicima Rudog koji nisu povjerovali u njegove laži.

ODGOVORITE
Name

ZA DUSANCULI

13.08.2019 12:14

NE BOJ SE NIČIJA NIJE DO ZORE SIJALA. IMA ŽIVOTA I POSLIJE DODIKA. A OVU LEJLU NEZNAM KO SHVATA OZBILJNO KAD SVI ZNAMO STA JE I KO I ČIJI JE ONA PIJUN.

Name

Vjeciti opozicionar

13.08.2019 14:15

Resiceva sta ste vi dosad čekali.

ODGOVORITE
Name

Direkt

13.08.2019 18:24

Jako su brzi kad treba formirati vlast na nivou RS, a jako spori kada treba ispostovati odluku naroda na nivou jedne opstine, s tim da jos nisu, a I pitanje je dali ce. Ovo je apsurdistanski cirkus pod rezijom nakaradnog rezima.