Stečajna hobotnica dostiže nivo pljačke ''Litvanskih bandita''

Poslije ''Litvanskih bandita'', ključnu ulogu u presipanju novca zaradjenog na znoju radnika Alumine, u privatne džepove, preuzela je stečajna hobotnica. Na njenom čelu je već šest godina stečajni upravnik Lazo Djurdjević iz Šamca, koji je jedan od rekordera u Republici Srpskoj po broju stečajnih postupaka. . .

Republika Srpska 13.08.2019 | 10:05
Stečajna hobotnica dostiže nivo pljačke ''Litvanskih bandita''
Kada smo prije nekoliko mjeseci počeli da ukazujemo na čudne kombinacije oko kupovine potraživanja Birača, kako bi se preuzela Alumina, privredni dragulj Republike Srpske, mnogima nije bilo jasno o kakvim se igrama radi. Na kraju je ipak istina izašla na videjlo i pomenute, navodno finansijski potentne inostrane kompanije, nisu uspjele da dokažu da poseduju odgovarajući kapital i kupe državna potraživanja u cilju preuzimanja Alumine.

Tako se ipak pokazalo da je nemoguće da ''žaba proguta rodu'', i da su naše informacije, kao i pojedinih opozicionih poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske bile tačne. Ovih dana pominju se novi zainteresovani igrači, a na Vladi Republike Srpske je da dobro prouči njihov poslovni bonitet, kako ne bi ponovo bila u situaciji da prizna da ne zna, ono što novinari i javnost znaju. Ustvari, Vlada će opet da dobije nalog šta da uradi, ali, to će biti predmet narednih analiza.

Pravno neregularni status Alumine

Trenutno je veći problem pravno neregulisani status Alumine. Po sili zakona, stečajni upravnik morao je da krene u proceduru okončanja stečaja, posle pravosnažno okončanih sudskih procesa, krajem prošle godine. Međutim, nije preduzeta nijedna radnja koja bi ukazivala na takve namjere.

Poslije ''Litvanskih bandita'', ključnu ulogu u presipanju novca zaradjenog na znoju radnika Alumine, u privatne džepove, preuzela je stečajna hobotnica. Na njenom čelu je već šest godina stečajni upravnik Lazo Djurdjević iz Šamca. On je inače jedan od rekordera u Republici Srpskoj po broju stečajnih postupaka, o čemu smo i ranije izvještavali.

https://www.rtvbn.com/3866809/oni-su-rekorderi-u-stecajima-

Pored Alumine (Birač), dobio je stečaj Bobar banke, Šećerane u Bijeljini, Unisa, Rudnika olova i cinka, Tekstilnog kombinata Bilećanka, Rudnika Miljevina, itd, ali se nekih od njih riješio, jer nisu toliko unosni kao Alumina. Po zakonu, nije ni smio da ih dobije. Jer, Lazo Djurdjević je jedan od stečajnih upravnika koje je imenovala sudija Alida Nađ – Mađarac koja je zbog toga suspendovana, uz podizanje optužnice da je mimo Zakona o stečaju između ostalog imenovala Lazu Đurđevića u više stečajnih postupaka nego što je to zakonski dozvoljeno.

https://www.capital.ba/lazo-djurdjevic-vise-nije-stecajni-upravnik-bobar-banke/

Stečajno-pravna ekipa, na čelu sa Lazom Djurdjevićem, za šest godina,kako tvrde naši izvori, ispumpala je frapantne sume novca iz Alumine, držeći pri tom njeno poslovanje u veoma neregularnim pravnim okolnostima. Konkretno, stečajni upravnik Lazo Djurdjević, uz angažovanje pravnog tima Vitomira i Aleksandra Popovića, kao i Sonje Rubež, izvukli su tokom tog perioda, prema tim navodima, oko 11 miliona KM na ime troškova, od čega je samo Lazo Djurdjević lično prihodovao preko tri miliona KM, a od početka stečaja, familija Popović je od Birača i Alumine inkasirala oko dva miliona KM!

Samo od januara 2018. godine pa do danas, advokat Aleksandar Popović je od Birača i Alumine naplatio oko 650.000 KM, a njegov otac, Vitomir Popović, koji i nije advokat oko 200.000?!

Poenute cifre potiču iz nepotrebnih postupaka koje ova kontroverzna ekipa u saradnji sa stečajnim upravnikom i Odborom poverilaca Birača pokreće, samo da bi produžavala stečaj i izvukla milione maraka iz Birača i Alumine.

Prema podacima koji su dostupni, pravni tim nagrađen je sa duplom tarifom, koja se u predmetima oko Birača i Alumine kreće od 6.000 do 9.000 KM po jednoj radnji! Znači zaradjuju 9.000 KM za nekoliko sati posla!!!

Postavlja se pitanje, da li se ovo smatra očiglednim oštećenjem povjerilaca u stečaju Birača?

Odgovor je jasan, ali optužnice za očigledne krivične radnje još nisu podignute. I dok je Advokatske komore Republike Srpske u februaru 2019. godine obustavljala rad po službenoj dužnosti zbog neisplaćenih naknada, pravni tim Birača i Alumine nikada nije imao problem da smesta naplati naduvane fakture. Treba se podsjetiti da je akademik Popović obuhvaćen i istragom koju Tužilaštvo BiH vodi zbog krivičnih dela počinjenih u propaloj Balkan Investment Banci, sa kojom je nestalo 1,7 milijardi maraka.

Ovu banku su, takođe, vodili Litvanci. Lazo Djurdjević je takođe kao pravnu podršku angažovao Nenada i Sonju Rubež, koja je lično potpisivala pljačkaške naloge ''Litvanskih bandita'', posebno one u čuvenom kreditu IRB Energoliniji i protiv koje se zbog toga vode krivični postupci.

Slučaj za Riplija: to je kao kad bi Džesi Džemsu posle pljačke banke, dali da vodi istu tu banku!

''Litvanski banditi'' ili ''Udruženi kriminalni poduhvat vrha Republike Srpske"

Da se podsjetimo, Litvanci su, kako se tvrdi, u čuvenoj brzinskoj bankarskoj transakciji na relaciji IRB-Devičanska Ostrva te 2013. godine, uspjeli da od 19,4 miliona KM kredita, za samo 28 minuta transferišu 14 miliona KM nepoznatoj firmi na pomenutim ostrvima. Nikada nije utvrđeno gdje su završile te, u suštini narodne pare Republike Srpske.

Prije toga je autor slogana ''Litvanski banditi'', tadašnji ministar finansija Zoran Tegeltija smijenio direktora IRB Milenka Pavlovića, koji je odbio da odobri i pusti kredit tim ''banditima'' i postavio za direktora Snežanu Vujnić koja je to sprovela. Radi se o istom onom Zoranu Tegeltiji koji je glavni kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Snežana Vujnić je i dalje na čelu IRB iako je hapšena 2016 u akciji ''Lavina'' i protiv nje je Sud BIH pokrenuo ozbiljan postupak. Očigledno je primarni cilj stečajno-pravne ekipe na čelu sa Lazom Djurdjevićem zataškavanje litvanske pljačke, a ne konsolidacija Alumine. Međutim, pitanje je da li se zaista radi o ''Litvanskim banditima'' ili o ''Udruženom kriminalnom poduhvatu'' u kome je učestvovao sam vrh Republike Srpske.

To je opšte poznato: 

https://www.rtvbn.com/314135/Uz-pomoc-vlasti-Litvanci-nam-uzeli-210-miliona

https://www.capital.ba/ekskluzivno-litvanci-pljackali-vlast-pomagala-i/

Nemoguće je da je Zoran Tegeltija mogao da pravi kadrovske rokade u IRB, da bi se realizovao pljačkaški kredit, bez učešća ili znanja nekog iznad njega.

Ko je tada bio iznad Tegeltije? 

Odgovor je poznat: predsjednik Vlade Aleksandar Džombić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Svako ko je upućen u finansijske aranžmane na nivou Republike Srpske, dobro zna da taj kredit nije mogao da bude realizovan bez aminovanja najviših funkcionera i nadležnih organa Republike Srpske. Uostalom, upletenost Džombića je nesporna.

Po prijavi Evropske investicione banke, ali i SDS, Tužilaštvo BIH je navodno bilo pokrenulo istragu:

https://www.6yka.com/novosti/po-prijavi-evropske-investicione-banke-tuzilastvo-bih-vodi-istragu-protiv-irb-rs-dzombica-tegeltije-vujnic

https://www.6yka.com/novosti/krivicna-prijava-protiv-aleksandra-dzombica-zorana-tegeltije-i-snezane-vujnic

Ta istraga nije okončana i vjerovatno nikad neće biti, jer gdje će ''potkovani'' Milan Tegeltija da istražuje Zorana Tegeltiju.

Pored predsjednika VSTS-a Milana Tegeltije, operacija zataškavanja ''litvanske pljačke'' povjerena je Lazi Djurdjeviću. Za to zataškavanje prethodnog kriminala omogućena mu je bogata nagrada.

Ova ekipa za poslovnu eutanaziju Alumine planira da vodi stečaj još šest godina, što bi im donijelo još najmanje dvanaest miliona KM, a na štetu povjerilaca, zaposlenih i Republike Srpske.

Ako stečaj budu održavali samo još godinu dana, dostići će, prema našim izvorima, sumu od 14 miliona KM, odnosno isti onaj iznos koji su ispumpali Litvanci u čuvenom lopovluku.

O stručnosti stečajnog upravnika najbolje govori podatak da je njegovim raskidom ugovora za zakup rezervoara u Pločama, proizveo trajnu štetu od dvadesetak miliona KM jer je ona na godišnjem nivou šest miliona KM.

Stečajni upravnici iznad zakona

Ali, stečajni upravnici su izgleda iznad zakona u Republici Srpskoj, baš kao i oni koji ih postavljaju.

Da je Lazo ljubimac establišmenta Republike Srpske najbolje pokazuje činjenica da mu je ćerka u međuvremenu zaposlena u ERS, iako je, kako tvrde, imala 0 (nula) bodova na testu, pa je test morao naknadno da bude lažiran (postoji insajder), dok je sina smjestio u Poresku upravu.

Lazo Djurdjević je već u startu doveo u Upravni odbor Alumine svog poslovno-emotivnog lokalnog partnera. To je Pero Vasiljević ekonomista iz Zemljoradničke zadruge u Šamcu. Pero Vasiljević je od te 2013 postao gotovo nezamjenljivi član Upravnog odbora Alumine, ekspert za prodaju proizvoda Alumine u 44 države na četiri kontinenta, sudski vještak i stečajni upravnik.

Njih dvojica redovno posjećuju Aluminu, svrate do fabričkog restorana i naplate dnevnice. Pero je nedodirljiv, ali zato Lazo postavlja i smjenjuje druge članove Upravnog odbora u stilu privatnog vlasnika u sopstvenoj firmi. Zli jezici su prije par godina iznijeli u javnost podatke da Lazo i Pero imaju sklonosti sličnih onom pedofilu Džefri Epštajnu, što je bio svojevrsni lokalni skandal u Šamcu. Čak su o tome bili dijeljeni i leci, ali je tada slučaj uspešno zataškan.

Zbog toga navodno imaju problem sa jednom od interesnih grupa zainteresovanih za Aluminu koja tvrdi da posjeduje kompromitujuće fotografije.

Na kraju, izgleda da će svi srpski učesnici u udruženom kriminalnom poduhvatu sa Litvanskim banditima, biti u prilici da budu još jednom nagrađeni važnim državnim funkcijama. Njihov primjer ukazuje da se na kriminalu u Republici Srpskoj može profitirati ne samo ekonomski, već i politički.

Pitanje je samo, dokle?

Jer Republika Srpska, sa kleptokratsko-koruptivnim privrednim ambijentom, o čemu svjedoči pad proizvodnje 16% u 2019, ide ubrzano ka neumitnom scenariju ekonomskog kolapsa. Tada će se sve političke igre, opšte bezakonje i njihovi nosioci, suočiti sa posledicama o kojima, opijeni novim koalicijama, ni ne razmišljaju.

Nastaviće se....

(BN)

Komentari / 48

Ostavite komentar
Name

Kale

13.08.2019 08:17

Strahota,posmatramo ovo cutimo i nestajemo,uzas!!!!!

ODGOVORITE
Name

SVE TREBA TUZITI GOS. VISKOVICU

13.08.2019 09:00

Ne profitabilna i totalno opljackana alumina,Kljuc u bravu stare u penziju a mlade u autobuse ili jos bolje avione sto prije odu za EU, Za sve je krivo politicko Sarajevo medzu narodna zajednica nato, nemoj da bi slucano pomislili ili nedaj boze rekli,SNSD-i glavni Baja u srpskoj

Name

Milan.B

13.08.2019 09:15

Ajde sad što oni nemaju obraza,morala,odgovornosti, kradu,otimaju.Ali šta je sa nama , mi se ćutanjem slažemo sa mjima, samo ustanak i pobuna moze da zaustavi sve njihove lopovluke,demokrackim putem je nemoguce njih zaustaviti !!!

Name

raspad sistema

13.08.2019 09:30

Nismo prepoznali g. Gladnog. Po malo i izokola pominju Rubež familiju, samo da se zametne trag.

Name

kuku nama sa nama

13.08.2019 10:05

E jesi pametan..pa da ostanemo brez plate i mi na lopati,koju nam je Milorad obezbjedio da lomimo.ledja za njegovo dobro..P.S.Ustao sam na pomen Milorad..

Name

RE Milan B.

13.08.2019 10:52

Ništa, to će Baja srediti jednim bacanjem zastave BiH sa stola i gajbom piva a sirotinji po 50 KM i kilo riže, kontaš

Name

N o t a r

13.08.2019 15:01

Pre dva mjeseca Aleksandar Vite Popović došao da kupi stan, kad mi je predočio da KUPUJE 204 m2, ostao sam frapiran, ali evo otkud keš za 2500 KM po kvadratu. S T R A Š N O

Name

mico

13.08.2019 08:18

Na moje pitanje jednom funkcioneru SNSD-a: Dokle?, on mi je odgovorio: Može dokle može!

ODGOVORITE
Name

Re

13.08.2019 10:51

Dok narod ćuti i trpi političari i tajkuni će da klepaju!

Name

Radnik

13.08.2019 08:22

To je sve perverzno i bahato, ko i svi koji vode ovu drzavu.. pa Lazu su podmetnuli klinke sa SegaMega diplomama iz Alumine.. Matic koji se ne razlikuje po tom pitanju i drze ga u na kratkoj uzici.. bahanalije po izletistima Alumine.. zna se sve..

ODGOVORITE
Name

Merketing

13.08.2019 09:40

Matic je preko svojih "prijateljica" iz marketinga, komercijale i finansija pleo mrezu sa kim je god mogao da ga uvuce u komprimitujuce situacije a potom da ga ucjenjuje da ga ne bi optuzivali za kriminal koji pravi a koji mu je u krvi. A doticne je zaposljavao i davao zvucne pozicije u koje se razumiju ko Mara u neku stvar!

Name

jos jadnije...

13.08.2019 16:03

one koje nije mogao navuci na kompromitaciju, naucen od svog prethodnog ucitelja, sirio je lazi preko istih tih svojih poslusnika, kako su oni lopovi. Covjek kakog Zvornik nije odavno imao!

Name

Nesa

13.08.2019 08:24

To sto je uzeo Lazo i pomenuti pravni timovi je nista u odnosu koliko je Motika ispumpao novca za sebe i one koji su ga tu postavili a sto je naravno Lazo aminovao. E, gospodo, to treba istraziti!!!

ODGOVORITE
Name

leo

13.08.2019 09:12

Nije tu nista manje ni Mile Matic zasluzan koji je doveo rodjaka advokata da pomogne oko svih akcija i dobro zaradi. Za sve njih je ovo stanje najpozeljnije i niko nema interes da se nesto mijenja!

Name

Metalno

13.08.2019 09:25

Nemojte tako, Matic je poznat kao strucnjak sam za sta li to bi majkumu?

Name

Robin Hud

13.08.2019 08:34

Има има ...Приче има за наредних 100 година; - https://www.youtube.com/watch?v=CaXh537os5E&feature=share -https://www.youtube.com/watch?v=dPAjBhjdUgo&feature=share -https://www.youtube.com/watch?v=YYLd-CdnPS8&feature=share

ODGOVORITE
Name

E

13.08.2019 09:16

ta prica o ispumpavanju pricace se vijekovima sa koljena na koljeno buducim generacijama koje ce placati ktedite i snositi posljedice stecajne mafije u korist politicara i njihovih nivokomponovanih bogatasa tajkuna rodbine i poslusnika u istoriji vece pljacke preduzeca narosa drzave nije bilo a institucije blokirane od mafije korupcija svjetsjih razmjera radnici opljackani rastjerani a preduzeca unistena jao i narod kao i drzava kao i penzioneri sa mrvicama dok oni se bahate budzetskim primanjima i imovinom stecenom na svim nivoima vlasti na bjelosvjetskim jabnim i tajnim racunima i uzivajuci u bezakonju i bahatosti surovoj! vece zlo i od rata napravili za ovaj narod i drzavu !

Name

re

13.08.2019 13:31

https://www.youtube.com/watch?v=CaXh537os5E&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=dPAjBhjdUgo&feature=share https://www.youtube.com/watch?v=YYLd-CdnPS8&feature=share

Name

Ciceron

13.08.2019 08:48

Nije stecajni upravnik nista ukro. Hobotnica je u BL. Ne dirajte covjeka .

ODGOVORITE
Name

bands

13.08.2019 08:58

Stecajni Upravnik dobro radi sa Visom Skolom i kupljenom diplomom fakulteta

ODGOVORITE
Name

Djoko

13.08.2019 09:23

...a meni reko da je eletricar!

Name

Radnik

13.08.2019 15:56

Sta, zar nije derpe?

Name

рибар

13.08.2019 09:22

Ниједан стечајни управник није одрадио добар посао за фирму у којој је именован. Није по задатку гтио да подвуче ЦРТУ, да дугове врати и да покрене производњу, напротив. Све су душмани у кооперацији са власти опљачкали и распродали, примјер ФАМОС-Коран, све су уништили и већином продали земљиште од фирме ратним и послератним политички и други профитерима. Добро је овдје неко написао у коментару, ови узеше све, ПА ДОКЛЕ МОЖЕ МОЖЕ. Нажалост, ја за ово имбецилно стање више кривим опозицију и њене врхове задњих десетак година, него ову клептоманску власт. Да су хтјели, или знали, прије да су хтјели, давно би опозиција ушла у народ, дигла буну и заједно са народом-борцима, ако треба силом истјерала правду по питању пљачке сваке иоле јаче фирме широм Републике Српске. Нечињење је чињење, некад горе од чињења, то нека народ запамти. Са јесени ће ЗЕЛЕНИ и капетан Никола Лазаревић преузети иницијативу. Видјећемо онда ли ли ће Српска радити као треба, или ће радити говњива мотка по леђима сваког појединца који нам је својим чињењем, или нечињењем јебао мајку задњих 20 година.

ODGOVORITE
Name

TO RIBARU

13.08.2019 10:12

To ribaru, crta da se podvuče, nema nama druge.

Name

udri ribaru

13.08.2019 11:34

Udri ribaru bagru, neko mora početi, svaka ti čast na hrabrosti.

Name

udri-udri ribaru

13.08.2019 11:41

Udri ribaru,boli glava od tvojih riječi, udriiii.

Name

Udri zorane

13.08.2019 09:25

Bravo za naseg gradonacelnika Zorana, ako neko istjera ovu hobotnicu iz glinice to ce biti on. Pomagaj gradonacelnice ako boga znas, ostadosmo i goli i bosi.

ODGOVORITE
Name

Radovan

13.08.2019 11:21

Zoka, samo Filipovica izguraj umjesto Motike svi ostali su u istoj ekipi sa Lazom

Name

Nesa

13.08.2019 11:51

E taj Filipovic je posebna ulizica a to mora biti jer je neznalica. Jadan je onaj za koga je ova lik strucnjak. .ebes doktorante i nazovi profesore iz Karakaja.

Name

Wodolija

13.08.2019 09:34

NAJGORE JE STO NAROD SVE TO APATICNO POSMATRA. "ONI KRADU REPUBLIKU SRPSKU" U PREVODU ZNACI DA SE KRADE NARODNA IMOVINA SVIH GRADJANA (TVOJA I MOJA) A NE "TAMO NEKA TUDJA" . TO JE ONAJ NOVAC STO NEDOSTAJE NA KRAJU MJESECA OD PENZIJE 1000 KM NEDOSTAJE 700KM, OD PLATE 2000 KM NEDOSTAJE 1200 KM ....itd. itd.

ODGOVORITE
Name

pauk

13.08.2019 09:50

nacelnice dajte vise tjerajte to iz glinice da mi preuzmemo da se ovaj jadni narod preporodi.

ODGOVORITE
Name

Naravno

13.08.2019 15:44

Ma ne, bolje da vas nacelnik zaposli u nekoj od svojih firmi, kod njega su plate vece, ahahaha,pa onda cete biti zadovoljni i siti.

Name

Srevo

13.08.2019 10:25

Najvece zlo su advokat Popovic Aleksandar i njegov otac.Kupio je dosad bezbroj stanova poslivnih prostora a karakter i poznavanje zakona spansko selo.Prevariti koga god moze tu je sposoban raditi na dvije strane ko vise plati.To je zasluga tate Vite pa on je dobio to preduzece i dvije koze da cuva sin bi mu jednu izgubio.Naduvani advokat a strucnost samo kriminal i lopovluk.

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

13.08.2019 10:29

Nije problem stečajne mafije samo Alumina, već svi privredni kapaciteti koji su preko stečajne mafije opljačkani, ugašen i porušeni. Stečajnu mafiju je ustoličio SDS i istu je preuzela nova vlast. Stečajni upravnici su se napljačkali i kupili nekretnine sebi i djeci u Srbiji, a bijednim radnicima nisu uplatili ni penzijski staž. I danas što se pljačka stvorila je bivša država i nesrećna radnička klasa, oni ništa nisu napravili da bi to opljačkali.

ODGOVORITE
Name

Ilija

13.08.2019 10:29

Pa sa Lirvancima je Vito radio i nastavio rad zajwdno sa Sanjom.Zna o dobro sta ukrasti i kako.Sramota on profesor.

ODGOVORITE
Name

Lazar

13.08.2019 10:39

Preuzmi to Goci i rastjeraj tu bandu...

ODGOVORITE
Name

ISTINA

13.08.2019 12:10

SVE JE DODIK UNIŠTIO I NJEGOVA BAGRA,LEŠINARI.SVE I JEDNU FIRMU,TVORNICU BILO KAKAV POGON KOJI JE NARODU DAVAO HLJEB I SIGURNOST SAMO DA BI NAS RASELIO JER JE DOBIO TAKAV ZADATAK. ALI VIDJECEMO KAKAV CE ISHOD IMATI TA NJEGOVA MISIJA KAO I ČOVIĆEVA.

ODGOVORITE
Name

RE

13.08.2019 14:14

AU!!! Sta reci, pa ovo nije drzava, ovo nije vlast, ovo je divlji zapad!!!! Vise krivim opoziciju, sto cuti i gledaju kako da se uvuku vozdu. Sto opozicija svaki dan ne iznosi javno njihov kriminal i pljacku. Sto opozicije ne krene dizati narod, ne mogu reci vlasti jel to nisu vec skupina kriminalaca, lopova, tajkuna, mafijasa u vrhu. Sad je vrijeme opozicije da se digne!!!! SVAKA CAST BN!!!!!!!

Name

Radnik alumine

13.08.2019 12:26

Vlast je postavila pijanog Motiku,a Motika je doveo svoje jarane GOJKA PARICA (kojo je radio u telekomu pa uzeo otpremninu 60 000 maraka pa onda posle 3 mjeseca dosao u aluminu) i MILOMIRA MAKSIMOVICA,pa sad taj trio pljacka da se vise i ne kriju.Maksimovic zaposlio brata kao sefa obezbedjenja a isti taj bato postrojava mucenike iz obezbedjenja kao da su u kasarni a ne u jednom gigantu kao sto je alumina.Kad sve opljackaju,otici ce kao i litvanci i niko odgovarati nece.A mi pasose u ruke u pravac Minhen

ODGOVORITE
Name

Sindikalac

13.08.2019 12:45

Vecu jajaru od Motike tesko je i zamisliti. Nadmasio Matica na kvadrat! A moji radnici tako vam i treba kad ste bezmudovici kojima svako moze manipulisati. Otjerajte te jajare na celu sa Lazom sto prije inace kupite knjizice i trazite posao ako ste i za to sposobni. Naravno da Motika nista ne bi mogao da se nije okruzio poltronima nazovi strucnjacima. Oni sa Motikom moraju u paketu biti otjerani! Onice se sami prepoznati!!!

Name

Radnik

13.08.2019 13:33

Prvo sindikalnog nazovi vodju treba ukloniti zajedno sa njegovom alapacom, izabrati normalnog koji ce povesti radnike da se nagra otjera i uspostavi red!

Name

Zvornički berberin

13.08.2019 13:23

Tačno je da Litvanci ruskoga imena, uz sasluženje zna se koga i kojih, oderaše RS-a kao što se bekani deru. Ali zato se Srbija osveti i odera Litvaniju u košarci dva puta za redom. Pa sad, šta je slađe i ljepše.., osveta što se ladna servira ili desetine miliona..??

ODGOVORITE
Name

Bocavv

13.08.2019 14:38

Jel to isti direktor Motika sto je iz Pretisa u sred rata prodavao upaljace za granate 100 i 122 mm. Hrvatima u Kiseljak a onda javno govorio kako je to nacionalni interes pa mi u ofanzivi juna 95 god. ostasmo sa po par granata za topove i tenkove ?

ODGOVORITE
Name

Matic

13.08.2019 14:53

Nije ist. Sad se vise islifovao kako da unistava i krade a ima i zaledjinu pa mu zgodnije a fabrika nije nicija pa arci dokle ima!!!

Name

BOZANA TOPALOVIC

13.08.2019 14:49

Tražite li vrlo prave kredite po povoljnoj kamatnoj stopi od samo 2%, uz povoljne uvjete kredita? Trebate li zajam za podmirivanje duga ili plaćanje računa? Jeste li cijelo vrijeme bili odbijeni sa svojim bankama i drugim financijskim institucijama, samo zato što imate nizak kreditni rejting? Trebate li zajam ili financiranje iz bilo kojeg razloga, kao što su: * Krediti * Krediti za nekretnine * Poslovni zajmovi * Hipotekarni krediti * Zajmovi kod kuće * Zajmovi za konsolidaciju duga * Osobni zajmovi Zadovoljstvo kupaca naš je cilj kada se prijavite kod nas i obrate se pouzdanoj kompaniji koja se brine za vaše potrebe financiranja. Uvijek ćemo dati sve od sebe kako bismo utvrdili kada možete potpuno vratiti kredit uzimajući u obzir trenutnu financijsku situaciju i tada postavite rok otplate kredita na odgovarajući način prema vašim potrebama. , Mi ćemo se brinuti za vas tijekom cijelog postupka. Pošaljite nam poruku na: [email protected]

ODGOVORITE
Name

99,99% Al2O3

13.08.2019 15:56

Pozivam sve strucnjake koji su ucestvovali u kreiranju novih proizvoda i pogona u Alumini da hitno obustave sve radnje, da se jave, znate vec kome, radi projektovanja i pravljenja novih pogona, znate vec gdje. Aluminu prepustiti >strucnjacima< iz sfere politicara i mafije, kao i krezubim glasacima, koji ih podrzavaju.Ovdje je Bog rekao laku noc, nemate tu sta da trazite.

ODGOVORITE
Name

Laku NOC

13.08.2019 16:57

he he he he

Name

risto

13.08.2019 16:16

Ma nije moguce da je Lazo takav. Nije on iz hobotnice. Njemu je dovoljno da ima svoji 5000KM iz Alumine, jos toliko Pero, dzabaluka da jede, pije, voza se i da mu podilaze poltroni kako je on glavni i kako od njega sve zavisi. To njemu odgovara i on ce to drzati kako jeste dok ga neko ne natjera da stanje mijenja. On ti je ko inercija!!!

ODGOVORITE