Nije slučajno najskuplji štoper u istoriji...

Jedan meč je mali uzorak, ali. . . Već pravi razliku!

Fudbal 13.08.2019 | 08:38
Nije slučajno najskuplji štoper u istoriji...
Jedna utakmica je zaista malo uzorak. Ali, da je Hari Megvajer pravio razliku u odbrani Mančester Junajteda protiv Čelsija - jeste. I zato se i Skaj Sport pozabavio ovom temom. Želeli su da istaknu važnost Megvajera. I to stvarno ima smisla, posebno ako znamo koliko se samo Mančester namučio prethodnih sezona sa tom pozicijom.

Koliko samo znači imati dobrog štopera u timu, mogli smo da se uverimo juče. Napadači su se zabavljali napred i dali četiri gola, ali je Megvajer izabran za igrača utakmice. Kaže Skaj da je ovaj debi iz snova u Premijer ligi pokazao da bi Hari mogao da bude ključni igrač za tim Ole Gunar Solskjera ove sezone.

Imao je mirnoću kod dodavanja u poslednjoj liniji, ali i u skok igri kada je za to bilo prilike. To mu je svakako jača strana. Lako se nosio sa napadačima Čelsija, odbijao napade, prekidao dodavanja. Sve je to prljav posao koji se ne vidi toliko, ali je ne važan, nego baš mnogo važan. Krucijalan.

Situacija kod drugog gola. Tami Abraham ima loptu u nogama, nalazi se blizu šesnaesterca Mančestera pri rezultatu 1:0. Ali, tu reaguje Megvajer (pitanje da li je bio faul), za nekoliko momenata je lopta na drugoj strani. Pereira dodaje do Marsijala i lopta je u mreži - 2:0.

Rašfordov gol sa penala je možda bio dovoljan da se dobije meč. Treći i četvrti gol su samo zapečatili sudbinu Čelsija. Ali, drugi gol je možda i najviše zadovoljio Ole Gunar Solskjera.



Bio je to sjajan rezultat za Solskjera na debiju u njegovoj punoj prvoj sezoni u Premijer ligi.

"Imali smo malo sreće u prvom poluvremenu. Dali smo im mnogo šansi i bili malo trapavi na lopti. Imali su nekoliko opasnih kontri. Tu su možda mogli da daju gol U drugom poluvremenu smo se osećali mnogo bolje i kontrolisali smo igru", rekao je Megvajer.

Megvajer je na utakmici imao najviše oduzetih lopti i presečenih lopti. Niko nije imao više izblokiranih šuteva i niko nije dobio više duela u vazduhu. Navijači Mančester Junajteda imaju novog ljubimca. Bio je toliko dobar.

Par reakcija, ispucavanja lopti na tribine u drugom poluvremenu i oduševljenje kod navijača. Osnovne su to fudbalske stvari. Ali, toliko važne. I zato nula primljenih golova na prvom meču Mančestera.

"Želeo sam da se fokusirmo i na 3:0 i na 4:0 mi u odbrani da ne primimo gol. Da sačuvamo mrežu. Želimo da od Old Traforda napravimo tvrđavu i da učinimo protivnicima što teže da dođu i da postignu gol".

Sve ovo deluje daleko izvodljivije sada kada je Megvajer tu. Jeste prošla samo jedna utakmica, ali ona i te kako obećava.

Žoze Murinjo je komentarisao ovaj duel i usaglasićete se da teško ko ima više znanja o tome šta je nedostajalo odbrani Crvenih đavola.

"Važno je za tim da ima ne samo taktičko znanje, nego i karakter, da pročita igru, da bude budan sve vreme, da ima samopouzdanje u igri. Tim može biti veoma opasan napred, ali ako osećate da će se greška u odbrani desiti svakog momena, ne možeš uvek ni da igraš kao što možeš. A kada osećaš da imaš nešto što ti dopušta da igraš, imaš mnogo više samopouzdanja", rekao je Murinjoi opisao Megvajera "kao stenu".

Solskjer je sve objasnio u jednoj rečenici.

"Uradio je upravo ono zbog čega smo ga i doveli. On je lider", rekao je Solskjer.

Sam Megvajer je istakao zadovoljstvo svojom igrom, ali...

"Imao sam samo tri ili četiri dana sa ekipom. Nemojte me shvatiti pogrešno, ali napredovaću, biću još bolji, biću spremniji", rekao je Megvajer.

Rano je još za procene, ali izgleda da je Mančester Junajted pametno utrošio 87.000.000 evra. Nije slučajno napravio od Megvajera najskupljeg defanzivca u istoriji fudbala. Deluje da će to biti jako dobar posao.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar