Mektić: SNSD je gore uništio "RAOP" od požara

- Poznato je da je vlast SNSD gore nego ovaj požar uništila RAOP. Naravno požar je tu da se sve to još više zataška, obezvrijedi u potpunosti, da neko to za male pare dobije, a njih ne brine uopšte što je nekoliko stotina radnika u RAOP-u i protestvovalo i ostalo bez posla, na ulici-  poručio je Mektić.

Republika Srpska 12.08.2019 | 15:02
Mektić: SNSD je gore uništio "RAOP" od požara
Ministar bezbjednosti u Savjet ministara Dragan Mektić (SDS) kaže da se član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac služi demagogijom i proizvodnjom unutrašnjih neprijatelja.

Reagujući na izjavu Košarca da je "od dolaska na čelo SDS-a Mirko Šarović dobio zadatak da širi lažne vijesti i neprijateljsku propagandu s ciljem rušenja Republike Srpske i njenih institucija", Mektić kaže da su to otrcani fazoni. 

“Košarac se ponovo služi otrcanim fazonima i jednom demagogijom i proizvodnjom unutrašnjih neprijatelja kako bi zaštitili sav kriminal i siromašenje Republike Srpske, pa na taj način pokušava da sa SNSD-a i sebe lično skine svaku odgovornost”, ističe Mektić u izjavi za BN TV. 

Naime, Košarac je ovakve optužbe iznio nakon Šarovićeve izjave "da  postoje sumnje da je podmetnut požar u preduzeću `Energoinvest` RAOP kako bi se prikrio navodni državni kriminal". Na te tvrdnje Mektić odgovara je SNSD gore uništio RAOP od ovog požara. 

“Ovoga puta koristi i situaciju ovog požara koji se desio u RAOP-u iako je poznato da su oni gore nego ovaj požar uništili RAOP, tražili strateške partnere, privatizovali i dali SNSD-u koji je to uništio i sada rasparčava tu imovinu. Naravno požar je samo kao posljedica toga da se to sve još više zataška, obezvrijedi u potpunosti, da neko to za male pare dobije, a Košarca ne brine uopšte što je nekoliko stotina radnika u RAOP-u i protestvovalo i ostalo bez posla, na ulici”, kaže Mektić.



Takođe, Košarac se služi i metodama proizvodnje unutrašnjih neprijatelja i kad je u pitanju formiranje vlasti na nivou BIH, ističe Mektić.

“Njemu je uvijek SDS problem iako ne želi jasno da kaže šta žele Dodik, Čović koji čitavo vrijeme ističu da NATO put u sporazumu koji su potpisali ni na koji način nije sporan. SDS je jasno rekao pratićemo stav Srbije i na takav način mi smo se čitavo vrijeme ponašali u Savjetu ministara BiH. Međutim, više niko ne zna i nikome više nije jasno šta je SNSD dogovorio i obećao po tom pitanju", navodi Mektić. 



BN TV

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Istočno Sarajevo

12.08.2019 13:11

Pa Košarac je više nanio zla u Istočnom Sarajevu nego požar u ovom preduzeću.

ODGOVORITE
Name

ana

12.08.2019 13:31

Kosarac je za Spiru pocetnik

Name

A

12.08.2019 14:21

pozar je prazno ocerupano a ko je prije pozara ocerupaoo????? Hoce li iz ladica izvuci se napokon lagerovane prijave ili je i tamo pozar bio!!!cirkus na balkanski nacin !!opljacjano preprodato ti meni ja tebii i sve po njihovom zakonu !partije od rata do danasnpljackaju drzavu i narod a tuzioci i sudije se bahate u njhovom carstvu

Name

Nems Im Spasa,

12.08.2019 14:40

kod sledečih izbora:sdns svi če zavrsiti na tibijama , narod i drzavu su unistili i oplackali,.

Name

klošar

12.08.2019 15:11

pokardi, rasprodaj, očerupaj, razvuci, obezvrijedi, zapali...idemo dalje

Name

Robin Hud

12.08.2019 13:54

Evidentna je činjenica da ovaj put nas vodi na dno, zna se i ko je na vlasti, na žalost svih nas "opet će se naći na tim mjestima i da sutra budu izbori"....nema nikakvog ,jedinstvenog stava....tonemo sve dublje,a lopovima odgovara.....i oni koji dođu,ako dođu?!!? Dok se osvete,namire, uzvrate istim stavom,samo svoje!!!! Nema nam naprijed! Trebaju potpuno drugi regiji,odluke,namjere i ideje!!!! Da li ih ima,hoće li ih biti,ali s ovima napred nema !!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Druga Politika!

12.08.2019 14:43

Palestina , Indija , Pakistan ; imate ce za pocetak dosta

Name

re robin hud

12.08.2019 16:28

Jako teška situacija, nisam optimista nimalo, šta je rješenje. ne znam, evidenno je da je snsd sa Dodigom na čelu napravio katastrofu, on je gradio političku karijeru na užasnoj retorici, ponižavajući BiH na svaki mogući način, prvo je krenulo bacanje zastave BiH sa stola u Trebinju prije 10 godina, vidimo da se ništa nije promijenilo, BiH je i dalje tu a RS tone sve dublje i dublje, on se grčevito bori da uzme i dio vlasti na nivou BiH, to je jedna paradoksalna i kontra diktorna politika, politika tipa "odi mi dođi mi", "s brda, s dola", danas jedno, sutra dugo, prekosutra treće, sledeći dan sve kontra i tako godinama a stanje sve gore i gore. Politički pipci su pruženi na sve strane, kako do promjena i izlaska iz ovog stanja. Na kraju će od RS-a ostati jedna ljuštura koja će biti svrha samoj sebi, koja je svrha visoka autonomija u entitetu gdje je ekonomija potonula, stvaranje nove vrijednosti mizerno, siromaštvo na svakom koraku. Odlazak nema alternativu.

Name

Jovo

12.08.2019 13:57

Mali, idi lijeci se i peci rakiju dok sudstvo ne profunkcionise.

ODGOVORITE
Name

Nixon

12.08.2019 14:30

РАОП не постоји годинама, а ово је само завршетак једне дуге и мучне приче. Те хале које су гориле су празне, машине које су ту некад биле су исјечене у старо гвожђе. Остали су објекти који никоме не требају, а понајмање зету од бившег министра финансија. Има у Лукавици доста оних који су научили да паљењем послују, неки су чак догурали до директорских и посланичких клупа. Све у свему, СДС је некада давно почео ову тужну причу са РАОП-ом, а завршио ју је бањалучки СНСД ( све је отишло на бањалучку фирму која је у власништву пулена СНСД) на начин како су завршили све приче у посљедњих 10 година.

ODGOVORITE
Name

Dar mar

12.08.2019 14:40

Proizvodnja unutrašnjih neprijatelja i domaćih izdajnika dobro je poznata metoda iz komunističkog sistema kada je to ponekad zaista bilo i opravdano u vrijeme pojave ovog ili onog nacionalizma.danas, međutim, pojedini političari i stranke takav metod koriste prvenstveno da bi se održali na vlasti i ponizili političke rivale.

ODGOVORITE
Name

Veteran

12.08.2019 15:26

kad bih stavili na tas ove dbije stranke neznam koja bih prevagnula.SDS je pičeo kriminal toko. rata a kad je SNSD oreuzeo vlast većina ih je preletila na čelu sa Špirićem..

ODGOVORITE
Name

RE VETERAN

12.08.2019 18:04

PUSTI TU STARU LOPOVSKU GANITURU SDSa. JE LI MRKTIC NESTO UKRAO I PRONEVJERIO ? JE LI VUKAN? JE LI DRASKO? JE LI JELENA? COVJECE I NJEMACKA JE NRKAD IZVTSILA NEVIDJENE ZLOVINE I DANAS SE ZOVE NJEMACKA ALI NE OBJAVLJUJU RAT NIKOME. NEKA DODIK ILI KOSARAC JASNO KAZU GDJE IDEMO ,I GOTOVO, SVE ZAVRSENO.

Name

bosnjak

12.08.2019 15:50

Daj bolan mekticu manite vise ublehe, nego ako imate dokaze pravac, SIPA ili tuzilastvo pa neka ljudi rade svoj poso, mada svi znamo da ne radi ali od price nema vise nista.

ODGOVORITE
Name

Joja

12.08.2019 18:33

znaju bivsi radnici raopa ko ga je unistio a ti samo mlatis bezveze

ODGOVORITE
Name

Veteran

12.08.2019 18:49

SDS će morati mnogo toga da uradi, da osudi neke ljude u svojim redovima , da ih se javno odrekne pa da im narod počne vjerovati, prije toga nema nista...

ODGOVORITE
Name

Direkt

12.08.2019 22:06

Pa uradili su za vrijeme Bosica i jedna od prvih reakcija je bila "gdje je onaj stari SDS". Jos nije se rodio, koji je svima ugodio.

Name

Beba

12.08.2019 19:10

Ministre, pustite kraju njegove lazarije! Čim malo više popije, napada SDS. Klosar, necovjek, brani kriminal.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

13.08.2019 07:12

Snsd je uništio RS gore od požara.

ODGOVORITE
Name

GOJKO

13.08.2019 17:14

Ne vrijedi ovaj retardirani narod što se o sebi zabavio podsjećati na ono što i sam vide ali su mutavi!

ODGOVORITE