Interovi ''šamari'' Juveu - Lukaku, pa Darmijan!

''Nerazuri'' doveli Lukakua, a za sezonu 2020/2021 ''rezervisali'' i Darmijana. Za oba igrača bio zainteresovan Juventus.

Fudbal 13.08.2019 | 09:16
Interovi ''šamari'' Juveu - Lukaku, pa Darmijan!
Inter uzeo i Darmijana! Iskusni bek stiže na Meacu u junu 2020, kada mu istekne ugovor sa Mančesterom...

U pauzi između dva šampionata Inter je, čini se, ''izvojevao dvije pobjede nad Juventusom'' po pitanju transfera!

''Nerazuri'' su u svoje redove doveli Romelua Lukakua, koji je već u prvoj utakmici dokazao zašto su se ''nerazuri'' borili za njegove usluge s obzirom da je četiri puta tresao mrežu u duelu sa niželigašem Virtusom iz Bergama.

Sa početkom nove sedmice, sa Apeninskog poluostrva dolaze informacije da je milanski velikan dogovorio još jedan transfer iz Mančester junajteda – i to još jednog fudbalera za kojeg je bio zainteresovan i aktuelni šampion Italije!

Naime, prema pisanju tamošnjih medija, Inter je završio sav posao oko transfera defanzivca ''crvenih đavola'' Matea Darmijana, koji će sljedeće godine u ovo doba, kao slobodan igrač, doći u tim sa Meace i sarađivati sa Antonijom Konteom.

Italijan je prije četiri godine stigao na Old Traford, a tokom tog perioda često se njegovo ime dovodilo u vezu sa prelaskom u redove ''stare dame'', ali je sve ostalo samo na napisima.

Ipak, sljedećeg ljeta će se vratiti na Apenine, gdje je, prije dolaska na Teatar snova, igrao za Milan, uz jednu sezonu pozajmice u Padovi, Palermo i Torino, gdje je i ostavio najveći trag.

Inter je obezbedio još jedno pojačanje iz Mančester Junajteda, posle Romelua Lukakua! Kako jutros javlja RAI, Nerazuri su postigli dogovor sa iskusnim italijanskim bekom Mateom Darmijanom (29) da idućeg leta, kada mu istekne ugovor sa Đavolima, potpiše za Inter i pojača četu Antonija Kontea. Prethodno, Darmijan će početkom januara usaglasiti sa novim klubom lične uslove i staviti paraf na predugovor. 

Ovaj momak se već duže vreme pominje kao potencijalni povratnik u domovinu. Praktično otkako se otisnuo na Ostrvo pre četiri godine u transferu iz Torina vrednom 18.000.000 evra. Najčešće se za njegove usloge raspitivao Juventus, međutim nikada nije došla zvančna ponuda. Očito je u ovom novom naletu Inter bio najbrži i u načelu dogovorio dolazak povremenog reprezentativca Italije. 

U prošloj sezoni Mateo Darmijan odigrao je svega sedam utakmica za Mančester Junajted. A kako ni ove neće biti u prvom planu kod Ole Gunara Solskjera, odluka da napusti Old Traford nije neočekivana. Darmijan je više puta odbijao da produži ugovor...

Antoniju Konteu dobro će doći igrač tog profila jer forsira formaciju 3-5-2. A u takvom sistemu nikad dosta krilnih fudbalera. 

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar