Italijani otpisali Teodosića za Kinu!

Ide u Bolonju na rehabilitaciju stopala. . .  Košarkaški reprezentativac Srbije Miloš Teodosić trebalo bi u narednih nekoliko dana da otputuje u Bolonju i tamo nastavi sa oporavkom od povrede stopala.  Nada će tinjati do drugog pregleda. . .

Košarka 12.08.2019 | 12:45
Italijani otpisali Teodosića za Kinu!
Prema tvrdnjama izvora iz Italije, on bi mogao da propusti Mundobasket u Kini.

Malerozni plej Virtusa, koji je ovog leta pojačao italijanski klub, povredio se na prijateljskoj utakmici u subotu u "Štark areni" na meču u kojem je Srbija pobedila Litvaniju sa 72:68.

Teodosić je odigrao svega nekoliko minuta u prvoj četvrtini kada se požalio na bolove u stopalu.

Već tada je bilo jasno da je u pitanju ozbiljna stvar da bi se tokom dana potvrdilo da će napustiti kamp reprezentacije Srbije i da bi zbog toga mogao da propusti Mundobasket koji se održava od 31. avgusta do 15. septembra.

Kod Teodosića je pitanju upala plantarne fascije, a izgleda da je posle dodatnih pregleda utvrđeno i da mu je pukao deo tetive i otuda ga čeka nešto duža pauza

Italijanski novinar Emilijano Karčija je potvrdio na Tviteru da ima saznanja da Teodosić odlazi u Bolonju i da ga neće biti u Kini.

"Očekuje se da Miloš Teodosić stigne u Bolonju u narednih neikoliko dana na rehabilitaciju posle povrede stopala. Izvor mi je preneo i da će on propustiti Mundobasket", napisao je Karčija.

Šansa da Miloš Teodosić zaigra na Mundobasketu u Kini nije velika. Povreda koju je srpski plejmejker doživeo u prvoj četvrtini utakmice sa Litvancima u Beogradskoj areni nimalo nije naivna, zbog čega ga čekaju intenzivne terapije. Aleksandar Đoršević i medicinski tim KSS još ne gube nadu da će Teo uspeti da se oporavi. U tom cilju u njegov rehabilitacioni proces ukjučiće se i osoblje Virtusa.

Kako javlja Sportando Teodosić bi u narednim danima trebalo da stigne u Bolonju, gde će raditi pod nadzorom doktora Nanija.  

Podsetimo, tokom jučerašnjeg dana lekar našeg nacionalnog tima Dragan Radovanović izjavio je da će konačna odluka o Teovom putu u Kinu pasti nakon drugog pregleda, koji će uslediti posle nekoliko dana rehabilitacije.

"U pitanju je obnovljena povreda tabanske fascije. Urađen je snimak i započete su intenzivne terapije koje će se raditi narednih nekoliko dana. Videćemo kako će stopalo da reaguje na njih, zatim će biti urađeni novi kontrolni snimci i posle toga ćemo moći preciznije da znamo koliko će Miloš morati da pauzira".

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta. Već prvog dana Orlovi izlaze na parket, kada će otvoriti šampionat utakmicom protiv Angole.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar