EP: Mlade Srpkinje na kraju šeste!

Takmičenje okončano ubedljivim porazom od Španije.

Košarka 11.08.2019 | 15:53
EP: Mlade Srpkinje na kraju šeste!
Došao je kraj još jednom Evropskom prvenstvu u mlađim kategorijama. Košarkašice reprezentacije Srbije starosti do 20 godina su u češkom Klatovu su zauzele šesto mesto u ukupnom plasmanu. Nakon jučerašnje pobede u razigravanju protiv Poljske, danas je viđena dosta slabija igra protiv, objektivno gledano, dosta jače reprezentacije Španije. Poražene su rezultatom 74:55.

Od samog početka utakmice, Špankinje su zadale ritam koji košarkašice Srbije nisu uspele da isprate. Prednost je rasla iz minuta u minut, a na kraju prve deonice prešla je u dvocifrenu. Zaostatak nakon prvih deset minuta igre iznosio je 12 poena, 23:11.

Napad srpske reprezentacije nije dobro funkcionisao ni u drugom kvartalu. Jednostavno, mnogo je tu bilo propuštenih šansi i šuteva, a veoma kvalitetna Španija nije propustila priliku da to kazni, pa je na poluvremenu bilo ubedljivih 38:22.

Ni nastavak utakmice nije doneo boljitak u igri, pa je Španija vrlo brzo došla i do 20 poena prednosti. Ta razlika je manje-više bila aktuelna tokom čitave treće četvrtine i bilo je evidentno da je meč već rešen pred poslednjih deset minuta igre, 54:35.

U poslednjoj četvrtini, košarkašice i jedne, ali i druge reprezentacije su se raspucale i opustile, pa smo gledali dosta lepu košarku. Španija je na kraju imala više razloga za radost, pošto je slavila pobedu, 74:55.

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Teodora Turudić sa 15 poena, a dvocifrena je bila i Mina Đorđević sa 11 poena. Kod Špankinja, Lola Mendes došla je do 11 poena, a Aiksa Aranaz i IrisMbulito su postigle po 10 poena.

ŠPANIJA – SRBIJA 74:55

Arena: Sportska hala „Čapkova“, Klatov
Gledalaca: 50
Sudije: Serkan Emlek (Turska), Kristina Manoli (Francuska), Tom Dehont (Belgija)

ŠPANIJA: Ajuso 9, Mendes 11, Domingez 2, Molina 7, Aranaz 10, Solana 5, Kintana, Potente, Mbulito 10, Kamps 2, Martinez 7, Aribas 9

SRBIJA: Dimitrijević 2, Đorđević 11, Jelić 9, Olić, Turudić 15, Jakovljević 2, Janković 7, Katanić 5, Stojić, Naumčev, Vulović, Zukanović 4

Izvor: mozzartsport

Foto: Fiba Women’s Eurobasket – U20

Komentari / 0

Ostavite komentar